Автор Тема: Vlez na voda vo kolata!!!  (Прочитано 5761 пати)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8107
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Vlez na voda vo kolata!!!
« на: 21 Септември 2011, 22:03:36 pm »
Temava ja otvaram zasto mi treba sovet a veruvam deka ke se najde prakticna za nedaj boze  >:(

Vcera po najjakiot vrnez trgnavme so Lybrata od Negotino prema Bitola i niz Kavadarci site ulici plivaa vo voda pa navleglo voda pozadi vozackoto sediste, odnosno kaj nozete na levoto zadno sediste  >:(
Vcera zaprimetiv vlazno no ne obrnav vnimanie, denes koga cepnav po potreba pozadi vozackoto sediste primetiv vlaga bajagi i zemav so krpa da vpijam i iscedam nadvor i kolata mirisase na vlaga vnatre...
Ima li nekoja rabota koja moze da se napravi vo ovakov slucaj, nekoe cistenje odma po navleguvanje na voda vo kolata ili sto bi mozel jas sega da napravam za da ja namalam stetata konkretno kaj mene?

Se nanervirav u P.M.

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
Одг: Vlez na voda vo kolata!!!
« Одговори #1 на: 21 Септември 2011, 22:14:45 pm »
Задниот прозор да не ти бил подотворен . Вратата не добро затворена . Друго не знам , едино ако имаш некое дупче на подот .

Отсутен pirat_07

• Легенда
« Одговори #2 на: 21 Септември 2011, 22:18:18 pm »
Задниот прозор да не ти бил подотворен . Вратата не добро затворена . Друго не знам , едино ако имаш некое дупче на подот .
Nemase nisto otvoreno, vratata ako ne bese dobro zatvorena ke mi alarmirase bordot.
Ne e toa poentata, sto e storeno storeno e, kako da se postapi sega?

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #3 на: 21 Септември 2011, 22:22:51 pm »
Однеси ја на хемиско ..
Не што е сторено сторено , треба да се провери тоа .

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
« Одговори #4 на: 21 Септември 2011, 23:21:24 pm »
Однеси ја на хемиско ..

и тоа прво треба да се провери тоа, може да имаш корозија и дупки на подвозјето и пак да ти влегува вода, да не спомнувам што корозијата се шири како рак

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #5 на: 21 Септември 2011, 23:24:05 pm »
Однеси ја на хемиско ..

и тоа прво треба да се провери тоа, може да имаш корозија и дупки на подвозјето и пак да ти влегува вода, да не спомнувам што корозијата се шири како рак
Па тоа му зборам цело време , за мирзба се решава ама треба да провери да не има корозија , да не му се дешава пак да си провери .

Отсутен pirat_07

• Легенда
« Одговори #6 на: 21 Септември 2011, 23:25:48 pm »
Однеси ја на хемиско ..

OK, razbrav, ke go proverime toa... :)
Kolku sto mozam da ve razberam, cvrsto drzite do toa deka ne bi trebalo da propusta voda ako e zdrava kolata no voda imase nad 20cm po ulicite, prasuvam od sto ne znam: Dali i na tolku voda ne bi trebalo da navleze voda od nikade?

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
« Одговори #7 на: 21 Септември 2011, 23:29:02 pm »
можно е и гумата на вратата да не дихтува добро и да пропушта вода, водата е опасна работа и најмалото дупче го наоѓа :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34064
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #8 на: 21 Септември 2011, 23:31:15 pm »
Абе од никаде не смее да влегува вода под услов да се затворени врњатите и прозорите. Дури и вентилите за воздух (кога ќе затвориш се и ќе пуштиш клима мора да излегува од некаде воздух за да влегува ладен нели?) се еднонасочни од внатре кон надвор и не пуштаат вода внатре.

Прво што треба да направиш е да најдеш од каде влегува вода. Можно е да ти влегува од дихтунзите меѓу стаклото и вратата, па да се слева внатре низ вратата па преку тапацирот да влезе внатре. не дај боже да има корозија одоздола, тогаш ќе биде заебано. Значи прво најди од каде дошла водата па после останатото се решава, или со пена или со жива гума, кедери и останато... ама мораш да имаш поима од каде да тргнеш нели?

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #9 на: 21 Септември 2011, 23:31:40 pm »
Однеси ја на хемиско ..

OK, razbrav, ke go proverime toa... :)
Kolku sto mozam da ve razberam, cvrsto drzite do toa deka ne bi trebalo da propusta voda ako e zdrava kolata no voda imase nad 20cm po ulicite, prasuvam od sto ne znam: Dali i na tolku voda ne bi trebalo da navleze voda od nikade?

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14231
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #10 на: 21 Септември 2011, 23:47:46 pm »
вода не смее од никаде да влегува....тоа е прво и основно правило,како второ,клекни,легни,на канал провери ја од долу колата во каква состојба е....ако е во добра/одлична/здрава состојба нема потреба од никакви поправки/зафати,а ако има нешто сомнително ке ни кажиш и идемо даље...
п.сидиш за Битола и не кажуваш,арно ти се направи  ;) ;D ;D ;D ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D