Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 2104788 пати)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6190
  • 69
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #2085 на: 13 Март 2015, 18:34:37 pm »
сите овие евтини батериски бормашини, имаат еден главен заеднички базичен проблем... батериите им откажуваат многу брзо. а и кога се нови, брзо ги трошат, т.е. се со мал капацитет...

Toчно.
Батериска бормашина односно штрафилица гледајте да земете Бош зелен.
Мислам дека беше на некоја акција околу 50-тина и нешто евра.
Го имам буквално од 2001 година и незнам колку милиони штрафчиња сум одвртил и завртил со него.
Пред две години ми цркна батеријата, но за 1200 денари ја направив.
За електрични алатки Einhell се ОК, но за батерија реков. Евентуално Блек и Декер.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
« Одговори #2086 на: 13 Март 2015, 18:36:18 pm »
Мене за поклон ми купија SKILL штрафилица со доволно долг кабел. Батериите се скупи да ги мењаш а штом е за по дома секогаш има штекер. Мислам дека е околу 2500ден истата ја има во Бриколаж и во Хубо.

http://www.skileurope.com/gb/en/diyocs/tools/1190/1047/drill-drivers/drill-driver/

За домашна и професионална употреба одличен избор.

И да се надополнам, реновирам купатило моментално ... штрафилицава одлично работи. Се што беше престегнато и не мрднато 30 години секој штраф го одврти како алва :D

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2209
« Одговори #2087 на: 13 Март 2015, 19:04:51 pm »
Блек анд Декер според мене се сосема солидни,имам бормашина и мала бруска.Првата бормашина издржа цел 3-4 часа полирање на колата.Но квалитетно полирање без никаков одмор,откажаа четкиците и го оштетија роторот од мноу температура.Но машко малтретирње.
Цената им е прифатлива,околу 2000-2200 за бормашина со две години гаранција.

На работа користиме штрафалици и бормашини на Бош,нема смрт тоа чудо,малтретирани максимално но ниту батерија умира ниту тие.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Panda

• Редовен
  • Пораки: 1083
« Одговори #2088 на: 13 Март 2015, 20:00:22 pm »
ај друже, да му видиш аирот... и јас така исто како тебе со волво што го возам... кога нај малку очекував, ми излетува ПО ГРЕШКА оглас од од него, потполно исто како моето... не се мислев ни 3 минути... по телефон разговор, следниот ден бев на пат за струмица да си го земам... кога ке те посере среќа, ПОГОТОВО ЗА ЌЕЈФ кога се работи, нај убавиот момент е тоа....
da da potpolno se slozuvam za toa :D
Ајде панда со здравје нека се вози и многу километри да поминеш, ептен редок модел е кај нас, има еден во струмица со плин, ама малце претерал со цената.... Чекаме слики и претставување... :)
epa malce zabeguva toj so cenata,ali zatoa ke go prodade nekogas :D
Fala fala ali ne mi se otvara tema zosto go nemam slikano :)
... From Dream to Reality <3 EK & CG9 & Del Sol <3
... https://www.facebook.com/groups/158997510955715/

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2608
  • Custom made interiors
« Одговори #2089 на: 13 Март 2015, 21:14:15 pm »
Ние на работа имаме мала Макита штрафалица, железо бушиме со неа ја користиме буквално како бормашина гајле нема незнае да застане.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #2090 на: 13 Март 2015, 22:01:49 pm »
Кај нас во производство има Makita Brushless мука нема. :)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6190
  • 69
« Одговори #2091 на: 13 Март 2015, 22:08:04 pm »
Макита е профи алат.
Овде зборуваме за хоби, ефтин алат или пак некоја варијанта која е со цена тука некаде до ефтиниот а да се исплати.
Макита штрафилица е 6к денари, а збориме за по цена до 3к.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #2092 на: 13 Март 2015, 22:10:11 pm »
Блек и Декер бормашина, земена за околу 5500 денари пред пар години, и шрафилица Макита со околу 100 битови и куферче, добиено за јубилеен роденден :)
И едното и другото најтопло ги препорачувам.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
« Одговори #2093 на: 13 Март 2015, 23:09:18 pm »
Блек и Декер бормашина, земена за околу 5500 денари пред пар години, и шрафилица Макита со околу 100 битови и куферче, добиено за јубилеен роденден :)
Хммм.. колешка на муж и му купи макита штрафилица со куферче битови за роденден пред две години може и помалце... да не збориме за истата штрафилица ? :D

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #2094 на: 13 Март 2015, 23:29:31 pm »
Ние на работа имаме мала Макита штрафалица, железо бушиме со неа ја користиме буквално како бормашина гајле нема незнае да застане.

Има разлика од штрафилица до штрафилица, една за штрафење друга за бушење и т.н.
Колку пари толку музика.

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1902
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #2095 на: 14 Март 2015, 01:09:56 am »
Makita, deWalt,  Bosh top marki е сега има со една и две па и три брзини ако ти е за штрафење може со една брзина и тие се обично поефтините а ако ти е за бушење тогаш со две три брзини дури има и со вибрации ......

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #2096 на: 14 Март 2015, 01:51:29 am »
Хммм.. колешка на муж и му купи макита штрафилица со куферче битови за роденден пред две години може и помалце... да не збориме за истата штрафилица ? :D

Ваљда не, мене колективен поклон од друштво ми беше :)

Воа е БлекИДекер-от:

http://www.amazon.co.uk/Black-Decker-KR703K-710-Watt-Hammer/dp/B000Y8U2HE

А воа е Макитата (со 80 битови била, не со 100 :)):

http://www.amazon.com/Makita-6723dw-Cordless-Screwdriver-Piece/dp/B001JG93WA

« Последно менување: 14 Март 2015, 02:31:06 am velestrumf »
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2097 на: 14 Март 2015, 02:14:06 am »
сите овие евтини батериски бормашини, имаат еден главен заеднички базичен проблем... батериите им откажуваат многу брзо. а и кога се нови, брзо ги трошат, т.е. се со мал капацитет...

Toчно.
Батериска бормашина односно штрафилица гледајте да земете Бош зелен.
Мислам дека беше на некоја акција околу 50-тина и нешто евра.
Го имам буквално од 2001 година и незнам колку милиони штрафчиња сум одвртил и завртил со него.
Пред две години ми цркна батеријата, но за 1200 денари ја направив.
За електрични алатки Einhell се ОК, но за батерија реков. Евентуално Блек и Декер.

јас го имам портокаловиот бош, платен 150 евра. во 2010 година, што значи 5-та година му е... доаѓа со 2 литиумски батерии, втората сеуште не е употребена... покрај отштрафи-заштрафи (неколку милијарди пати до сега), ја користам и за дупчење во пластика, алуминиум, месинг и дрво... многу ретко на железо обично... или на пример, ако ја видовте церадата со кано системи кај бушав и дандо во перална, таа има заштрафено точно 85 САМОРЕЗНИ штрафови во профили метални... значи прво буши па после заштрафува... со 1 батерија и последните 4 снема, па таман си реков пауза да направам 15-тина минути, се поднаполни и довршив...

е сега... мене ми е за профи работа... затоа и машки платив за нејзе, откако претходно се ебавав со обични, евтинки, поевтинки, па дури и тро поскапи, како на пример некој девалт од хубо го платив 4.200 и со некој специјален дигитален мерач на батерја дрн дрн дрн... му цркнаа батериите во рок од по 3-4 месеци...

такво нешто, со оние батериски од по 1500-2000 денари па и од 50 евра, тешка работа...

една финта што направив со тие батериските што им испоцркаа батериите... отворете ја батеријата, испразнете ја од келиите, на плусот и минусот, турете им кабелче од 2-3 метри и штипки-крокодилки.... во секое време на акумулатор може да ја закачите и да завршите работа некоја околу кола или во гаража...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #2098 на: 14 Март 2015, 08:16:47 am »
udarna strafilica...
megu strafenje straf za gips karton i straf 16 od celicna konstrukcija isto ima razlika odnebo dozemja ...  ;)
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #2099 на: 14 Март 2015, 08:41:20 am »
Јас од Девалт штрафилица 12в. која е со обични две батерии сум задоволен.
Активно користење 2 и 2 години повремено еднаш до два пати неделно, едната батерија првин ослабна немаше голема сила и на крај не се ни полнеше после четири години користење.

Дневно отштрафување лабави штрафови 300 - 400 и после затегање на истите јако, плус бушење на шина со саморезни од 20 до 50 на фибер или метална шина од 1-2 мм.

Сето тоа се правеше во еден ден со двете батерии.