Автор Тема: Fiat Stilo - проблем со шоферската врата  (Прочитано 1725 пати)

Отсутен tupacan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 156
    • Womans in your city for night
Fiat Stilo - проблем со шоферската врата
« на: 04 Јануари 2015, 08:42:23 am »
Здраво на сите. Имам проблем со шоферската врата - не ја регистрира како отворена. Т.е. кога ја отворам вратата, не свети ниту сијаличката на самата врата (како и да се вика), ниту сијаличката внатре во колата, ниту ја јавува како "door open". Читав на еден странски форум, како демек било проблем ладното  ??? .. Со другата врата си е све како што треба.

Можеби некој имал сличен проблем? Што мислите, што би можело да е проблемот?

Ви благодарам за потрошеното време.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43651
  • Il Moderatore
Одг: Fiat Stilo - проблем со шоферската врата
« Одговори #1 на: 04 Јануари 2015, 08:50:56 am »
Проблемот е микропрекидачот кој се наоѓа во самата брава.  Или живеј со тоа, или на старо најди добра брава, пошто нова е изгор скапа. Бравата не се растура за да може да го смениш.

« Последно менување: 04 Јануари 2015, 09:23:14 am Simo - Carrier166 »

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен tupacan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 156
    • Womans in your city for night
« Одговори #2 на: 04 Јануари 2015, 11:49:28 am »
Сигурно е тоа? Каде би можел да најдам брава?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43651
  • Il Moderatore
« Одговори #3 на: 04 Јануари 2015, 11:55:34 am »
Е сеа и ти сигурно... Многу веројатно ама 100% не би знаел, можно е и инсталацијата да те зеза, провери го конекторот помеѓу вратата и каросеријата, ама многу веројатно дека е ова што ти викам. Локалните растурачи во Радишани (Драги веднаш после Бутел и Аце и Гојко пред вториот влез во Радишани), може да имаат.. Слабо гледам растурени стиловци по огласи..

BTW, Ако решиш сам да растураш, ова ќе ти се најде: http://www.fiatforum.com/grande-punto-guides/238842-drivers-door-lock-replacement-repair.html

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5653
« Одговори #4 на: 04 Јануари 2015, 12:28:41 pm »
Kolega na seat leon proba vo domasni uslovi da rastura prekidacot..Ja rasturi cela brava cepkase nesto pa vika se razletaa nekoj mali fedecinja i nekoj dali lagercinja ali ima tipot  nervi kako slon i ja sostavi..
Bitno ja opravi i proraboti