Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 2103234 пати)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #1455 на: 12 Јануари 2015, 15:45:08 pm »
Naracano oil catch can od e-bay.uk kako na slikava samo vo zelena boja. Cekam da stigne  :)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Аирлија! Што проблем имаше?

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7081
« Одговори #1456 на: 12 Јануари 2015, 16:28:57 pm »
Најбаво се учи со изнајмена опрема и инструктор, наместо да фрлиш пари за опрема од старт, фрли ги за инструктор. Опрема се купува и до година - ако научиш да скијаш :)

My point exactly

Има луѓе на прв ден ќе направи некоја беља, ќе се повреди и после нејќе да чуе за скијање он и неговата фамилија. И опремата џабе фрлени пари. Башка не секогаш знаеш што ти „лежи“. Доволно е 2 години по 1 недела да скија за да колку толку знае што како му треба.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #1457 на: 12 Јануари 2015, 16:41:04 pm »
Naracano oil catch can od e-bay.uk kako na slikava samo vo zelena boja. Cekam da stigne  :)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

за што кола и мотор?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34157
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1458 на: 12 Јануари 2015, 18:23:47 pm »
Рено Меган 1.9 ДЦи

Присутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6505
« Одговори #1459 на: 12 Јануари 2015, 18:31:17 pm »
Naracano oil catch can od e-bay.uk kako na slikava samo vo zelena boja. Cekam da stigne  :)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

за што кола и мотор?
Naracano oil catch can od e-bay.uk kako na slikava samo vo zelena boja. Cekam da stigne  :)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Аирлија! Што проблем имаше?
ЕГР-то кое што е веќе второ на колава беше ставено пред десетина месеци и имам поминато скоро 20.000 и се заеба на ист начин како оригиналниот ЕГР кој издржа 170.000 ( а ЕГР-то беше во одлична состојба но заради некоја причина електронскиот дел цркна). Сега пред некој месец со второво егр почна со чек енџин и кога отворив што да видам има ептен ѓубре кај усисната грана .(не дека немаше првиот пат на 170.000). Значи целта е после овој кеч кен да ми иде само воздух (и картерни гасови но во многу помала количина) а маслото да си остане во catch can кое што прави огромен гареж и проблеми.Се работи за 1.9 дци (120кс). Проблемот е во тоа што имам зголемена потрошувачка на масло од запечени карики, следствено на тоа високи картерни гасови и потрошувачка на масло. Ќе пробам со wd40 или нешто слично со ставање на неколку капки во цилиндрите оставање една ноќ (на неколку луѓе со овој мотор тоа им помогнало) и можеби тоа и на мене ќе ми помогне да се ослободат кариките. После консултација со неколку луѓе едноставно не се исплати да се отвара моторот затоа што цената на ваква процедура би чинела половина од вредноста на колата :), така да со ова ќе решам еден огромен проблем и би терал вака уште 2-3 години. Ќе ставам слики кога ќе го наместам, уште да му најдам соодветно место  :)

А ако има некој дизел или пак бензин а и да нема проблеми како кај мене не е лошо да си ставите овакво, мислам дека ќе се изненадите од какви гомнарии идат назад во моторот.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #1460 на: 12 Јануари 2015, 18:50:46 pm »
Сеа еве облекувам кондури и одам да купам таблет во ценовен ранг од 6 до 8к денари. Кој прв ќе погоди што машина ќе земам добива пиво. Се враќам за саат-два :)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #1461 на: 12 Јануари 2015, 18:58:45 pm »
@Vlatko.klp

тоа ти е ради проблемот со кариките,кај здрав мотор и не е така страшно,башка и фабричкото црево си има вртена жица внатре за да го спречи уљето да оди во усисна,али како и да е,за тие пари се исплати ова

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6676
« Одговори #1462 на: 12 Јануари 2015, 18:59:35 pm »
Сеа еве облекувам кондури и одам да купам таблет во ценовен ранг од 6 до 8к денари. Кој прв ќе погоди што машина ќе земам добива пиво. Се враќам за саат-два :)

http://anhoch.com/pcmarket/index.php?cat_id=1005&pid=36737

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2791
« Одговори #1463 на: 12 Јануари 2015, 19:25:06 pm »

Ми делуваш на Tesla настроен лик :D

Отсутен Mario_306

• Редовен
  • Пораки: 1177
  • Тоа ти е релативна работа...
« Одговори #1464 на: 12 Јануари 2015, 19:28:05 pm »

http://anhoch.com/pcmarket/index.php?cat_id=1005&pid=36737

Во тој ценовен ранг, 8 инчни одлични таблети се http://anhoch.com/pcmarket/index.php?cat_id=1005&pid=14050 или http://anhoch.com/pcmarket/index.php?cat_id=1005&pid=14289( ама ако ти дадат попуст на вториов).

А 7 инчни има многу... Тој што го предложил @FiLo е супер, ама за 1000+ ја имаш 16ГБ верзијата што вреди, башка за во кеш 100% лапаш попуст... Ај чекаме да видиме што си земал, ама немој да ме обрукаш...
Давам шлогиран дедо, или го менвам за друга недвижнина :)
;D ;D ;D

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #1465 на: 12 Јануари 2015, 22:03:13 pm »
@Vlatko.klp

тоа ти е ради проблемот со кариките,кај здрав мотор и не е така страшно,башка и фабричкото црево си има вртена жица внатре за да го спречи уљето да оди во усисна,али како и да е,за тие пари се исплати ова

Ваков сличен проблем имаат многу модерни турбо коли. И кај Мини Купер С исто многу од проблемите се намалуваат со OCC, а и совет е дека редовно мора да се вози колата на повисоки обртаи за што помалце да се таложи гареж.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #1466 на: 12 Јануари 2015, 22:14:37 pm »
HP 8 1401 - од Анхоч за 7.280 денари.

« Последно менување: 12 Јануари 2015, 22:20:36 pm Миле Џонтра »

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20144
« Одговори #1467 на: 12 Јануари 2015, 22:32:02 pm »
Што аспект има ова? 4:3?

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6676
« Одговори #1468 на: 12 Јануари 2015, 22:35:33 pm »
А 7 инчни има многу... Тој што го предложил @FiLo е супер, ама за 1000+ ја имаш 16ГБ верзијата што вреди, башка за во кеш 100% лапаш попуст... Ај чекаме да видиме што си земал, ама немој да ме обрукаш...

Не се разбирам во таблети, само онака од ѓутура да си ја пробам среќата да видам дали ке погодам го ставив тој таблет. :D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1469 на: 12 Јануари 2015, 22:36:37 pm »
HP 8 1401 - од Анхоч за 7.280 денари.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
е... само што ке речев тој дека ке го земеш... ми дужиш пиво...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време