Маме му ебам ќе загинев еј, среќа воланот го држев со две раце. У кривина ми откажа сервото, 2-3 ми се дешава годинава у сред вожња да откаже предходните пати на право среќа беше..
Предходен пат коа бев на мајстор гледаше мереше вика се е у ред, тоа беше пред 3 месеци, рече коа ќе ми се деси пак да идам..
Иначе јас сумњам дека е нешто до струјата некој рандом (ке кажам компјутерски израз) глич. Пошто се дешава рандом.
Според волтажата пред да ја запалам колата е 12.3. Кога ќе му се потрефи да работи, ја палам и си е 13.4в и си работи сервото.
А се дешава некад за тоа што зборам рандом ја палам и одма паѓаат волтите на 3.6 и не работи.
Сега ми се деси, гасам светла, радио и слично, и ја палам колата ок е, само што пуштив светло мрднав со воланот одма се изгасна и се појави воланчето, и паднаа волтите.
На компјутер пишува дека си пуни алтернаторот, јебем ли го 3 пати го правев, демек до тоа е.
Стварно незнам више што да правам. Ко за беља утре коа ќе идам пак на мајстор, пак ќе си работи ок, ќе ме прават мрднат.
Можно ли е нешто рандом да краде струја или рандом да прекинува алтернаторот да затајува... стварно неам друга идеја. А коа ќе се исклучи сервото како грешка го јавува електро моторот...ама незнам дали е до тоа...