Автор Тема: Совет - Mondeo или Passat?  (Прочитано 7993 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
Одг: Совет - Mondeo или Passat?
« Одговори #45 на: 08 Ноември 2014, 13:54:27 pm »
Знам дека кога јас купував коли, за тие километражи во Германија/Холандија колите беа поскапи неголи во Македонија.

Па нормално. Што значи дека колите во Македонија ги немаат километржите што ги пишува на нив.
Затоа велам, за 3000 евра корса или матиз може да се земе убава. Пасат или Мондео за тие пари е пукање во нога, особено дизел. Па сега купувачот памет во глава. Нема после цимолење тука на форум.

Отсутен darkserial

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 795
« Одговори #46 на: 08 Ноември 2014, 14:26:21 pm »
Ако земаш пасат тој од 97ма или 98ма за таа верзија, немој од поновите. Многу тешко да најдеш добар пасат од таа година, сите што ги имаат купено и се добри си ги возат.
Еден таксист ми кажуваше, вика, освен црвена нафта друга нафта нема видено пасатов :D ,,, да му турам од обичнава, ќе зариба, не е научен на добра нафта, само црвена бара, хаха
А за мондеото, добри се ама поновите, 2007ма нагоре. Од таа година не би зел мондео јас... Прашај си мајстор, ќе ти каже кое срање мотори имаат тие од 2001ва, освен ако не најдиш некое со реални 100к поминати, тогаш гајле немаш :) Ама од таа година, сметај дека сите се со над 300к поминати.
VW Golf 5 1.9 TDI - 77kw - 2005

Отсутен Blazhe

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 59
« Одговори #47 на: 10 Ноември 2014, 04:17:03 am »
Фала ви на сите за одговорите и советите. Сега ме разбркавте на цело и неам ама баш никаква идеја каква кола би купил :D Сите ми дадовте различни предлози :) Инаку следниве денови идам за bg да разгледам натаму како што...

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1901
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #48 на: 10 Ноември 2014, 22:35:47 pm »
Е таму отвори си ги очите оти има доста нашминкани коли  :) ....