Автор Тема: Оваа зима каде на одмор?  (Прочитано 55348 пати)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7418
Одг: Оваа зима каде на одмор?
« Одговори #45 на: 06 Јануари 2015, 17:20:27 pm »
Дечки дали некој од вас бил на Шапка ?  Секако дека бил ;D Епа јас не сум бил.

Сакаме со другарчиња да отидеме да скијаме на Шапка прво, затоа што сме аматери, некои првпат на скии ќе се качат ако одиме.

ШТо како ? На стазите или понастрана може, карта жичара ова она ?

На Маврово сум бил, знам како е. СКии се околу 5-600 ден.и дневна студентска карта околу 850 мислам е.   Ама ко за почеток, мислиме на Шапка поубаво би ни било, поаматерски. Мислења ?

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #46 на: 06 Јануари 2015, 19:34:26 pm »
иди на шапка.... јас бев пред 2 дена... ме исече колку е ладно кога дува ветер... за почетници, кога се спуштате доле, ке ја фатите десната стаза... блага е и спора... одлична за проба... тука се и децата со санките... :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #47 на: 06 Јануари 2015, 21:09:44 pm »
stazata Aerodrom na sapka e za pocetnici i e sosema dobra.
Ozdola na prvo kacuvanje ve nosi duur pogore od GE, i tamu imate strmnina koj nemoze da ja spusti moze peski da ja simne za da ponataka ja koristite Zicarata Aerodrom. Od dvete strani na zicarata imate staza, na ednata ima poveke guzva i imate direkten pristap na zicara. Drugata e po prazna no potesko e za pocetnicite da se priucat ...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Спенсер

• Легенда
« Одговори #48 на: 06 Јануари 2015, 21:40:50 pm »
Во ред, тоа и ми беше прашањето. Штом има стазичка за аматери, да одиме таму.  :) Изнајмување скии, дневна карта, жирара ??? Знаете како идат тие работи на Шапка ?

Отсутен FICOOO

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 265
« Одговори #49 на: 06 Јануари 2015, 23:47:46 pm »
Спенсер, шапка и стазата Аеродром ти се топ за почетници .... ја не сум бил на шапка 2-3 години на скијање, така да конкретно за цени неможам да ти гарантирам ... грубо  500-800 ти се скии за изнајмување , ски карта имаш полудневна што е после 12-1 ..... и целосна што ти е од 9 и нешо коа отвараат ски лифтовите....
Ски карта не е баш евтина над 800 е сто посто... е сеа конкретно не ми текиња.... според мене најмногу ви се исплати ако идете на еден ден идете од порано да си го фатите цел ден уште од 9.... За изнајмување на скии најпаметно ти е до крај по патот со кола идете... на широкиот паркинг пред хотел Попова шапка мислам се викаше паркирајте си  и тука кај сакате имате скии... јас памтам за сестрами изнајмував од кај браќата ... има еден веднаш штом го пројдеш хотелот Шапка од десна страна издава ... чоекот си е ок (мислам лична карта треба да оставиш ) ... бирај каков модел сакаш,  и побај ценкај се, спуштаат цени ;) за почетници ако незнаат скиилифт да качат нека се пуштат скроз од доле на седишница (посебно 50денара мислам е за неа ) и излагаат директ на аеродром.... уствари ако незнаат апла да скијаат нека не ни зимаат ски карта ... (пошто за почетници е тешко скии лифт ако незнаат да стојат на скии ) нек се качуваат пешки и нек се пуштаат така дур научат :) или 2-3 карти земете и мењајте се :) Ваљда помогнав колкку толку

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #50 на: 07 Јануари 2015, 01:17:45 am »
Od parkingot nakaj hotelite ima skii za rentanje kolku sakas, karvinki skii posiroki se za pocetnici pospori. Gledaj za pocetnicite skiite da ne se pogolemi do brada negde da se...
Imate celodnevna karta za liftovi, od 09 sabajle ili od 12 poludnevna, dnevnata valjda 800 poludnevnata 600 bea
Ako se kacuete na ski liftot korpata pocetnicite so skii v race neka se kacat zada nemaat problem pri sleguvanje...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Спенсер

• Легенда
« Одговори #51 на: 07 Јануари 2015, 20:04:40 pm »
Аха, топ. Ако некој од вас има скии, подобро од вас да земам да изнајмам, да не се маткам таму лево десно. 180цм висок- аматер. ;D :D  патика бр 42.5/43 ;D :D

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #52 на: 07 Јануари 2015, 22:57:38 pm »
Сместување отприлика од колку се наоѓа на Шапка?

Цени за скии и жичара во Банско?
« Последно менување: 08 Јануари 2015, 01:48:35 am Drive-r »

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7067
« Одговори #53 на: 09 Јануари 2015, 17:09:35 pm »
Опрема скии, кондури и штеки 8 евра. Тука вчера и денес така така беше ладно грч. Не ни посмислувај да одиш на скијање без соодветна ски опрема. Времето се менува како жена во ПМС. Во еден ден видов сонце
 облаци, снег и малку магла.
Дводневна целодневна ски карта 112 лева. Ако си студент 10%

Од Банско за карклуб Сијка Семоќната :P

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 983
« Одговори #54 на: 09 Јануари 2015, 18:28:40 pm »
Дечки дали некој од вас бил на Шапка ?  Секако дека бил ;D Епа јас не сум бил.

Сакаме со другарчиња да отидеме да скијаме на Шапка прво, затоа што сме аматери, некои првпат на скии ќе се качат ако одиме.

ШТо како ? На стазите или понастрана може, карта жичара ова она ?

На Маврово сум бил, знам како е. СКии се околу 5-600 ден.и дневна студентска карта околу 850 мислам е.   Ама ко за почеток, мислиме на Шапка поубаво би ни било, поаматерски. Мислења ?

Бев на 6ти и еве ги моите импресии. Терени никакви, без доволно снег со кал и парчиња дрвца, температура и ветрови неподносливи посебно на Ге каде што 2 телефона ми се исклучија еден по друг од премногу ниска температура. Ако имаш среќа ќе начекаш да работат повеќе од два ски лифта и терени. Ако не ќе скијаш само на Ге и Аеродром и тоа само на Ге има доволно снег да се скија. Немој да одиш многу рано. Отиди околу 11 саат и земи си полудневна карта затоа што тогаш и ги пуштаат терените инаку ќе чекаш. Повеќе има санкачи отколку скијачи. Се на се времето застанало, бемти ски центар без топови за снег, само сакаат пари да земат а ништо да не вложат. Ништо не е сменето од кога одев редовно (пред конфликтот). Банско, Пампорово, Боровец, Копаоник, Златибор се мисловна именка за овој си наш ски центар :D
А да и ќе заборавев дневна ски карта е 900 денари, полудневна е 600 денари.
Зини да ти кажу.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7067
« Одговори #55 на: 09 Јануари 2015, 19:22:00 pm »
Во превод, не си ги арчи парите .... Маврово како е?

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5554
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #56 на: 09 Јануари 2015, 19:29:37 pm »
Dense bilo top.
Utre ke idam jas, pa ke vi pisam kako e.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен Спенсер

• Легенда
« Одговори #57 на: 09 Јануари 2015, 19:36:42 pm »
NevenR друже, јас не знам да скијам асално... на скала 1-10, јас скијам за 3. ;D :D  Другарче си носи скии од дома, нас фората ни е да пробаме да скијаме. Он првпат застанува на скии, јас 2-3 пати имам скијано (паѓано) во Маврово. Не дека ние одиме ептен за скијањето, тапа сме на тоа поле. Мала прошетка со друштво, па и да пробаме да скијаме малце. Си носиме и најлон и санка хахахаха :) Утре ќе појдеме до Шапка, па здравје нареден пат Маврово (ако не бива на скии). :)

А може и утре до Маврово да појдеме... јебем ли га, ќе пренесам искуство ;D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #58 на: 09 Јануари 2015, 20:00:29 pm »
Идете порано, се најавува топол бран се ќе стопи ...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34115
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #59 на: 09 Јануари 2015, 20:05:10 pm »
Сакаме со другарчиња да отидеме да скијаме на Шапка прво, затоа што сме аматери