Омега можда е #2, ама Rolex е #1.
Никаде не прати дека Омегата е сертифицирана.
Се разбира дека има поскапи и поексклузивни марки, но ние праиме муабет дали вреди Омегава наспорти Ролексот кој и е во ист ценовен ранг.
Ролексите се продаваат повеќе од сите останати брендови набројани погоре, ако некој модел го нема во продавниците се чека со месеци (и тогаш не е сигурно дали може да се донесе) така да не сметам дека имиџот им е уништен, нити ќе им биде.
Највеќе држат на цена како користени саати, нешто што не е случај со останатите брендови, бидејќи има побарувачка, имало и ќе има.
Воопшто не спорам дека Ролекс се број еден, немам ништо против тоа. И нестле се број еден, па јас преферирам ритер. И самсунг се борј еден, па јас преферирам нексус (евентуално хтц). И битс бај дре се број еден (и воедно се тешка тиња), па јас преферирам АКГ и ред друг. И Џастин Бибер е број еден па јас преферирам Роби Вилијамс. Продаваноста не е никава мерка посебно во вакво искривено општество. Еве моментално битс бај дре слушалките се бараат се чекаат се копираат и на старо вредат многу повеќе него било кои други ВИСТИНСКИ слушалки. Дали треба и јас да ги почитувам? Не!
Јас ке си работам вредно и ке си купам еден Омега, можеби не спидмастер, поефтин некој, ама ке купам бренд/модел кој лично јас го ценам пред се, а помалку битно е како тој котира меѓу другите кои патем слушаат Уан Дајрекшн преку битс бај дре и носат златни протези.
Што се однесува до сертификатот мислам дека повеке од јасни беа линковите дека Омега сертифицира околу 300К часовници годишно во ЦОСЦ, а тоа го има и во твојот линк. Наврати се на линкови и погледни. За да не биде дека јас избегавам да постирам сертификат еве:

На крај муабетот се сведува на вкус, бидејки ако бараш логика, нема да ја најдеш, збориме за часовник од 5000 евра! Далку е од потреба и дека е неопходен, станува збор за мерак. Може да се надоврзе и Денде, он мислам дека има работено со вакви ствари, па да сподели искуство и знаење.
P.S. Овој муабет можеби треба да се префрли во темата Совет за часовник.