Луѓе, имам проблем или со колата или со мојата глава, како и да е се нервирам многу, ваљда знаете дека е јака нервоза да треснете пари а колата пак да не е како што треба.
По промеаната на ламелата имам поминато некаде 900км.
Ја пазам колку што можам ама ако треба да стиснам малку во 2 брзина пак како да осеќам дека превртува ламелата и ова ТАКА СТРАШНО МИ КИНЕ ЖИВЦИ
Мајсторот ми рече дека е се ок со замаецот дека не треба негово чепкање и му го спомнав чипот и дека имам проблеми со ламелата пак, и ми рече дека 100% е до чипот проблемот и дека во 2 има повеќе сила и ламелата не може да ја издржи таа сила и превртува и ми рече да не ја експлоатирам до максимум во втора брзина и дека не може да се направи ништо околу тоа освен да се одстрани чипот.
Прочитав и на некој странски форум дека ECU си имало некоја контрола на торк и вртежи и дека чипот истата контрола да речам не и давал да контролира туку форсира да се прават вртежи и сила и фабрички одредените ламели не се способни да го поднесат прејакото експлоатирање.
Ве молам кој знае нека советува нешто, се нервирам до коске
Во план ми е до кај Маршер да отидам да видам што ќе каже он и дури сакам на друг мајстор да му ја дадам да ја отвори и да провери дали е се ок и дали ми ја ставил новата ламела, мада ми ја врати старата ама не е гаранција...