Автор Тема: Каде може да купам?  (Прочитано 15761 пати)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4200
Одг: Каде може да купам?
« Одговори #45 на: 17 Септември 2017, 11:39:31 am »
Фала @IdeuX , тоа ми треба.
Живеам во новите згради во Ново Лисиче/Лисиче,кај МП бензинската,и мислите дека ќе дојде пајак?
Да не се заебаваме,да бидеме реални.
Знаците ни требаат зашто ќе го оневозможиме влезот на паркингот на зграда навечер,со ланец и на него или на оградата да стои дека е забрането паркирање.А и преку ден доста често носат роба за пекарата од другата зграда преку нашиот паркинг непотребно,и плус паркираат од Матрикс Глобал иако има јавни паркинг места колку сакаш.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11735
  • Архитект
« Одговори #46 на: 18 Септември 2017, 14:02:24 pm »
Дупли пост,али јебига :)
Каде би можел да купам знак забрането паркирање и сл? за паркингот околу зграда ми треба
Знак на 192 се нарачува
П.с не ги викнав јас туку тие со надворешни паркинзи едноставно имаа проблеми за да паркираат
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Така треба.
Одлично.

Иначе 5.5м позади кола за да можи да излези.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13859
« Одговори #47 на: 18 Септември 2017, 21:04:46 pm »
Фала @IdeuX , тоа ми треба.
Живеам во новите згради во Ново Лисиче/Лисиче,кај МП бензинската,и мислите дека ќе дојде пајак?
Да не се заебаваме,да бидеме реални.
Знаците ни требаат зашто ќе го оневозможиме влезот на паркингот на зграда навечер,со ланец и на него или на оградата да стои дека е забрането паркирање.А и преку ден доста често носат роба за пекарата од другата зграда преку нашиот паркинг непотребно,и плус паркираат од Матрикс Глобал иако има јавни паркинг места колку сакаш.

Комшо бе, шо не кажиш дека си тука?
Знам дека Kimi е тука и dame, ама не сум знаел дека и ти си тука? :D

Иначе, доаѓаат од пајак :)

Јас сум кај Office cafe, кога се паркираше пред кафичот од внатре (сеа нели тука е пешачка зона, ставија стубчиња), една чавка со Suzuki Swift го блокира цел паркинг. 5-6 коли не можевме да излеземе.

Со камиончето до внатре влегоа и ја собраа :) и тоа за 10 минути откако пријавив.

За пари одма доаѓаат, не се сеќирај.

Отсутен ficomk

• Сениор
« Одговори #48 на: 19 Септември 2017, 22:33:23 pm »
Не ни сакам да дојде ситуација пајак да викаме.Плус,навечер идат у фурната со коли преку нашиот паркинг,некад и пијани па имаа закачено паркирани коли.Знаци и физичка забрана е само чарето,нема друго.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #49 на: 19 Септември 2017, 22:39:18 pm »
Ставете електронска рампа.

Sent from my Lenovo TB2-X30F using Tapatalk

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13859
« Одговори #50 на: 20 Септември 2017, 13:11:07 pm »
Не ни сакам да дојде ситуација пајак да викаме.Плус,навечер идат у фурната со коли преку нашиот паркинг,некад и пијани па имаа закачено паркирани коли.Знаци и физичка забрана е само чарето,нема друго.

На другарче баш кај тебе со штрафцигер му ја избодија хаубата и крилото на Алфата и комшивка му влезе во задна врата.

Не знам што улица ќе да бевте бе :D

Чек, ти зборуваш за улицата што продолжува после Рамстор или кога ќе свртиш десно пред Рамстор? За таа пекарата паркираат после Рамстор (после кривината).

Отсутен ficomk

• Сениор
« Одговори #51 на: 21 Септември 2017, 15:13:46 pm »
На ФП 48 сум јас,позади Рамстор одма.
Електронска рамна е добро решение, но и најскапо, и плус треба да се копа штампан бетон за струја да се донесе,и тоа за две рампи зашто на паркингот од две места се влага/излага.Размислени се опциите, и најсоодветно е навечер синџир со катанец со шифра и на него или на оградата да има знак дека е приватен паркинг,забрането паркирање и слично, и тоа на двата пристапи.