Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 2118936 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34169
  • Таков е животот... јебига

Отсутен nikolaben

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 881
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #2236 на: 06 Април 2015, 23:22:02 pm »
Најверојатно овој ќе го нарачам деновиве...

А и овој ми е во опција  :) Реплики, нормално

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2237 на: 06 Април 2015, 23:24:19 pm »
Ги прашав за бормашина од 2800 денари па нагоре ми кажаа за мактеч ама неми се дават толку пари затоа што не ми е за професионална употреба, туку така за дома некогаш кога ќе ми притреба било што да се избуши и да не барам од друг.

Гледав сега на реклама5 има еден од Скопје има доста избор на оригинални половни бормашини ама треба да се видат на лице место а живеам во Струмица.

професионална бормашина не кошта 50 евра... троцифрени се бројките и ниедна не почнува под 250... 2800 е хоби машинче... за по низдома...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2794
« Одговори #2238 на: 06 Април 2015, 23:46:34 pm »
Омега можда е #2, ама Rolex е #1.

Никаде не прати дека Омегата е сертифицирана.

Се разбира дека има поскапи и поексклузивни марки, но ние праиме муабет дали вреди Омегава наспорти Ролексот кој и е во ист ценовен ранг.  

Ролексите се продаваат повеќе од сите останати брендови набројани погоре, ако некој модел го нема во продавниците се чека со месеци (и тогаш не е сигурно дали може да се донесе) така да не сметам дека имиџот им е уништен, нити ќе им биде.

Највеќе држат на цена како користени саати, нешто што не е случај со останатите брендови, бидејќи има побарувачка, имало и ќе има.

Воопшто не спорам дека Ролекс се број еден, немам ништо против тоа. И нестле се број еден, па јас преферирам ритер. И самсунг се борј еден, па јас преферирам нексус (евентуално хтц). И битс бај дре се број еден (и воедно се тешка тиња), па јас преферирам АКГ и ред друг. И Џастин Бибер е број еден па јас преферирам Роби Вилијамс. Продаваноста не е никава мерка посебно во вакво искривено општество. Еве моментално битс бај дре слушалките се бараат се чекаат се копираат и на старо вредат многу повеќе него било кои други ВИСТИНСКИ слушалки. Дали треба и јас да ги почитувам? Не!

Јас ке си работам вредно и ке си купам еден Омега, можеби не спидмастер, поефтин некој, ама ке купам бренд/модел кој лично јас го ценам пред се, а помалку битно е како тој котира меѓу другите кои патем слушаат Уан Дајрекшн преку битс бај дре и носат златни протези.

Што се однесува до сертификатот мислам дека повеке од јасни беа линковите дека Омега сертифицира околу 300К часовници годишно во ЦОСЦ, а тоа го има и во твојот линк. Наврати се на линкови и погледни. За да не биде дека јас избегавам да постирам сертификат еве:

На крај муабетот се сведува на вкус, бидејки ако бараш логика, нема да ја најдеш, збориме за часовник од 5000 евра! Далку е од потреба и дека е неопходен, станува збор за мерак. Може да се надоврзе и Денде, он мислам дека има работено со вакви ствари, па да сподели искуство и знаење.

P.S. Овој муабет можеби треба да се префрли во темата Совет за часовник.

Отсутен Baze Citroen

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 118
« Одговори #2239 на: 07 Април 2015, 01:08:24 am »
author=Deno link=topic=15854.msg771114#msg771114 date=1428339080]
Сакам да си купам бормашина за домашни потреби некоја до 1500 денари.
Дајте некој предлог од каде и каква да земам.
[/quote] Zemav od merkur pred 2-3 nedeli edna Nutool za 1400 so 2 god. garancija, 710w udarna, ne e losa za po doma
« Последно менување: 07 Април 2015, 01:23:27 am Baze Citroen »

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20149
« Одговори #2240 на: 07 Април 2015, 01:10:34 am »
Од Камуфлаж.мк си купив

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5211
  • Пиши лаже
« Одговори #2241 на: 07 Април 2015, 16:18:20 pm »
Старата љубов. :)

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
« Одговори #2242 на: 07 Април 2015, 16:21:11 pm »
Сеуште најбољи! (и тука :D)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14244
« Одговори #2243 на: 07 Април 2015, 16:57:08 pm »

Воопшто не спорам дека Ролекс се број еден, немам ништо против тоа. И нестле се број еден, па јас преферирам ритер. И самсунг се борј еден, па јас преферирам нексус (евентуално хтц). И битс бај дре се број еден (и воедно се тешка тиња), па јас преферирам АКГ и ред друг. И Џастин Бибер е број еден па јас преферирам Роби Вилијамс. Продаваноста не е никава мерка посебно во вакво искривено општество. Еве моментално битс бај дре слушалките се бараат се чекаат се копираат и на старо вредат многу повеќе него било кои други ВИСТИНСКИ слушалки. Дали треба и јас да ги почитувам? Не!

Јас ке си работам вредно и ке си купам еден Омега, можеби не спидмастер, поефтин некој, ама ке купам бренд/модел кој лично јас го ценам пред се, а помалку битно е како тој котира меѓу другите кои патем слушаат Уан Дајрекшн преку битс бај дре и носат златни протези.

Што се однесува до сертификатот мислам дека повеке од јасни беа линковите дека Омега сертифицира околу 300К часовници годишно во ЦОСЦ, а тоа го има и во твојот линк. Наврати се на линкови и погледни. За да не биде дека јас избегавам да постирам сертификат еве:

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

На крај муабетот се сведува на вкус, бидејки ако бараш логика, нема да ја најдеш, збориме за часовник од 5000 евра! Далку е од потреба и дека е неопходен, станува збор за мерак. Може да се надоврзе и Денде, он мислам дека има работено со вакви ствари, па да сподели искуство и знаење.

P.S. Овој муабет можеби треба да се префрли во темата Совет за часовник.

Само да се надоврзам. Од прва рака ти кажувам (читај: прва) дека Омега се ветер во магла. Да ОК се луксузни часовници, не дека не се квалитетни ама се многу послаби во однос на другите јаки производители како Rolex, па после тоа Breitling (како бичим класа подолу).

Ти кажувам од технички аспект.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
« Одговори #2244 на: 07 Април 2015, 17:01:37 pm »
Да, и ти имаше нешто со часовници, така да, прва е раката :D Туку дај обезбеди ти 33% попуст, па ке збориме после кој модел што како :D :D :D

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #2245 на: 07 Април 2015, 17:11:03 pm »
Да, и ти имаше нешто со часовници, така да, прва е раката :D Туку дај обезбеди ти 33% попуст, па ке збориме после кој модел што како :D :D :D

Прва рака од човек што е еден од главните СЕРТИФИЦИРАНИ часовничари (во Швајцарија) во Македонија.

Епа сеа ти види.

Пак ќе речам, не спорам во квалитетот на Омега. Супер марка се тоа е ОК. Ама ако правам споредба со Breitling или Rolex...

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
« Одговори #2246 на: 07 Април 2015, 17:26:13 pm »
Breitling ми беше изборот до скоро, ама почнаа многу шабански модели да ми вадат со циркончиња и украсчиња. А иначе многу ги љубам како бренд.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #2247 на: 07 Април 2015, 17:29:53 pm »
Breitling ми беше изборот до скоро, ама почнаа многу шабански модели да ми вадат со циркончиња и украсчиња. А иначе многу ги љубам како бренд.

Го делам истото мислење...

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6298
« Одговори #2248 на: 07 Април 2015, 22:10:31 pm »
Си купив..

и Black&decker epc12

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55056