Боље најефтина ДДР5 него ДДР3 графичка да земеш. Имам ДДР3 графичка моментално, тиња невидена е, што ако имам i3 2120 3.3 процесор и 8 Gb рам.
Мемориските чипови на графичката не се ама никаков репер за перформанси, одноно дали некоја графичка е тиња или не! На пример GeForce GTX745 2GB gDDR3 е дупло побрза од GT720 2GB gDDR5. Сепак графичка картичка со gDDR3 мемориски чипови (технологија од пред 10 години) со сигурност е тиња, но ако е со gDDR5 не значи дека е добра и дека е подобра од било која друга со gDDR3 или gDDR4.
Filmovi ama ban nikad ne gledam na kompjuter..
Kompjuterot se koristi cisto za surfanje po internet strani,fb,po 1-2 saata sedenje igranje Kanter gledanje klipcinja na you tube i tolku nema nikakva druga namena kompjuterot
Да се повторам...Не ми одговори на прашањето што конфигурација ти е таа ганц–новата?
Ако е сега купена, а не е набавена пред повеќе од 3 години, тогаш интегрираната графика на ганц–новиот процесор е бар дупло побрза од 8500GT. За намената која ја наведе, доколку старата графичка ти бркала работа тогаш интегрираната истото ќе го прави многу подобро и ако си задоволен со тоа немаш потреба да купуваш нова графичка.