Автор Тема: Нов мобилен  (Прочитано 49406 пати)

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3901
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
Одг: Нов мобилен
« Одговори #45 на: 23 Март 2015, 22:48:52 pm »
го гледам за жена ми. сега у април треба да земе нешто ново, па овој е еден од трите што и се вртат у глава... :)

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3876
« Одговори #46 на: 24 Март 2015, 04:44:24 am »
Големината е колку на 930ka, но е полесен. Тоа го прави малце гломазен за во џеб. Ама за жените секако џеб не е опција :)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7056
« Одговори #47 на: 24 Март 2015, 09:49:39 am »
Камерата каква е?

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1501
« Одговори #48 на: 24 Март 2015, 15:21:42 pm »
Камерата каква е?
Просечна :)
Vo sporedba so mojot drug mob. HTC one mini > Lumia 535 .

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7056
« Одговори #49 на: 24 Март 2015, 15:55:44 pm »
Претпоставував .... расчачкај го малку па сподели импресии.

Отсутен Leon-cist

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 778
  • .
« Одговори #50 на: 14 Април 2015, 19:54:39 pm »
да не отварам нова тема па мислев да ве прашам тука некој од вас да ми предложи некоја добра мобилара низ скопјево, некои кои се фер и коректни, заинтересиран сум  за самсунг S5 , оти кај оние во вип и т-мобиле се изгор скапи околу 34 илјадарки, а кај приватниве се со пониски цени, јас најдов некои мобеликс, мобифлеш, ледиком, мобиарт , но сум немал некое искуство со нив.  Да ве замолам за некој предлог од вас?
VW MK-7 (1.6 тди)

Отсутен Bumb

• Редовен
  • Пораки: 1196
« Одговори #51 на: 02 Мај 2015, 09:58:19 am »
ibutik,mobelix, ti preporacuvm.
Mada nov telefon nema razlika od kaj i dae kupen ako e nov i neotpakuvan.
Ali na drugar pred edna nedela mu sitnaa note4 demek nov a on koristen nekolku dena, primeti po toa sto ne mu dadoa 50 giga na dropbox, veke nekoj se najavil..
Po drugo nema sansi da poznaes..A deckoto e lud po telefoni menja za 1 mesec ali ete i nego go sjebaa, ama im go vrati..

Najdobro iskustvo kako so rekov sum imal so ibutik, mozes i da si naracas ke ti najdat,donesat...

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8689
  • Пичлеме
« Одговори #52 на: 02 Мај 2015, 14:05:23 pm »
Мобеликс. Позитивно искуство со неколку премиум телефони.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #53 на: 16 Март 2016, 01:04:34 am »
Требаше денес да земам С7 Edge 64гига со VR цвикери...Арно ама глеав тестови и споредби со јаболко 6S+ и за многу работи не е подобар, т.е. нема тач со сензитивност, побрзо му се троши батеријата (иако многу побрзо му се полни), во некои апликации е поспор...А очекував да е подобар во се.

Од друга страна пак има многу подобар и покомпактен дизајн, нов модел е за разлика од јаболкото, многу побрзо се полни, подобра камера, подобар дисплеј...

Ако има некој телефонџија упатен, да ми сугерира мислења за двата телефона, т.е. S7 Edge 64GB цвикери3DVR и iPhone 6s+ 64/128GB. Што ќе ми биде подобар избор за наредни година-две со тоа што телефонот го користам многу, 4G фуче нон-стоп, примам-праќам мејлови, просурфувам и слично, мама му плачам од експлоатирање...До сега бев со Ноте 4 и горе-доле сум задоволен, почна пред некое време да ме под-дупнува батеријата и да призасецкува ( си бара реинстал, ама не ми се исплати сега тоа пред да си зеам друг телефон).
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17502
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #54 на: 16 Март 2016, 01:30:23 am »
Тач со сензитивност нити затребало некому некогаш, нити ќе затреба. Трансфер од iOS на Android и обратно бара период на навикнување. Ако имаш време да се снаоѓаш со новите функции при само користење на телефонот, бирај Ајфон. Ако не, остани на дроид.

Отсутен Martin_GSM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 891
« Одговори #55 на: 16 Март 2016, 02:01:05 am »
користам 3GS како прв телефон(2009та година) а ми ги брка сите работи.

пробај андроид од тоа време....

зборот ми е дека ајфонот нема да биде застарен за 2 години, а период за навикнување ке ти треба али ништо страшно недела дена

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
Одг:
« Одговори #56 на: 16 Март 2016, 07:00:27 am »
С7 е буквално ист со нотето 4 што го имаш. Само мааалце по среден софтвер. Мислам дека лесно ќе се пребациш. Е сеа ако си ибе мајката батеријата за две години - а ќе биде така ќе треба да ја смениш. Кај епл нема да си ибе. За две години и двата се добри.

Башка ноте 4 има IR бластер која му беше едина предност пред епл. И секако супер Амолед екранот. Овие с7 и остали го немаат тоа. Значи може да кажам дека се и потапа функционално. Ама заради посредениот софтвер нема да кажам дека се крш.

За ајфонот незнам дали има џејлбрејк.

За самсунгот со апдејт се жали боже. И нема пенкалце за лесно да праќаш селекции од скриншоти и заебанции.

Тешка одлука имаш. Ајфон стегнат салам и нема модификации и вицети. Ама смрдежов дроидски џабе што има кога цицаат батерија и користам само саат од виџетите заради тоа.

Има некои ограничувања ајфонот за додавање ствари во него и слично...

Јас би зел ајфон во случајов.

3гс е неупотреблив веќе две години. Не треба да се спомнува во темава. Да си траеше 5 години и толку. Денес не работи тој телефон.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #57 на: 16 Март 2016, 11:24:42 am »
s7 edge колку што прочитав е со AMOLED 5.5" 1440p. Тоа му е една од предностите во однос на јаболчето...Некако накај јаболчето ми оди работава, ама кај јаболчето дизајнот ме јебе...поглмазен е и понмеубав. Еџот е ремек дело во однос на него...Има и други плусеви еџот, ама се нешто ме комати да пробам јаболче, никогаш не сум користел и кога се јаде гомна за телфони немам комплетна слика кога застапувам одреден став за оперативен/вид на мобилен...
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
« Одговори #58 на: 16 Март 2016, 11:33:48 am »
Многу е гломазен плусот. Рачунај дека е погломазен од Нотето што го користиш моментално. Јас би сменил да сум на твое место, би земал јаболко. Разочаран сум од самсунг.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
Одг: Одг: Нов мобилен
« Одговори #59 на: 16 Март 2016, 12:15:27 pm »
s7 edge колку што прочитав е со AMOLED 5.5" 1440p. Тоа му е една од предностите во однос на јаболчето...Некако накај јаболчето ми оди работава, ама кај јаболчето дизајнот ме јебе...поглмазен е и понмеубав. Еџот е ремек дело во однос на него...Има и други плусеви еџот, ама се нешто ме комати да пробам јаболче, никогаш не сум користел и кога се јаде гомна за телфони немам комплетна слика кога застапувам одреден став за оперативен/вид на мобилен...
Глуп народ силна компанија викаат. Пази супер амолед а сите менија и ствари им се бели? Гет ит? Заштеда по пиксел тинтири минтири... Не ми се верува степенот на резил.

Дизајнот на уредот е добар. Дизајнот на софтверот е класи испод епл. Кога зборуваме за лепота на менија дајлери и све по пропис.

С7 има страшна камера, прв телефон со подобра од ноте 4 и ајфон. Видливо добра во темница. Незнам дали го гледаше клипчето кога сликаат момиче во темница. Реално нема тестови да видам дали е така ама личеше дека има прогрес во вечерно сликање. Може и грешам за ова, треба да се провери.