Автор Тема: Skoda Felicia 1.3  (Прочитано 44151 пати)

Отсутен tEoV

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 134
    • https://www.facebook.com/nteov
Одг: Skoda Felicia 1.3
« Одговори #315 на: 14 Ноември 2013, 05:02:40 am »
Проектот иде понатака набавани карбуратори 32ки :)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
ViksaSk sto napravi so ova ?

Отсутен SIME.MKD

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 81
  • Skoda Automobiles!
« Одговори #316 на: 14 Ноември 2013, 18:57:51 pm »
Skoda felicia 1.3 LX

Отсутен SIME.MKD

• Јуниор
  • **
  • Skoda Automobiles!
« Одговори #317 на: 14 Ноември 2013, 19:06:40 pm »
Sime ke gi vidish branicite kako ke ispadnat shto im planiram zadniot ke ostane std. samo ofarban,a predniot ke bide malce preraboten :)
ajde da vidime kako ke ispadne ali ako planiras neso da gi lies branicite da gi spustas ti preporacuvam i zadniot da go spustis :)
Skoda felicia 1.3 LX

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
« Одговори #318 на: 14 Ноември 2013, 19:17:33 pm »
браниците не ја спуштаат колата!!!!

Отсутен ViksaSk

• Редовен
  • Пораки: 1225
« Одговори #319 на: 15 Ноември 2013, 00:12:44 am »
Nikako spustanje na branici poseljacka rabota zdravje :D Tuku ke bide prepraen fabrickiot samo,a ista visina ke si ostane :)

Отсутен SIME.MKD

• Јуниор
  • **
  • Skoda Automobiles!
« Одговори #320 на: 15 Ноември 2013, 00:14:21 am »
.. kako sto gledam kolata e dosta spustena ako ja spusti uste racunaj deka menjacot ke go ostai negde nekoj den posto na skoda menjacot strci pod motorot i lesno mozes da go zakacis + nazat ke mu fakja na polumesecite a zadniot branik  na modelite felicia 95/96 e mnogu pokratok od ponovite modeli sto izgleda malku i smesno ali rabotata e druga odaleci se od kolata na 10 metri se gleda lezisteto na rezervnata guma taka da ako vise saka da ja prai tuning zadniot branik mu preporacuvam da go spusti za 10 do 15 cm veruvaj izgledot ke bide fenomenalen ;)  inace imam felicia uste od moi 5 god taka da ja znam kako dise drugar
Skoda felicia 1.3 LX

Отсутен SIME.MKD

• Јуниор
  • **
  • Skoda Automobiles!
« Одговори #321 на: 15 Ноември 2013, 00:25:02 am »
Nikako spustanje na branici poseljacka rabota zdravje :D Tuku ke bide prepraen fabrickiot samo,a ista visina ke si ostane :)
za ova ti zborev :) ali ne ti se mesam sekoj ima svoj vkus samo davam predlog!
Skoda felicia 1.3 LX

Отсутен ViksaSk

• Редовен
« Одговори #322 на: 15 Ноември 2013, 00:50:06 am »
Znachi sea ke staam slika od nespremen branik samo delot koj mu fali i za kakva prepravka se raboti,ne za temelno modificiranje spojleri i chuda pred se sakam da si go zadrzi orginalniot izgled :)

@SIME.MKD mojata e napred dovolno spustena bi idela mozda uste malce dole sea ke ja spustam pozadi bidejki problemot so polumesecite go reshiv i normalno spustena kola se znae kako se vozi ;)

Отсутен SIME.MKD

• Јуниор
  • **
  • Skoda Automobiles!
« Одговори #323 на: 15 Ноември 2013, 01:21:55 am »
Bravo mi se svigjaat vakvi idei inace mislam deka znam kako kje ispadne da ne planiras da stavis sitna resetka vo prazninata na sredina od branikot?
Skoda felicia 1.3 LX

Отсутен ViksaSk

• Редовен
« Одговори #324 на: 15 Ноември 2013, 01:28:09 am »
Da go namestam prven pa ke vidam kako ke izglea so reshetka koa ke go iskitiram togash ke vidam plus halogenkite ke bidat zatvoreni ke nema opcija za halogenki

Отсутен SIME.MKD

• Јуниор
  • **
  • Skoda Automobiles!
« Одговори #325 на: 15 Ноември 2013, 01:29:27 am »
Da go namestam prven pa ke vidam kako ke izglea so reshetka koa ke go iskitiram togash ke vidam plus halogenkite ke bidat zatvoreni ke nema opcija za halogenki
ajde da vidime kako ke izgleda :)
Skoda felicia 1.3 LX

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
« Одговори #326 на: 15 Ноември 2013, 10:05:53 am »
.. kako sto gledam kolata e dosta spustena ako ja spusti uste racunaj deka menjacot ke go ostai negde nekoj den posto na skoda menjacot strci pod motorot i lesno mozes da go zakacis + nazat ke mu fakja na polumesecite a zadniot branik  na modelite felicia 95/96 e mnogu pokratok od ponovite modeli sto izgleda malku i smesno ali rabotata e druga odaleci se od kolata na 10 metri se gleda lezisteto na rezervnata guma taka da ako vise saka da ja prai tuning zadniot branik mu preporacuvam da go spusti za 10 do 15 cm veruvaj izgledot ke bide fenomenalen ;)  inace imam felicia uste od moi 5 god taka da ja znam kako dise drugar

ок, и ја знам доста за фелиција 95/96 девојка ми има
лошо ти беше напишан постот ради тоа и така пишав

Отсутен ViksaSk

• Редовен
« Одговори #327 на: 16 Ноември 2013, 01:38:52 am »

gi ore ulicite :D

Ispadna komplikacija so granata,a ke poceka malce radi soobrakajkava so mi se desi naprolet zdravje ke se otvara motor ili ke se zeme use 1 felicija 1.6 so ful oprema shto ima nekoja i se ke se presadi vo mojata ;)

Отсутен SIME.MKD

• Јуниор
  • **
  • Skoda Automobiles!
« Одговори #328 на: 16 Ноември 2013, 02:50:16 am »

gi ore ulicite :D

Ispadna komplikacija so granata,a ke poceka malce radi soobrakajkava so mi se desi naprolet zdravje ke se otvara motor ili ke se zeme use 1 felicija 1.6 so ful oprema shto ima nekoja i se ke se presadi vo mojata ;)
pametna idea ali da nacekas samo 1.6 mpi ludnica se brat :D
Skoda felicia 1.3 LX

Отсутен ViksaSk

• Редовен
« Одговори #329 на: 16 Ноември 2013, 19:29:22 pm »
Pa za takov motor praime muabet 1.6 MPI epten se pojaki od ovie sea so gi vozime ima ogromna razlika vo zabrzanjeto na voznja,toa specifikacii ne me interesiraat probuem ja na lice mesto ide ili ne ide :D