Автор Тема: Mazda 3 2010 2.2d 150hp - remap/тунирање  (Прочитано 2812 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34067
  • Таков е животот... јебига
Одг: Mazda 3 2010 2.2d 150hp - remap/тунирање
« Одговори #15 на: 26 Мај 2021, 23:12:46 pm »

Кога ќе добиеш одговори овде и нема да бидеш задоволен, отворија ја истата тема уште еднаш, можеби ќе бидеш позадоволен.
Молам? А не бев задоволен изглеа пошто другите теми не содржеа информации кои мене ми требаат? Или не?

Тоа што ти се врти во глава е неможно. Ако сакаш да добиеш на снага тогаш ќе ти троши повеќе и ќе чади повеќе веројатно. Ако сакаш да ти троши помалце ќе мора да возиш поекономично. И двете во едно нема никаква смисла. Ремап нема да ти помогне, не знам од каде ти е идејата.
Не знам зошто коментираш ако немаш нешто паметно да кажиш...

Softversko smanjenje potrošnje?
Jedna od tema o kojoj se uvijek priča kada je u pitanju ChipTuning jeste baš da li se potrošnja auta zaista smanji sa ChipTuningom.

Kako smo naveli ranije jedan od načina smanjenja potrošnje jeste vožnja u što nižim okretajima motora, a naš Chip&ECOTuning baš to omogućava. Pri podešavanju parametara u niskim okretajima motora se koristi veći okretni moment (više snage) koji omogućava ranije šaltanje brzina nego kao što ste navikli s tvorničkim softverom. Motor u niskim okretajima ubrizgava manje goriva što dovodi do eventualne štednje.

============

Vazna napomena: Namaluvanjeto na potrosuvackata so nasiot Chip&ECOTuning se odnesuva isklucivo na vozila so dizel-motori(Avtomobil,Kamion,Traktor,itn…).

================

Performance chips are an easy way to add more horsepower and torque. If you are looking to get more power and better fuel economy from your vehicle, one of the simplest and most efficient options is an aftermarket engine tuning device.

Поради вакви коментари  "сум незадоволен"... од напамет пишување.

Па што не им веруваш на тие трговци со ветер и магла што се попаметни од инженерите во Мазда туку си дошол тука на форум да се правиш паметен и да си незадоволен од одговорите?

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13855
« Одговори #16 на: 27 Мај 2021, 10:55:58 am »
Кај ти „исковаа“ мапа на т-јет-ot?

Заборавив како се викаше гаражата, меѓу Веро 2 и Катастер.
Прашај за Митото, кај него може две мапи односно да го рамапира само Динамик модот.
Тоа и ми треба, (да не примети жена ми!) ;D

Прашај го Жаре. Знам ми препорачуваше еден дечко за ремап (Дејан or something) што правел добри custom мапи, ако сум сакал да ја ремапирам Алфата. Мада се предомислив, не ми се замараше да си ја барам бељата :D

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #17 на: 27 Мај 2021, 20:16:11 pm »
@Simo - Carrier159
Stepon chip tuning е според локацијата.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk