Автор Тема: Plakjanje danok za K-15  (Прочитано 3840 пати)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг: Plakjanje danok za K-15
« Одговори #15 на: 31 Декември 2014, 00:00:22 am »
Другар, и К-15 ке ти влезе во годишната пресметка а годишната пресметка ти ја изработува фирмата и она ти ја поднесува даночната пријава. Што на пример не е јасно? А да, не ви е јасно пошто клошариве немаат што да пишуваат по новини (им фали малку црна хроника) па решија да верглаат едно па исто и да прават заблуди по народот.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5654
« Одговори #16 на: 31 Декември 2014, 00:22:03 am »
Jas kako prost makedonski gragjanin uspeav da razberam deka sam treba da odam vo mojata firma da zema nekakov obrazec sto mi isplatile K-15 i potoa da odam vo ujp da popolnam nekakva prijava pod broj 2 i tolku..
Razbrav deka nema da platam nisto bidejki firmata vekje se pogrizila za toa no ako ne otidam da podnesam toa do 15 mart li kako bese kje krkam od 500-1000 eura kazna..
JAS TAKA GO RAZBRAV zatoa baram nekoj prosto da objasni..

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #17 на: 31 Декември 2014, 00:32:16 am »
Влатко мислам дека доволно ти објаснив околу К-15, евентуално ако имаш дополнителни добивки ван фирмата гледај да не заборавиш да ја однесеш пресметката (потврдата за платениот данок) во сметководтвото на фирмата за да ти ја внесат и таа во ставката дополнителни добивки кога ке ти ја пополнуваат даночната пријава.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #18 на: 31 Декември 2014, 00:39:36 am »
Epa mene novinive i portalive mi smatija umot zatoa i se obrativ ovde do nekoj poupaten da mi objasni..
ZNACI KRAJNO RESENIE = firmata sve toa si sreduva si isprakja do ujp i mirna glava..Nie nemame potreba dase akame tamo i da popolnuvame bilo kakvi obrasci deka ni bilo isplateno k-15..Ova go pisuvam striktno za k-15 znaci koj ima drugi prihodi neka si misli...

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #19 на: 31 Декември 2014, 00:41:36 am »
YES!

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #20 на: 31 Декември 2014, 00:43:33 am »
 :-* :-* :-*

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #21 на: 31 Декември 2014, 01:23:42 am »
Epa mene novinive i portalive mi smatija umot zatoa i se obrativ ovde do nekoj poupaten da mi objasni..
ZNACI KRAJNO RESENIE = firmata sve toa si sreduva si isprakja do ujp i mirna glava..Nie nemame potreba dase akame tamo i da popolnuvame bilo kakvi obrasci deka ni bilo isplateno k-15..Ova go pisuvam striktno za k-15 znaci koj ima drugi prihodi neka si misli...

и можно е на домашна адреса да ти стигне писмо од ујп во кое кога ке сумариш целиот муабет се сведува дека не должиш НИШТО на државата...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4220
« Одговори #22 на: 31 Декември 2014, 07:28:39 am »
Ахтунг,не е баш скроз така ко што пишуваш.Да,фирмата ти спрема се што треба да пополниш,во кои полиња и слично,ама даночната пријава мора да си ја пополниш и да ја однесеш/пратиш сам.тоа ме нервира,ако немаш дополнителни приходи надвор од фирмата што треба да се замараш за ова,ама ако е ко што пиша Фаланга,јеби га