Автор Тема: Skoda Felicia 1.3  (Прочитано 47178 пати)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
Одг: Skoda Felicia 1.3
« Одговори #135 на: 09 Ноември 2011, 01:39:29 am »
Види мрки што ке ти каже :))))

Отсутен NetworX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 929
« Одговори #136 на: 09 Ноември 2011, 03:28:57 am »
Викса а да си купиме по еден цивик ЕК9?
Најдобро ке ви биде,да не се замарате со конверзии на мотори :D
Абе не е работава за замарање, пусти мерак е... и кога ти е првата кола во која си ВОЗЕЛ, ебел и 300 други работи некако не ми се дава. Ама срце ме кине кога ќе стиснам пуна а ништо не се дешава :)
Dear God. Thank you for providing us with the direct-port nitrous injection, 4 core intercoolers, ball bearing turbos, and titanium valve springs, Amen.

Отсутен igorN73

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
« Одговори #137 на: 09 Ноември 2011, 11:07:32 am »
Ајде вака да си прашам јас..бидејки положив, сега ме интересира колку е еден детален сервис за шкода фелиција ?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #138 на: 09 Ноември 2011, 11:09:00 am »
Ајде вака да си прашам јас..бидејки положив, сега ме интересира колку е еден детален сервис за шкода фелиција ?
5.250 евра

Отсутен igorN73

• Јуниор
  • **
« Одговори #139 на: 09 Ноември 2011, 11:12:45 am »
5.250 евра

Пууу заеби сервис...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #140 на: 09 Ноември 2011, 11:33:27 am »
Ами така де. Каков е тој детален сервис? Што треба да се смени? Колку треба да се смени, со што треба да се смени? Не се прашува така тоа.

Отсутен igorN73

• Јуниор
  • **
« Одговори #141 на: 09 Ноември 2011, 11:57:02 am »
Уље(Зејтин),свеќици,сите филтри и незнам што дуго се мења

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #142 на: 09 Ноември 2011, 13:02:51 pm »
Па со оглед на тоа дека е Фелиција, и е во години треба многу работи да се сменат.

Свеќици квалитетни 4 комада чинат 1500 денари, 4л масло, 6л антифриз, 600гр глицерин, каиши, затегачи, кабли, филтри за воздух, масло, филтер за гориво само коште 1000 денари..... ехехеееееее има бајаги. Ако е со карбуратор веројатно и карбураторот треба да се смени едно 100тина евра....

Отсутен igorN73

• Јуниор
  • **
« Одговори #143 на: 09 Ноември 2011, 13:06:53 pm »
Па со оглед на тоа дека е Фелиција, и е во години треба многу работи да се сменат.

Свеќици квалитетни 4 комада чинат 1500 денари, 4л масло, 6л антифриз, 600гр глицерин, каиши, затегачи, кабли, филтри за воздух, масло, филтер за гориво само коште 1000 денари..... ехехеееееее има бајаги. Ако е со карбуратор веројатно и карбураторот треба да се смени едно 100тина евра....

Прво фала за одговорот..Ова се што ми го наброја не спаѓа под детален сервис?..мислам дека немаше потреба да ти пишивам дека сакам да сменам масло, свеќици, сигурен сум дека повеќе се рабираш од мене и ме свати уште во првиот пост..

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #144 на: 09 Ноември 2011, 13:13:26 pm »
Да :) те сфатив, само сакав малку да те рчкам.
Ова би бил детален сервис на пример во случај да си ја земал Фелицијата на старо и сакаш да ја средиш саглам, пошто нели, претпоставка е дека не сакаш некаде да те остави на пат или да загинеш со оглед на тоа што не ја познаваш колата.
Како и да е во ова треба да се вклучат и проверка и центрирање на предница, промена на јабучици, секакви гомени манжетни, држачи за мотор, плочки напред и гуртни назад, да се прикрпи ауспух, да се исправат бандажи, да се провери ладњакот да не тече од некаде (релативно брзо откажуваат кај фелициите), дихтунг на глава а мотор да се замени и така.

Имаш конкретен случај? КОја година е, колку има поминато?

Отсутен igorN73

• Јуниор
  • **
« Одговори #145 на: 09 Ноември 2011, 13:23:58 pm »
 :)Епа вака Шкодата е на татко ми, но бидејќи си положив сеа,колата можам да кажам дека е моја со оглед на тоа дека он вози друга кола.Има поминато 198k и последен сервис е напраен на 80к.Колата не се возеше зошто он има друга кола а јас немав возачка.Што знам јас..
-Масло кузнае од кога нема сменето(само е додавано)
-Филтер за воздух е сменет
-Еднаш му крена температура но ја среди(Пред некој ден ја испробав на водно со 80км/ч)
-На 40км/ч задницата се тресе, после не тресе и на 120-130 па тресе.
-малку ми брчи тоа ауспухот ии тоа ми текнува  ;)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #146 на: 09 Ноември 2011, 13:51:49 pm »
Епа тоа ти велам мајсторе. Ако задницата ти тресе, бандажи и гуми да средиш ќе треба и евентуално лагери на тркалата да се сменат.

Отсутен ViksaSk

• Редовен
  • Пораки: 1225
« Одговори #147 на: 10 Ноември 2011, 22:34:59 pm »
:)Епа вака Шкодата е на татко ми, но бидејќи си положив сеа,колата можам да кажам дека е моја со оглед на тоа дека он вози друга кола.Има поминато 198k и последен сервис е напраен на 80к.Колата не се возеше зошто он има друга кола а јас немав возачка.Што знам јас..
-Масло кузнае од кога нема сменето(само е додавано)
-Филтер за воздух е сменет
-Еднаш му крена температура но ја среди(Пред некој ден ја испробав на водно со 80км/ч)
-На 40км/ч задницата се тресе, после не тресе и на 120-130 па тресе.
-малку ми брчи тоа ауспухот ии тоа ми текнува  ;)
Која година е шкодата и Фаланга пак ќе речам Шкода нема каиш него има ланче...и кај мене е речиси стакло шкодата дојди ќе ги споредиме и ќе видиме што и како треба и што можам ќе ти помогнам инаку
Свеќици убави 1000 денари
Кабли 600 ден
Филтер воздух 300 ден
Филтер бензин 400 ден
Уље Елф 20 50 најубаво ако е на ланче најмалце тропа
е други работи неам мењато освен зглоб 1500 денари беше не ми текнува точно да видиме што треба па да се фатиме за работа и ете ја 3та Шкода Фелиција се шириме малце по малце хехе

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #148 на: 11 Ноември 2011, 00:00:08 am »
Како што кажуваш скоро никогаш не е менувано ништо,треба да се смени
Уље,Филтер за масло,Филтер за воздух,Филтер за Уље (Редовен сервис), Свеќички,Гуртни/Плочки,Ланче,Затегач на ланчето и од прилика тоа е голем (детален) сервис  ;)
Е сега тоа што ти тресе треба и подвозјето да си го средиш
-Да смениш гуми и бандаши што не се криви како твоите  ;D
-Да смениш лагери на колцата
-Спони и јабучици
-И да си го ивчистиш карбураторот

Тогаш ке има потполно нова фелиција !!!!!  :)
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен ViksaSk

• Редовен
  • Пораки: 1225
« Одговори #149 на: 11 Ноември 2011, 00:10:13 am »
Во право си Јове али можда не е доволно упатен во работите ќе видиме коа лично ќе се види фелицијата...