Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 2062899 пати)

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2266
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #15075 на: 06 Февруари 2025, 14:00:05 pm »
@balanar што имаше претходно?

S23 Ultra, овој го земав бидејќи имам доста попуст како службен телефон.

Дали вреди оваа промена за фул цена? Не.
Дали телефонов е гром? Да, осетно е побрз од S23U, а и МНОГУ помалку се загрева, неверојатен чип имаат Снап со последниов. Вчера го измалтретирав прописно, со часови. Подесување по мој начин со часови. Не ни загреа, језива работа.

Екранот е подобар и некако телефонов е поергономичен, веројатно заради ќошињата, иако S23U има подобар дизајн/изгледа попремиум, ова мора да се признае.

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 710
« Одговори #15076 на: 06 Февруари 2025, 16:59:06 pm »
@balanar  Ти си Goran995 од ИТ форумов ?

Отсутен balanar

• Редовен
« Одговори #15077 на: 06 Февруари 2025, 19:07:26 pm »
Да.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7315
« Одговори #15078 на: 06 Февруари 2025, 19:32:15 pm »

Дали телефонов е гром? Да, осетно е побрз од S23U, а и МНОГУ помалку се загрева, неверојатен чип имаат Снап со последниов. Вчера го измалтретирав прописно, со часови. Подесување по мој начин со часови. Не ни загреа, језива работа.

Екранот е подобар и некако телефонов е поергономичен, веројатно заради ќошињата, иако S23U има подобар дизајн/изгледа попремиум, ова мора да се признае.

Во план бев за upgrade пред се заради дизајнот, се дур не излегоа спецификациите. Со оглед на тоа дека само процесорот е нов, и како што велиш дисплејот, а 90% е софтверски upgrade кој и S23 ке го добие, не ми се даваат 50к. Со среќа да си го користиш.

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
« Одговори #15079 на: 06 Февруари 2025, 19:50:28 pm »
Да.
Го правевме муабетот веке значи :)
Јас сум на С23+, се мислам дали да одам на С25 Ултра.
С23 Ултра не го земав заради острите агли. Ама С25 треба да е со заоблени агли и полесен за држење.

Едно што ме мисли е тоа со антирефлективниот екран.
Како ке функционира тоа ако врз оригиналниот екран му ставам заштитно стакло. Тоа нема да е антирефлективно и што сум направил ?

Ако ставиш заштитно стакло, пиши како ке се понаша екранот.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1798
« Одговори #15080 на: 06 Февруари 2025, 19:55:42 pm »

Во план бев за upgrade пред се заради дизајнот, се дур не излегоа спецификациите. Со оглед на тоа дека само процесорот е нов, и како што велиш дисплејот, а 90% е софтверски upgrade кој и S23 ке го добие, не ми се даваат 50к. Со среќа да си го користиш.

Реално зборено процесорот на с23,с24,с25,  па дури и послабите е толку добар што освен ако не мултитаскаш со еден куп апликации, не играш игри, нема да ти направи никаква разлика.

Сум користел премиум телефони, ајфони (мазни биле немало лаг нз што), и сега користам мидрејнџ телефон, кој што одлично ги исполнува моите барања за социјални мрежи, музика и прелистување на нет, единствено нема камера на ниво на премиум телефон што би било голем минус ако цело време сликаш и аплоадираш во висока резолуција.

Отсутен balanar

• Редовен
« Одговори #15081 на: 06 Февруари 2025, 19:59:30 pm »
Да.
Го правевме муабетот веке значи :)
Јас сум на С23+, се мислам дали да одам на С25 Ултра.
С23 Ултра не го земав заради острите агли. Ама С25 треба да е со заоблени агли и полесен за држење.

Едно што ме мисли е тоа со антирефлективниот екран.
Како ке функционира тоа ако врз оригиналниот екран му ставам заштитно стакло. Тоа нема да е антирефлективно и што сум направил ?

Ако ставиш заштитно стакло, пиши како ке се понаша екранот.

На мисла сум дали да ставам стакло.
Од една страна имаш заштита, а од друга - ќе рефлектира многу.

Или да го чекам ова да го донесат (фолија):
https://www.samsung.com/mk/mobile-accessories/galaxy-s25-ultra-anti-reflecting-film-transparent-ef-us938ctegww/

Според ова, дисплејот повеќе се гребе него што се крши:
https://www.gsmarena.com/see_the_samsung_galaxy_s25_ultra_dropped_multiple_times_onto_concrete-news-66414.php

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
« Одговори #15082 на: 06 Февруари 2025, 20:18:18 pm »
Како што разбирам јас, не се греме екранот, се гребе антирефлектирачката фолија.
И на крај таа заштита му доаѓа како благослов и ѓавол ипол.

Како и да е, со здравје да си го користиш телефонот.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3077
« Одговори #15083 на: 07 Февруари 2025, 07:57:47 am »
Сега ја чекам Spigen tough armor да ми стигне за 1 недела и да го ставам во употреба.

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2794
  • Слобода или смрт
« Одговори #15084 на: 07 Февруари 2025, 09:47:34 am »
Си купив тјусон редизајн 2025 со премиум опрема и секако автоматски мењач поставен на волан. Треба да стигне за 2 месеци.
Работата тргна спонтано кога пуштија акцијата во пежо за 408 бидејќи ми се свиѓаше многу посебно во онаа плавата боја но кога ја пробав не успеав да се усогласам со ергономијата на колата. А и бојата во живо повеќе маваше накај зелена наместо плава. Сепак сум 30+ години за да купам кола само по надворешен изглед.
Кога веќе еднаш ќе почнеш да разгледуваш во салони ти влегува чивијата и така стигнав до тјусонот за кој не ни знаев дека има редизајн и всушност редизајнот го решил најголемиот проблем што го имав со тјусонот а тоа е панелот за климатизација веќе си е целиот со физички команди.

« Последно менување: 07 Февруари 2025, 09:56:18 am kimi makedonski »

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9046
« Одговори #15085 на: 07 Февруари 2025, 09:48:43 am »
Pametno si napravil

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3899
« Одговори #15086 на: 07 Февруари 2025, 10:28:42 am »
Си купив тјусон редизајн 2025 со премиум опрема и секако автоматски мењач поставен на волан. Треба да стигне за 2 месеци.
Работата тргна спонтано кога пуштија акцијата во пежо за 408 бидејќи ми се свиѓаше многу посебно во онаа плавата боја но кога ја пробав не успеав да се усогласам со ергономијата на колата. А и бојата во живо повеќе маваше накај зелена наместо плава. Сепак сум 30+ години за да купам кола само по надворешен изглед.
Кога веќе еднаш ќе почнеш да разгледуваш во салони ти влегува чивијата и така стигнав до тјусонот за кој не ни знаев дека има редизајн и всушност редизајнот го решил најголемиот проблем што го имав со тјусонот а тоа е панелот за климатизација веќе си е целиот со физички команди.

Се соложувам потполно. Ова се прави на 50+.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5632
« Одговори #15087 на: 07 Февруари 2025, 10:33:33 am »
Прочитав мењач на волан одма оваа слика ми дојде

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6793
  • Бенве сие бенве
« Одговори #15088 на: 07 Февруари 2025, 12:20:13 pm »
Честито

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14062
« Одговори #15089 на: 07 Февруари 2025, 14:39:00 pm »
На БГ таблици?

Се зезам и да е, сеедно 😁

Создравје да се вози, да му е добра срејЧата шо би рекле прилепчани.