Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2236189 пати)

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5932
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #11040 на: 01 Мај 2022, 19:57:43 pm »
Помини со шмиргла.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #11041 на: 01 Мај 2022, 20:05:16 pm »
Abe care nekoj da kazi dali se podmackuva nesto kaj so vlegva stakloto od dzamo vo gumicata ? Ko ke go zatvoram po 3-4h ili po eden den ako go otvoram kako zapeceno/zalepeno  da e za gimica na sila se otvora ednas dyri i so kontakt nemozese da se otvori morav da ja zapalam :)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Прво исчисти ги внатрешната и надворешната гумица со нешто, влажна марамица, детергент за садови и четка, било што, па ако пак лепи, подмачкувај.

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #11042 на: 01 Мај 2022, 20:14:21 pm »
А внатрешноста во вратата како би се исчистила? Кај мене се гледаат линии на стаклото кога ќе се спушти надолу ако е врнежливо времето. Да го вадам тапацирот или да пробам само со силиконски спреј?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #11043 на: 01 Мај 2022, 20:21:24 pm »
Внатрешноста се првите 2-3 цм од дупката, надоле нема ништо.

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #11044 на: 01 Мај 2022, 20:30:19 pm »
Мислев кога го отвораш прозорот, кога стаклото "влегува" во внатрешноста на вратата. Дали надолу има некоја шина или слично?

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #11045 на: 01 Мај 2022, 21:38:10 pm »
Abe care nekoj da kazi dali se podmackuva nesto kaj so vlegva stakloto od dzamo vo gumicata ? Ko ke go zatvoram po 3-4h ili po eden den ako go otvoram kako zapeceno/zalepeno  da e za gimica na sila se otvora ednas dyri i so kontakt nemozese da se otvori morav da ja zapalam :)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Попрво би рекол дека нешто ти се случува со механизмот за отварање.
Не е за верување дека за неколку часа успева до толку да запече како да смрзнало зимно време.

Отсутен vladimir_1

• Редовен
  • Пораки: 1140
« Одговори #11046 на: 01 Мај 2022, 22:24:14 pm »

Не е за верување дека за неколку часа успева до толку да запече како да смрзнало зимно време.
Za volja na vistinata sega mi tekna zimava zamrznat bese go otvoriv i pukna nesto se izrona. Ako se ima nesto skrseno bas togas vo najgorna pozicija ko bese

Отсутен Coco

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 116
« Одговори #11047 на: 02 Мај 2022, 20:10:12 pm »

WD-40 ти е лек за такви работи

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2469
« Одговори #11048 на: 03 Мај 2022, 13:02:43 pm »
Сонакс силиконски спреј од Макпетрол.

Мене ми помогна за Леонот за истава работа.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #11049 на: 03 Мај 2022, 14:39:41 pm »

Za volja na vistinata sega mi tekna zimava zamrznat bese go otvoriv i pukna nesto se izrona. Ako se ima nesto skrseno bas togas vo najgorna pozicija ko bese

Се подмачкуваат водилките шо се лево и десно од прозорот. Долното не се подмачкува затоа што не фаќа баш со некоја голема површина на прозорот и ќе ти го валка прозорот цело време со нешто мрсно.
Ако нешто ти се скршило на зима, тогаш ти се скршија држачите на водилката. Ги има да се купат, не се скапи. Ама треба отворање вратата за да се наместат.

Има возила на кои не можи баш да се отвори вратата и да се подмачка. На пр. Џулиета. Има дупла заштита на вратата и без да се уништат држачите на втората нема пристап до механизмот.
Кај мене почна нешто да цивка при отворање и решение беше да наставам на силиконски спреј подолго цревце и да прскам внатре од прилика каде што се наоѓаат водилките и механизмот.
Функционираше и се подмачка.

Еве ги за 147
https://www.karoserija.mk/shtipka-za-mehanizam-za-staklo-85507/po/alfa-romeo-147-2000-10-2010-5-105179

Отсутен vladic3110

• Сениор
« Одговори #11050 на: 04 Мај 2022, 13:01:55 pm »
Зедов камера во саботата, од старт не работеше како шо треба жива темница видеото не се палеа тие инфраред диодите, еден ден сабајлето недостапна на апликацијата, отидов да ја проверам не се пали веќе, денес спакована како шо беше со гарантен лист и фискална отидов да ја вратам, сакам пари назад оти и не ни бев задоволен од  самата апликација уште пред да цркоса, ми  вика неможи пари назад, ако сакаш друга камера ау..Почна да мумла нешто не ти ја местеше сервис а не ми препорача сервис кога ја купував, па ми зеде број и ќе ја пуштал на сервис... Како стој законот  можи да ме здупи па да треба да јади шамари или поддржан сум законски ? Моментално и гарантниот и фискалната ми се таму.
Сакам пари назад, срање беше и онака видеото и апликацијата уште пред да цркоса

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #11051 на: 04 Мај 2022, 13:05:43 pm »
Тука има убави одговори: https://opm.org.mk/najchesto-postavuvani-prashana/

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен vladic3110

• Сениор
« Одговори #11052 на: 04 Мај 2022, 13:35:23 pm »
Се јави сеа, ќе ми ги врател парите -240 денари оти адаптерот бил изгорен, не подлежел тој под гаранција, сеа ќе одам да се расправам

Отсутен vladimir_1

• Редовен
  • Пораки: 1140
« Одговори #11053 на: 04 Мај 2022, 13:56:56 pm »

Се подмачкуваат водилките шо се лево и десно од прозорот. Долното не се подмачкува затоа што не фаќа баш со некоја голема површина на прозорот и ќе ти го валка прозорот цело време со нешто мрсно.
Ако нешто ти се скршило на зима, тогаш ти се скршија држачите на водилката. Ги има да се купат, не се скапи. Ама треба отворање вратата за да се наместат.

Има возила на кои не можи баш да се отвори вратата и да се подмачка. На пр. Џулиета. Има дупла заштита на вратата и без да се уништат држачите на втората нема пристап до механизмот.
Кај мене почна нешто да цивка при отворање и решение беше да наставам на силиконски спреј подолго цревце и да прскам внатре од прилика каде што се наоѓаат водилките и механизмот.
Функционираше и се подмачка.

Еве ги за 147
https://www.karoserija.mk/shtipka-za-mehanizam-za-staklo-85507/po/alfa-romeo-147-2000-10-2010-5-105179
So so da podmackam imas idea ?

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #11054 на: 04 Мај 2022, 14:15:50 pm »
Вазелин. Имаш во аптеки, дм, маркети....

Првен убаво исчисти со влажни марамици, алкохол на крпче или детергент.