Автор Тема: Југце 45ка  (Прочитано 62686 пати)

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3478
Одг: Југце 45ка
« Одговори #120 на: 03 Март 2016, 22:29:10 pm »
Me raduva koga nekoj ima vakvi ambicii za yugo, ama druze ako planiras drug motor vo idnina i vakov izgled kako belgradskovo odis skroz vo pogresna nasoka, ako ne ja sredis skolkata nisto ne pravis, vaka ti vikam zatoa sto frlas mn pari na boja, i jas bi, kako prvo krilata ne gi prosiruvas, a vo idnina planiras 8j bandas da stavas, na kosevite predni moras varovi da udris, koska od kos do kos i pozadi da mu napravis, zadniot trap nemoj da mislis deka ti e zdrav, da skratam... vidi go Aki od Belgrad so sivoto yugo i ke znaes sto treba da pravis, deckoto ima objasneto do detal bukvalno se. Obrati se kaj mene vo inbox da ti pratam linkovi od negovata rabota. :D
Ova ti go kazuvam da ne se zeznes kako mene, ma da jas radi x pricini samo go ofarbav da ne skapuva :)

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 765
« Одговори #121 на: 03 Март 2016, 23:58:59 pm »
Me raduva koga nekoj ima vakvi ambicii za yugo, ama druze ako planiras drug motor vo idnina i vakov izgled kako belgradskovo odis skroz vo pogresna nasoka, ako ne ja sredis skolkata nisto ne pravis, vaka ti vikam zatoa sto frlas mn pari na boja, i jas bi, kako prvo krilata ne gi prosiruvas, a vo idnina planiras 8j bandas da stavas, na kosevite predni moras varovi da udris, koska od kos do kos i pozadi da mu napravis, zadniot trap nemoj da mislis deka ti e zdrav, da skratam... vidi go Aki od Belgrad so sivoto yugo i ke znaes sto treba da pravis, deckoto ima objasneto do detal bukvalno se. Obrati se kaj mene vo inbox da ti pratam linkovi od negovata rabota. :D
Ova ti go kazuvam da ne se zeznes kako mene, ma da jas radi x pricini samo go ofarbav da ne skapuva :)

ги знам ги имам гледано и сивото и црвеното југо негово, моторот сакам по негов пример да го појачувам(1.3ката) а тоа црвеното за тоа појачување и не му е кујзнае што појачано каросериски, дури мислам дека и ич не му е појачано, санки и коска од амортизер до амортизер напред секако ке си идат, а што се однесува до задниот трап и останаата механика, таа ред по ред ќе се средува цела пред да се упасира другиот мотор, секако и кочниците ке се појачуваат. Иначе фала на сугестиите и предлозите и поддршката, секој совет и поддршка е добродојден/а

П.с. Ти го видов југото пред едно недела дена доле поминуваше кај новоселски у авто команда под подвожњакот со шарени бандаши напред и назад ;D

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3478
« Одговори #122 на: 04 Март 2016, 00:29:34 am »
Со бојата што ја планираш ќе изгледа многу јако, ти кажувам како да правиш за да не тераш маки како мене сеа. Дури и да има само површинска корозија и да ти вика ќе го стругнеме, никако, сечи ново ставај, мене ми ги заебаа вратите почнаа да покажуваат, левиот праг го завариле врз праг, и тоа завчера видов на канал, ама не можев да им висам на мајсторите, затоа над глава да му стоиш. И знаеш ова ти е бунар без дно наречен мерак :D

П.С. Па тука живеам одма до надвожњакот, иначе напред се Ѕимски затоа ми се шарени :P

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
« Одговори #123 на: 04 Март 2016, 01:25:14 am »
И тука си до негде у право сечи и завари чисто парче, ама па од друга страна лошо е што побрзо покажува, реагира и скапува кај што има вар, неголи кај што почнало површински да покажува па исчистено, ја барем така знам. Ако ништо друго за спремањево па и за фарбањето имам големо поверење у мајсторот, пошто го знам како работи, ако ништо друго мене што ми има средувано од претходно, пошто за мене барем фарбање, припрема и сите останати работи што идат уз тоа ми се малце комплексна и пипава материја и не би дал на секој да ми работи тоа, само Сатра и мајстор Фичо, не е човек што би ме заебал и да ми праи некои превари или да напраи колку да се рече дека е напраено, многу педанто работи и го работи југово, и сум му рекол не го брзај само да искочи ко што треба, југото е однесено пред нова година, еве го тек овој или другиот викенд ќе се фарба, без размислување би му дал било што да ми среди, пошто знам дека после ке искочи бомбона :D

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
« Одговори #124 на: 20 Март 2016, 23:32:08 pm »
Еве некои слики од средување на бандажите, не се сите готови али еве некоја слика во какво стање беа после 8 години седење во гаража(тоа жолтото/златното не е боја хаха), уз средување и среден со боја и лак, другите коа ќе бидат готови ќе има и од нив слика.
Ко за прв пат испробување на моите фарбарски способности според мене искочија топ. Едниот е поминат со 150ка, 220ка, 600ка мокра и боја па лак, а другите три ке бидат истото само плус филер и 800ка мокра па боја.

еве и споредба фарбан со бандаж во фаза на спремање и бандаж не пипнат

еев и една бонус слика ;D

Отсутен martin_bt

• Редовен
  • Пораки: 2512
  • Дете Битолчанче
« Одговори #125 на: 21 Март 2016, 01:58:22 am »

Еве ги истите бандавчиња. Пред 2-3 години ги имаме средено заедно со Ракунче :)
Што вредат коњските сили ако зад воланот седи магаре ... ? ;D

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #126 на: 21 Март 2016, 02:19:48 am »
Јао бре Мартин што му праите маки на човекот, гледате дека он веќе ги средил ги офарбал... ;D

Отсутен martin_bt

• Редовен
  • Пораки: 2512
  • Дете Битолчанче
« Одговори #127 на: 21 Март 2016, 02:24:33 am »
Ништо страшно. Боја е, се вади, се фарба ... :D
Што вредат коњските сили ако зад воланот седи магаре ... ? ;D

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
« Одговори #128 на: 21 Март 2016, 17:04:09 pm »
хаха сеа за сеа вака ќе останат, ако се средуваат пак или ако се префарбуваат ќе се праат ганметал. :D

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13933
« Одговори #129 на: 21 Март 2016, 18:18:20 pm »
Gunmetal на мал бандаш посебно ваков со мала површина не е нешто што ќе изгледа добро. Нема да изгледа лошо, ама нема ни добро.

Комбинацијата на мартин и ракунот е идеална.

Отсутен kargh77

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 434
« Одговори #130 на: 21 Март 2016, 21:27:35 pm »
Jас би полирани краците и работ, а долу црно, во оригинал :)

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
« Одговори #131 на: 21 Март 2016, 22:21:55 pm »
И таква некоја комбинација може да дојде во предивд, ама отом потом, првен вака нека бидат, па за понатаму здравје боже, пошто и онака треба да се средуваат венци и некои ситни зуцки на краците, а иначе фабрички овој у сребрена варијанта е искочен, не е од таа серија црно сребрени, надоле слојот сребрен што ми е симнуван е фабричката боја

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
« Одговори #132 на: 21 Март 2016, 22:23:53 pm »
Се извинуем за дупли пост ;D

Gunmetal на мал бандаш посебно ваков со мала површина не е нешто што ќе изгледа добро. Нема да изгледа лошо, ама нема ни добро.

Комбинацијата на мартин и ракунот е идеална.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Искрено од овој агол и овој бандаж доаѓа како ганметал и не изгледа така лошо ко за мал бандаш у таа варијанта на боја хаха

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9194
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #133 на: 22 Март 2016, 15:22:50 pm »
Црна мат е затоа мава на ганметал ;D

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **