Автор Тема: Полигон за коли на Мк Телеком?Знае ли некој каде се наоѓа  (Прочитано 5121 пати)

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
Цел Перо Наков е ББ :D

Исто како и цела Лука Геров...

А може ли некаде листа на возила да се најде?
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
А зашто воопшто правиме муабет кога лицитацијата е интерна? т.е само за вработени во Телеком?

Присутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13923
Ако на еден производ е еднаш платено ДДВ зошто пак би плаќале ДДВ?!

Централниот магацин Маџари на Македонски Телеком АД Скопје официјално

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
А зашто воопшто правиме муабет кога лицитацијата е интерна? т.е само за вработени во Телеком?
Зошто може некој од тука има пријтел што работи во Телеком, па ќе лицитира место тебе и ќе ќариш кола за ич пари. ;)
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
Ретки се тие коли што се асални веќе во телеком, асалните уште ги возат, кршовите се останати, ко пред 7-8 години, се радуваше човек што зема фиеста за ич пари, а татко ми ми се врти и ми вика ај наздравје фиеста со мотор у гепек ја таков тафак ??? коа човеков виде што зема сакаше да се обеси

Не се улетувајте(т.е више неможе, до 12 беше лецитацијата) по телекомските коли, пријателски совет за друг пат, бидејќи не дозволуваат пред лецитацијата да се гледаат(барем така беше, сега ако смениле)
No turbo, no fun :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига

Затоа што кога ќе заврши линтерната лицитација а ќе останат возила непродадени ќе се објави јавна лицитација.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6128
  • 69
На времето имаше и добри и лоши возила, такозвани кршеви.
Исто е и сега...
Од телеком може да се земе одлично возило, нормално ако го знаеш човекот.
Одлично мислам да го повозиш година дена и да го одтуѓиш.
:)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
Зошо бе? Сеа да дадат моиве на лицитација (да речеме дека сме 10 години касније и јас да издржам толку долго у фирма) одма би си го земал Твингото без мислење. Јас сум си го возел и сервисирал, ваљда нема да го учукам, си го знам, си се сакаме. Мераци.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Шалабајзер
На времето имаше и добри и лоши возила, такозвани кршеви.
Исто е и сега...
Од телеком може да се земе одлично возило, нормално ако го знаеш човекот.
Одлично мислам да го повозиш година дена и да го одтуѓиш.
:)

Сале, татко ми е во телеком оддамна, едно време го раководеше паралелно и возниот парк на телеком, сервис заборавете, на 50к се мења уље, до 50к се дотура(знак прашалник како е расположен директорот), гуми ќељавици, на суво е санка не па на дожд не дај боже снег, акумулатор ако издржи 5 години топ, ако не се бара чаре, кочници што е тоа, службена ко службена цедени се дур не рокнат, ако рокнат јеби га ќе си идеш со моторот у гепек...

Не мислете дека ако телеком е гигант возниот парк е совршен, баш напротив циции се германчиштата и маџарите, сега нема да има толку коли, само монтерските(оперативните) ќе останат, на менаџери кратат коли, не па сервис да им праат, баш прееска праев муабет со стариот, порано беа по-асални и пре би тогаш да земев него ли сега, сега ми вика као ќе ти се погоди, јас како вработен не би зел никад

Отсутен volenos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 337
Ретки се тие коли што се асални веќе во телеком, асалните уште ги возат, кршовите се останати, ко пред 7-8 години, се радуваше човек што зема фиеста за ич пари, а татко ми ми се врти и ми вика ај наздравје фиеста со мотор у гепек ја таков тафак ??? коа човеков виде што зема сакаше да се обеси

Не се улетувајте(т.е више неможе, до 12 беше лецитацијата) по телекомските коли, пријателски совет за друг пат, бидејќи не дозволуваат пред лецитацијата да се гледаат(барем така беше, сега ако смениле)

Не е точно ова што си пишал.Гледањето беше до денеска до 14 а Лицитацијата ќе биде за околу 10 дена.

Возилата и не се така лоши!

За 3000 евра се добива фиеста дизел 2007 година со околу 50000 км.А и на листата пишува која кола што дефект има.Бидејќи имам вработен во телеком истиот може и да провери кога и како е правен сервис на било кое возило.

Некој спомна тука листа каде може да се најде.Јас ја имам само сликано на телефон од пријател.

Има околу 40 коли од кои повеќето се фиеста,фабија 2005-2009 година
комбиња транзит и боксер

Сите се претежно во солидна состојба и каде каде подобри од увозните

Јас конкретно бев и сум заинтересиран за фиеста и едно пежо партнер(едно е само)2009 година и околу 20000км поминато.Почетна цена му е околу 4000 евра.

Отсутен volenos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 337
И тие знаат дека половина коли нема да завршат кај нивните вработени.
Тоа е бидејќи речиси сите имаат.На секоја година дена има лицитации,па до сега веројатно сите и земале.
СЕга се прават лицитации и вработените најчесто зимаат за други луѓе коли.

Епа луѓе што да ви кажам,најдете си човек и проверете си
јас темава ја отворив пред се за помош,но и за да помогнам овде на форумов.Мислам дека треба да бидеме малку од малку фер и во иднина ако има некоја ваква лицитација да објавиме тука.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Шалабајзер
Мислев на гледањето дента, ко асална лецитација, гледањето беше во саботата за вработени, ете денес било за јавно, и од кај да знам ја за 10 дена што ќе земам а сум решен...

Може се сочувани не викам не, али верувај не е се така убаво ко што изгледа, ако си загреан слободно купи и изнеси свое мислење по некое време, на татко ми фабиата има 80к пројдено за 2 години, барем знам кога и како била сервисирана

Толку од мене