Автор Тема: Fiat Grande Punto Sport 1.4 16V  (Прочитано 133732 пати)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
Одг: Fiat Grande Punto Sport 1.4 16V
« Одговори #210 на: 01 Ноември 2011, 22:25:55 pm »
Значи мора ланци, се разбравме :)

Отсутен IvO

• Редовен
  • Пораки: 1676
« Одговори #211 на: 01 Ноември 2011, 23:19:48 pm »

не :)

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #212 на: 01 Ноември 2011, 23:28:58 pm »
^ What he said
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44370
  • Il Moderatore
« Одговори #213 на: 02 Ноември 2011, 07:55:43 am »

Рики, јес да си ти МВР, ама закон е закон а закон вика :

Задолжително носење зимска опрема
МВР ги информира граѓаните дека, согласно одредбите од Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата треба да носат во своите возила зимска опрема. Возачите на автомобили треба да носат зимски пневматици на сите тркала, со минимална длабочина на шарите на слојот што гази по обем и широчина, од 4 мм. Пневматици со летен профил на сите тркала со длабочина на шарите на слојот што гази по обем и широчина, со минимум од најмалку 4 мм, ако возилото во приборот има синџири за снег со адекватна големина за погонските тркала или други соодветни помагала.
Казните за неносење зимска опрема следува глоба од 15 евра во денарска противвредност, во мандатна постапка.

А пошто куп џандари ко` тебе се настроени, ја си носам и ланци, чиисто за да не мора да се расправам и да ми го губат времето  ;) :P

Едит: BTW, заборавив да кажам, обврската за поседување зимска опрема важи само надвор од населени места. Така да во град, не смејат да те казнат за немање зимска опрема.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен IvO

• Редовен
  • Пораки: 1676
« Одговори #214 на: 02 Ноември 2011, 23:34:16 pm »

Рики, јес да си ти МВР, ама закон е закон а закон вика :

Задолжително носење зимска опрема
МВР ги информира граѓаните дека, согласно одредбите од Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата треба да носат во своите возила зимска опрема. Возачите на автомобили треба да носат зимски пневматици на сите тркала, со минимална длабочина на шарите на слојот што гази по обем и широчина, од 4 мм. Пневматици со летен профил на сите тркала со длабочина на шарите на слојот што гази по обем и широчина, со минимум од најмалку 4 мм, ако возилото во приборот има синџири за снег со адекватна големина за погонските тркала или други соодветни помагала.
Казните за неносење зимска опрема следува глоба од 15 евра во денарска противвредност, во мандатна постапка.

А пошто куп џандари ко` тебе се настроени, ја си носам и ланци, чиисто за да не мора да се расправам и да ми го губат времето  ;) :P

Едит: BTW, заборавив да кажам, обврската за поседување зимска опрема важи само надвор од населени места. Така да во град, не смејат да те казнат за немање зимска опрема.

тачно :)

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Turbo
« Одговори #215 на: 06 Ноември 2011, 02:28:51 am »
Поминав 30 000км (30 001 :D) само што овие во Фиат заборавиле при сервис да го ресетираат компјутерот, па сега имам клуче на дисплејот и ми вика "Service coupon expired", a во менито на Бодрот вика Service: 0км

Да ги посетам ненадејно во Фиат или да си го барам сам чарето?

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14722
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #216 на: 06 Ноември 2011, 02:31:44 am »
Поминав 30 000км (30 001 :D) само што овие во Фиат заборавиле при сервис да го ресетираат компјутерот, па сега имам клуче на дисплејот и ми вика "Service coupon expired", a во менито на Бодрот вика Service: 0км

Heblata manimu ja na displejot  :D :D :D :D :D :D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9230
« Одговори #217 на: 06 Ноември 2011, 02:34:16 am »
види во упатството од колата сигурно има како да го ресетираш, ако нема оди им шо ги вртиш, нормално со ф-ра за време+бензин потрошени :D

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #218 на: 06 Ноември 2011, 02:40:01 am »
Извади ја клемата :)

Отсутен google

• Редовен
  • Пораки: 2396
« Одговори #219 на: 06 Ноември 2011, 03:46:40 am »
nema da napraes nisto so vadenje na klemata ama ima finta kako racno da se resetira toa, ne mi teknuva sea momentalno ama ke mi tekne...

by the way zatoa e tuka drugoto google :D

1 Turn the ignition switch to the "On" position without starting the engine.

2 Press the odometer reset button repeatedly until the total mileage is displayed.

3 Turn the ignition switch to "Off."

4 Press and hold the trip odometer reset button.

5 Turn the ignition switch to "On." Do not start the engine.

6 Release the trip odometer reset button after the service display counts down from 10 to 0 and the service light resets.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44370
  • Il Moderatore
« Одговори #220 на: 06 Ноември 2011, 10:47:14 am »

Ако го правеше во FIAT сервис, отиди им, и кажи им “не ми го ресетиравте сервисниот бројач“, и ќе ти го ресетираат. Секој следен сервис, потсетувај ги да го ресетираат инаку стално они „забораваат“. Ако е исто како на стилото само со дијагностички компјутер се ресетира.  Ако успееш со оваа финтава на Гугле, тогаш уште подобро :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен google

• Редовен
« Одговори #221 на: 06 Ноември 2011, 13:27:42 pm »
TRUST ME!!!

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Turbo
« Одговори #222 на: 06 Ноември 2011, 16:46:43 pm »
google...не ти работи :D кај мене изгледа е подруг компјутерот, цело време ја кажува целосно изминатата километража,

http://www.4shared.com/get/Y0cZuwoD/Fiat_Grande_Punto_Service_Manu.html

Најдов SERVICE MANUAL, го нема мојот мотор во детаљи, но треба да пишува за ресет на сервисниот интервал. Проблемот е шо е на италијански :/
« Последно менување: 06 Ноември 2011, 17:27:02 pm FilipM »

Отсутен google

• Редовен
« Одговори #223 на: 06 Ноември 2011, 17:28:00 pm »
ne postapuvas kako sto treba, nema sansi da ne raboti...

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Turbo
« Одговори #224 на: 06 Ноември 2011, 17:31:23 pm »
И онака ми треба колата ќе пробам пак сега. Патем, кај да барам AUX кабел со џек од задната страна? Радиото има АУХ опција, го извадив ама од задната страна се конектори (џекчиња)