Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2240675 пати)

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5934
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #11130 на: 06 Јуни 2022, 11:14:37 am »
За 200 евра плати некое арамивче сите 4 сензори ќе ти ги донеси со гратис бандаши.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6004
« Одговори #11131 на: 09 Јуни 2022, 21:42:54 pm »
Опел сигниум 1 генерација 2.2 Дти менувачот ко ќе го онадиш скроС десно за у 5-та не влегува,влегува измегу 3-та и 5-та за да онадиш 5-та 😅 шо би можело да биде проблем?
Пластики у менувач тие под поставата од менувачот,сет квачило,трето нешто?
И шо мотори се тие 2.2 дти ги бива или јок?

Sent from my MAR-LX1A using Tapatalk

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14722
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #11132 на: 10 Јуни 2022, 06:25:02 am »
Бегај од таа работа како Таљат од Арм шо го бегаше. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6004
« Одговори #11133 на: 10 Јуни 2022, 12:13:56 pm »
Срање а

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #11134 на: 10 Јуни 2022, 15:58:44 pm »
Imame nekoj PRILEPCANEC na forum da mi dzirne nesto tamo ?

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7226
  • French diamond
« Одговори #11135 на: 10 Јуни 2022, 23:28:54 pm »
Денес имав повторно прилика да возам кола со ламела на скоро 0%, па ми текна да снимам за некој млад член да знај од прилика како изгледа то  ;D Освем што фаќа педалото скрос најгоре на врвот, колата брчи, а не оди, само моторот врти крева обртаи, а ламелата си шлајфова и ќе фати од време на време

Снимано е во 2ра и 3та

https://youtube.com/shorts/fXztF-DDwDw?feature=share

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5934
« Одговори #11136 на: 10 Јуни 2022, 23:40:13 pm »
Тојота со CVT
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7226
  • French diamond
« Одговори #11137 на: 10 Јуни 2022, 23:41:38 pm »
 ;D ;D мануал cvt има ова хаха

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1901
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #11138 на: 11 Јуни 2022, 01:36:55 am »
Опел сигниум 1 генерација 2.2 Дти менувачот ко ќе го онадиш скроС десно за у 5-та не влегува,влегува измегу 3-та и 5-та за да онадиш 5-та шо би можело да биде проблем?
Пластики у менувач тие под поставата од менувачот,сет квачило,трето нешто?
И шо мотори се тие 2.2 дти ги бива или јок?

2.2 dti ti e eden od najpogodenite i najizdrzlivi motori od toa vreme slicni se t.e skoro isti so 2.0 dti motorite ovoj 2.2 e so varijabilna turbina i hodot na cilindrite mu e pogolem , proveri kako e bosh pumpata taa mu e poslaba tocka ....menuvacot nesto proveri plastikite kaj biracot ili drzacot na menuvacot da ne e popusten togas znae da zaebava so brzinite ....

Sent from my SM-J600FN using Tapatalk

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #11139 на: 11 Јуни 2022, 09:12:46 am »
Денес имав повторно прилика да возам кола со ламела на скоро 0%, па ми текна да снимам за некој млад член да знај од прилика како изгледа то  ;D Освем што фаќа педалото скрос најгоре на врвот, колата брчи, а не оди, само моторот врти крева обртаи, а ламелата си шлајфова и ќе фати од време на време

Снимано е во 2ра и 3та

https://youtube.com/shorts/fXztF-DDwDw?feature=share
Ова е нормално веќе станато, бидејќи само ги креваат брзините за некои стандарди еколошки и колите едвај се возат. Конкретно тоа ајго првата брзина му е како трета што треба да е. И уствари пола возење е со куплунг до пола. Ем нема сила да тегне, ем бризните наместени за 250кмч да вози... Општ хаос.

Мислам дека решение е да почнат да ставаат редуктор во коливе па во Lo да може да се вози низ град фино лепо, а Hi да е за тестирање на "еколошки стандарди".

Или барем нека стават 1/2 брзина, демек за угорници, за да може нормалниот свет да си ја користи како прва.

Форсирањето да се купи аутоматик и да се доплаќа никогаш не било посилно.

Отсутен mac_mk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 86
« Одговори #11140 на: 12 Јуни 2022, 10:53:11 am »
Дечки предлог за Скопје кај да направам промена на преден и заден браник и лепење на тие додатоците на прагови на сеат леон 2ра генерација? И која цена отприлика се движи услугата?

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6154
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #11141 на: 12 Јуни 2022, 14:24:48 pm »
Дечки ми треба ваш совет, откако е купена астрава (се работи за астра г 1.4 1998 со 4x airbag)ми свети сијаличката за airbag, на дијагностика покажува дека има проблем со совозачкиот airbag, проверени се каблите под седиште, исчистени контактите под седиште и од страничниот airbag, електричарот ваљда не сакал да се замара, само ги проверил контактите и ми рече дека морало да го исклучи тој airbag за во случај на незгода да функционираат останатите, во спротивно доколку не го исклучи тој airbag во случај на незгода нема да се активираат останатите.
Ама јас мислам дека тоа не е решение...
Од моја страна остана непроверен контактот "од око" на airbag-от кај маската кај совозачот, но кога менував филтер за кабина убаво видов дека airbag-от е здрав, и на маската боопшто нема никакви оштетувања, и видов на нет дека може да е расипан сензорот кој се наоѓа во тапацирот на вратата, но тоа би го препуштил на некој добар автоелектричар.
Би Ве замолил  да ми предложите добар автоелектричар од Прилеп.
Благодарам.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6154
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #11142 на: 12 Јуни 2022, 14:31:59 pm »
Мамички, од шо може да ми повраќа гаста вака, само на  ниски обртаи, истото е и на загреана кола и на бензин и на плин само од  800 до кај 1200/1500 обртаи згушува особено ако ја сецниш едно по друго гаста, до душе и кај други корси со истиот мотор сум го приметил истото, икај едно поло со 1.2 шо го возев исто вака се понашаше. Иначе Опел ко Опел стварно рѓосува, ја исправ колата на перална ми запече рачната на едно тркало,па ја кревав цела кола назад оти и тркалата се запечени и немав пристап :D
Да чистам лептир, свеќици или нешто друго. Во нормално возење не се ни приметва ова гушењето, ама јас си иам проблем со главата ми оди на  нерва, навикнат сум со меѓу гас да враќам брзини и ми го е#ава лезето :D

Истото ми се случуваше на Astra G 1.4 16V со ловато плин, кога давав нагло гас кашлаше, ја исчистив клапната бидејќи е со сајла и лесно се чисти, немав со што па ја исчистив со ацетон, истиот ден ја однесов на плинар и ми ги смени двата филтри од плинот, едно црево од бензин и едно од плин и компјутерски го калибрираше плинскиот систем, сето тоа ме кошташе 1200 денари.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #11143 на: 14 Јуни 2022, 09:38:46 am »
Околу swirl flaps, аман бе, од 100 видеа што изгледав, 101 ги имаше извадено.
Толку не се чистат?
Или фаќаат гареж толку брзо што не се исплати чистењето?
По она што гледав, почна да ме копка да отворам да видам дали има или ги решил тој пред мене.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #11144 на: 14 Јуни 2022, 09:51:16 am »
Околу swirl flaps, аман бе, од 100 видеа што изгледав, 101 ги имаше извадено.
Толку не се чистат?
Или фаќаат гареж толку брзо што не се исплати чистењето?
По она што гледав, почна да ме копка да отворам да видам дали има или ги решил тој пред мене.
Catastrophic failure.
Цитат
Catastrophic failure is a complete, sudden, often unexpected breakdown in a machine, electronic system, computer or network.

Целата поента е што не вредат, а може да направат огромна беља.
« Последно менување: 14 Јуни 2022, 12:01:51 pm Deni »