Автор Тема: Hoteli vo Makedonija  (Прочитано 16200 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
Одг: Hoteli vo Makedonija
« Одговори #45 на: 14 Ноември 2014, 01:18:03 am »
Сум во право, пошто го оправија. Ако се земе предвид излезот од Велес каков беше, па малтене целиот пат до приклучувањето на патот Куманово - Штип, сега е и тек како оправен. Значи оправен, не писта.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #46 на: 14 Ноември 2014, 01:20:30 am »
така може... писта не е.. ама до летово следно ке биде писта...

чекај да прашам нешто... тоа ке биде најавуваниот автопат или друга делница ке биде тоа? пошто гледам го прошируваат како за по 2 ленти во правец да има...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #47 на: 14 Ноември 2014, 01:26:25 am »
Експресен магистрален пат, автопатот ке биде сосема друга траса.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
« Одговори #48 на: 21 Ноември 2014, 00:37:33 am »
Дечки, не најдов слична тема па ајде може и тука. Значи не ми е прашањево за хотел туку за вила или куќа што знам за во Берово, за нова година конкретно. Некоја препоракка? Искуство? Цените како се и слично? И Маврово е у игра ама со цениве малку одат во облаци, 100  еу од вечер.

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3031
« Одговори #49 на: 21 Ноември 2014, 09:53:57 am »
И на шапка е толку. 70 евра од вечер се наоѓа некоја помала викендица до мах 6-8 луѓе а поголемите се од 100 па нагоре.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
« Одговори #50 на: 24 Ноември 2014, 15:31:03 pm »
А уууууу во Берово не само за нова што нема место по вилите туку и за стара нова е се резервирано...

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14176
« Одговори #51 на: 24 Ноември 2014, 18:16:27 pm »
Дечки, не најдов слична тема па ајде може и тука. Значи не ми е прашањево за хотел туку за вила или куќа што знам за во Берово, за нова година конкретно. Некоја препоракка? Искуство? Цените како се и слично? И Маврово е у игра ама со цениве малку одат во облаци, 100  еу од вечер.

Јас знаев дека ќе се заебам и отидов Нова Година Берово, guess what? Се заебав. По негостопримлив народ немам видено во животот. Охрид веќе е сменат на повеќето места, плус тоа со битолскиот дијалект поубаво си врвам ;D ;D ама Берово тоа е страшна работа.

Досадно, гледаат да те заебат секаде знаејќи дека не си од Берово. Шеташ на улица те гледаат чудно као „Шо бараш ти овде“. Се обидоја да не избричат неколку пати мислејќи дека сме мутави.

4 кафичи имаа од кој едниот што најмногу ми се допаѓаше (City Pub) беше затка и депресивно место.

Претпоследен пат бев 2000 година, последен пат бев 2010/11 Нова Година.

Never...ever...

Да не праам муабет за сместувањето во Хотел Манастир кој, ОК убав е хотелот вака и храната ама собите беа ќелии :) така што и тоа не ми се допадна. Да не правиме муабет дека сто пати им нагласив дека ми треба Wi-Fi и ме убедуваа дека имаат, а кога отидов таму немаа.

Не знам, има многу кои се фалат. Моето мислење / доживување не треба да ти е за репер.

Маврово ми изгледа ОК вака ако размислам, ама мислам во Македонија, за жал освен Охрид, Струга, Струмица можеби, ...што знам, никаде не ме влече.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17604
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #52 на: 24 Ноември 2014, 18:32:31 pm »
Јас знаев дека ќе се заебам и отидов Нова Година Берово, guess what? Се заебав. По негостопримлив народ немам видено во животот. Охрид веќе е сменат на повеќето места, плус тоа со битолскиот дијалект поубаво си врвам ;D ;D ама Берово тоа е страшна работа.

Досадно, гледаат да те заебат секаде знаејќи дека не си од Берово. Шеташ на улица те гледаат чудно као „Шо бараш ти овде“. Се обидоја да не избричат неколку пати мислејќи дека сме мутави.

4 кафичи имаа од кој едниот што најмногу ми се допаѓаше (City Pub) беше затка и депресивно место.

Претпоследен пат бев 2000 година, последен пат бев 2010/11 Нова Година.

Never...ever...

Да не праам муабет за сместувањето во Хотел Манастир кој, ОК убав е хотелот вака и храната ама собите беа ќелии :) така што и тоа не ми се допадна. Да не правиме муабет дека сто пати им нагласив дека ми треба Wi-Fi и ме убедуваа дека имаат, а кога отидов таму немаа.

Не знам, има многу кои се фалат. Моето мислење / доживување не треба да ти е за репер.

Јас па сите соби што ги видов во Хотел Манастир беа големки/двособни. А имам доста соби видено. :) За ВиФи не знам како може да немало, кога ВиФи фаќа и во вилата на газдите што се наоѓа преку улица од хотелот. :) Знам дека кај што се изгорел човек не оди пак, ама јас го препорачувам хотелот за тие што може да си дозволат.

За беровци како народ го имам истиот впечаток. Во диско влегував единствено со друштвото на другар ми и цело време инсистираа да бидам блиску до нив зошто имало случаи да нападнат некого само зошто не е од Берово. ;D Лудници. За превара народ - превара се, ама газдите на хотелот се скоро скопјани, зошто доооолго време си живеат во Скопје, па изгубиле голем дел од беровските табиети. :)

Место за нова година во хотелот веќе нема, како што знам, ама ако некој е заинтересиран за викенд престој поефтин од Аурора, препорачувам.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14176
« Одговори #53 на: 24 Ноември 2014, 18:55:10 pm »
Не знам јас бев во соба веднаш од скалите лево. Само што ќе се качиш од рецепција. Собата беше затка, плус тоа на собава до нас балконот им продожуваше пред нашиот прозор. Комедии.

Иначе убаво, чисто, топло, вкусно јадење нема збор за тоа.

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 544
« Одговори #54 на: 24 Ноември 2014, 21:45:42 pm »
Во Берово е убаво ако сакаш вистински одмор, цела вила со друштво, вилите се топ опремени со скари, фурни надвор и со парно внатре, ако сакаш провод по градот е тогаш настануваат проблемите. и не знам што треба да се очекува од мало сиромашно градче кое егзистира главно од дрварство. 

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #55 на: 24 Ноември 2014, 21:49:07 pm »
А беровчани јадат ќутек како магариња од беровските села па замислете како е по селата таму :) :) :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17604
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #56 на: 24 Ноември 2014, 22:34:50 pm »
не знам што треба да се очекува од мало сиромашно градче кое егзистира главно од дрварство. 

Илегала е све тоа бе ;D Не е за фалење, ама и јас работев 3-4 дена баш тоа и баш таму :D

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #57 на: 24 Ноември 2014, 23:51:14 pm »
Ne e sekogas dobro jadenjeto vo Manastir,koga kako ke se naceka.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 544
« Одговори #58 на: 25 Ноември 2014, 07:56:00 am »
не знам што треба да се очекува од мало сиромашно градче кое егзистира главно од дрварство. 

Илегала е све тоа бе ;D Не е за фалење, ама и јас работев 3-4 дена баш тоа и баш таму :D

А да не е илегала кај ли ќе и биде крајот :)

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #59 на: 28 Ноември 2014, 19:17:21 pm »
Може некој да ми препорача сместување во Крушево или Маврово за следниот викенд?