Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2040223 пати)

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #1455 на: 11 Март 2016, 21:21:25 pm »
Некој да сподели искуство со autofilter ми понудија комплет филтри од UNIFLUX италијанска фирма. Или некој да ми препорача подобри филтри.

топла препорака за Purflux. Фабрички ги ставаат во Ford, Renault, VW, Fiat, Peugeot, Opel...

а и да видиш разлика материјал UNIFLUX со Purflux на гз ќе паднеш кое гомно се uniflux

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #1456 на: 11 Март 2016, 21:33:26 pm »
Никогаш да не земете важни работи од SWAG, може за нешто буџет варијанта филтер, гумица нешто ова она, али ребраст и слично никако, после 3 месеци на еден опел се распаднал како да е возен 10години, страшно.
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34160
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1457 на: 11 Март 2016, 22:03:19 pm »
Унифлукс е гомно кинеско, каква италија какве пи*ке материне. Врска нема.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7889
  • Плинаш!!!
« Одговори #1458 на: 11 Март 2016, 22:09:43 pm »
Одмаќе го смени ЛМ за некое кинеско уље :)
Инаку унифлукс се романски.

http://www.uniflux-filters.co.uk/contact.php

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #1459 на: 13 Март 2016, 02:40:48 am »
Имал некој ваков адаптер за аукс усб.. за на фабричко радио од кола ?

http://www.aliexpress.com/store/product/YATOUR-Digital-Music-Changer-AUX-SD-USB-MP3-Adapter-for-Renault-Gift-4GB-USB-flash-drive/200949_1217753892.html

Би можело да се најди вакво во Мк ? Или па да се порача од интернет некое поевтино, ова 3600 денари е...

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #1460 на: 13 Март 2016, 07:52:31 am »
halo
bidejki imam hardwired kamera,garmin i radar detektor. a kamerata ima ured koj sto ja gasi ako akumulatorot padne pod 11.8V(za zastita na akumulatorot)
na palenje mnogu cesto kamerata se gasi,pretpostavuvam poso sve vlece struja odma posle palenjeto i pagja naponot. od koga kje se izgasi,treba nekolku saati dobro vozenje za da se vkluci kamerata pak. iako za vreme vozenjeto naponot celo vreme e 14.5V+ bidejki na radar detektorot ima opcija celo vreme da gledas sostojba na akumulatorot.
dali ako stavam akumulator od 68Ah na 110Ah toa kje se smeni da ne mi se gasi kamerata radi pad na naponot pod 11.8V?
vo Porsche prasav dali moze da kupam pojak akumulator, `neee,samo fabricki propisaniot od 68Ah`
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43939
  • Il Moderatore
« Одговори #1461 на: 13 Март 2016, 08:47:34 am »
Во порше арно ти викаат, и јас не би ставал појак од пропишаниот акумулатор. Проблемот е очигледно во камерата, што не се пали веднаш откако ќе се запали моторот. Тогаш има напон кој треба да ги задоволи условите за работа на камерата. Камерата дали има во себе додатна речарџибл батерија? Многу камери имаат, ако има, можно е таа да испуштила душа..

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
« Одговори #1462 на: 13 Март 2016, 12:04:52 pm »
Бузуки јас нарачав такво пред 2 год. ама испадна дека не одговара за моето радио, иначе одлична работа е пошто уствари е замена за ЦД шаржер и многу лесно се пребацуваш од фолдер на фолдер (ако ги именуваш 01, 02... само стискаш бројки на радиото и те префрла на тој фолдер ) за разлика од други уреди (musicBox  за форд ).
едит: имаше yatour кај тој во ми-да ама дупло поскапо.

Присутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6547
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #1463 на: 13 Март 2016, 17:28:26 pm »
@Бузуки

Tuner List радио имаш?
Толку се цените околу 3000ден на интернет, ама ако имаш Update list можиш со едно кабелче од 10-тина евра AUX од радиото да извадиш.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #1464 на: 13 Март 2016, 18:13:51 pm »
Tuner list e :/  Назад кај излезите за звучници има едно одстрана можи да се поврзи.. вака нешто

Ме чуди како неможи да има такво нешто радиово... Во комбето имам кенвуд радио никакво од 92ра.. па назад има излези за појачало и влез за аух кабел...

За 3000 не ми е проблем ќе земам ново радио.. Само мене ми пречи тоа што нема да работи екранчето горе и командите на волан...

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #1465 на: 13 Март 2016, 21:17:39 pm »
Во порше арно ти викаат, и јас не би ставал појак од пропишаниот акумулатор. Проблемот е очигледно во камерата, што не се пали веднаш откако ќе се запали моторот. Тогаш има напон кој треба да ги задоволи условите за работа на камерата. Камерата дали има во себе додатна речарџибл батерија? Многу камери имаат, ако има, можно е таа да испуштила душа..
kamerata nema baterija.kamerat e predvidena da raboti celo vreme i koga kolata e izgasena i zaklucena,zatoa e uredot za zastita na akumulatorot na 11.8V.
situacijata e, kolata e zaklucena,cela vecer. kamerata raboti bidejki naponot ne padnal pod 11.8V.
jas doagjam, otklucuvam,palam kola.samo sto kje zapalam,se gasi kamerata. valjda na kontakt davanje i palenje,pagja naponot pod 11.8 pa zatoa kMerTa se gasi. od koga kje ja zapalam kolata,naponot e 14.5+,ama sepak mi trebaat nekolku saati vozenje za kamerata sama da se vkluci.
zatoa prasuvam dali akumulator 68Ah+ bi go resil ovoj 'problem' na palenje da ne mi se gasi kMerata
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #1466 на: 13 Март 2016, 21:29:17 pm »
nema... na palenje si povlekuva struja za za zavergla motor i sekogas ke ima mal moment koga ke padne naponot na drugite potrosuvaci...eventualno da izigras so nekoj kondenzator za vreme od taa sekunda da zadrzi kontinuiran napon na kamerceto dodeka se stabilizira posle palenje ...

Отсутен Lubenicata

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 716
« Одговори #1467 на: 13 Март 2016, 23:21:36 pm »
некој да не знае алтернатор за фиат стило 1,2 каде да најдам половен?

Присутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6547
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #1468 на: 14 Март 2016, 07:43:40 am »
Tuner list e :/  Назад кај излезите за звучници има едно одстрана можи да се поврзи.. вака нешто

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Ме чуди како неможи да има такво нешто радиово... Во комбето имам кенвуд радио никакво од 92ра.. па назад има излези за појачало и влез за аух кабел...

За 3000 не ми е проблем ќе земам ново радио.. Само мене ми пречи тоа што нема да работи екранчето горе и командите на волан...
Не се разбирам јас многу(ич) во појачала и аудио опрема, ама кога барав за мене кога читав, потребен е некаков декодер за да го претвори сигналот од усб, аух или не знам шо друго за да можи да го свири после радиото. Не можи никако пример лево уво, десно уво, земја од аух што се користат дирек на некои од овие пиновите.
А кај Update list можи, ама пак не можиш туку така да го надградиш радиото, поинаква е инсталацијата со командите/дисплејот.

Освен ако не си некое манијачиште што се разбира во електроника и имаш нешто шеми од радиата/инсталацијата, 3000ден не ти бегаат.

А и ако вика можат да се задржат командите и дисплејот тогаш, не е ефтино ама пак и не е многу скапо ова апаратчето,
ем оригиналното радио си стои ем функционалност на модерно добиваш.

Отсутен Diablo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 465
« Одговори #1469 на: 14 Март 2016, 08:21:47 am »
Ме интересира каде може да се најде низ Скопјево спреј за чистење на ДПФ, вака изгледа https://eshop.wuerth.de/Diesel-particulate-filter-cleaner-CLNR-PARTICLFILT-400ML/5861014500.sku/en/US/EUR/