Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 2028558 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54991
  • Махер
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #12525 на: 03 Декември 2022, 20:43:06 pm »
Не е лошо како за 15 евра уред.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Топ, неколку кингстон што земав едвај 5/5 беа.
Генерално, флеш меморијата станува многу побавна колку повеќе е зафатена со податоци, поради начинот на кој се чуваат податоците.

А зошто да не. Колку побрзо, толку подобро. 
За побрзо да се ископира од ПЦ на усб :D
Ај пушти еден speedtest на усб-то ако не те мрзи со crystal disk mark. Барам брзо усб подолго време ама кај нас ептен за нигде е изборот.
Ги имаш истите во Анхоч и Сет мислам, исто така и добри Sandisk usb ња. Исто можеш да го ѕирнеш Kingston Kyson, добри перформанси за цена.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ќе побарам. :D
Кое е тоа дно/дна Кингсон? Дататравелерине по 40 тераат...

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5047
  • The Spartan General
« Одговори #12526 на: 03 Декември 2022, 21:08:06 pm »
....

Така е. Освен на стартап кога треба да индексира нова музика ако имаш додадено. Па колку повеќе музика има толку побавно копира за да додаваш друга музика. Па побавно индексира затоа што имаш додадено нова музика. Па да додадеш уште некоја песна, па пак да индексира. На мене не ми се чека толку време и затоа многу често и слушам радио, па кога се освести после некој реиндекс да пуштам музика. 

Побрзо УСБ, побрзо до слушање нова музика во кола. Иако многу често невестата пушта аудио книги на подолги патувања преку сино запче од телефон.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2217
« Одговори #12527 на: 03 Декември 2022, 21:22:26 pm »
Така е. Освен на стартап кога треба да индексира нова музика ако имаш додадено. Па колку повеќе музика има толку побавно копира за да додаваш друга музика. Па побавно индексира затоа што имаш додадено нова музика. Па да додадеш уште некоја песна, па пак да индексира. На мене не ми се чека толку време и затоа многу често и слушам радио, па кога се освести после некој реиндекс да пуштам музика. 

Ова не се случува кај мене со USB-то што го имам (не е USB 3.0/3.1).
И на Фиат Браво од 2001-ва (со Pioneer радио) што ги имав и еве на Леонов со фабричкото RCD310. Малку е глупо да реиндексира толку споро на Тојота од 2019-та, ако викаш дека е овака.

Ниту се реиндексира, ни ништо.
Дома го носам, ставам музика, го враќам во кола. Веднаш ми се достапни сите нови песни во стари фолдери (или нови песни во нови фолдери), исто како што се читало USB-то и пред да додавам нови песни.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54991
  • Махер
« Одговори #12528 на: 03 Декември 2022, 21:32:01 pm »
Во секој случај е битно да е ултра брза меморијата. И кај фотоапарати, и кај мобилни (порано) и кај коливе, зошто не е голема разликата во цена, а брзина секогаш е многу добредојдена, поготово со 30-50-100ГИГА податоци.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2217
« Одговори #12529 на: 03 Декември 2022, 21:41:12 pm »
Во секој случај е битно да е ултра брза меморијата. И кај фотоапарати, и кај мобилни (порано) и кај коливе, зошто не е голема разликата во цена, а брзина секогаш е многу добредојдена, поготово со 30-50-100ГИГА податоци.

Како што реков - за слушање музика во кола не е битно да е брза меморијата т.е USB 2.0 или USB 3.2, сеедно е.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5175
  • Пиши лаже
« Одговори #12530 на: 03 Декември 2022, 21:41:39 pm »
Пишав погоре, Exodia M. Поголема утка немам видено од Кинстон. Повеќе од 20MB/s не сака да мрдне.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • The Spartan General
« Одговори #12531 на: 03 Декември 2022, 21:42:04 pm »
Не е Тојотата бавна, старото УСБ е бавно. Затоа си купив побрзо.

Плус, едно е да ги користиш како обични датотеки (фајлови) во самото дрво на системот на датотеки, друго е да ги користиш како Музика/Аудио со целата пропратна информација (сликичка од албумот, информација за изведувачот и сите други информации), особено ако користиш плејлисти (како што користам јас).

Реиндексирањето на информациите поврзани со самите датотеки на музика е сврзано со начинот како работи самата плејлиста со песни. Во неа ја има конкретната информација на која гранка се наоѓа самиот фајл во целото дрво, колку трае, на кое место во опашката за пеење е и уште еден куп податоци. Ако правиш бриши пиши и надградуваш плејлисти, целата работа станува доста комплицирана затоа што голем дел од мета информацијата се зачувува во самиот уред (а не само на носачот на информации - УСБто во овој случај).

И сега да се навратам на мојата желба - да си купам побрзо усб за моментите кога си ставам нова музика да не чекам прво сто саати да се префрли на УСБто и после да не чекам сто саати да ми бидат достапни плејлистите со нова музика.

Ако го брцнам и користам како носач на датотеки и директно да гледам кое каде е, не му треба ништо од тоа. Ама за мене го нема ќефот што го пружа добро организирана музика во кола.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7076
« Одговори #12532 на: 03 Декември 2022, 21:49:28 pm »
Де бре, се фативте за усб стик, а никој честито за мониторот не кажа.

Со здравје да се служиш.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • The Spartan General
« Одговори #12533 на: 03 Декември 2022, 21:51:12 pm »

Со здравје да се служиш.

Фала другар... А уствари УСБто улета у 95та минута пред да кликнам купи...  ;D

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #12534 на: 03 Декември 2022, 22:08:01 pm »

Со здравје да се служиш.

Фала другар... А уствари УСБто улета у 95та минута пред да кликнам купи...  ;D
Пенал :)

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3847
« Одговори #12535 на: 04 Декември 2022, 01:44:38 am »
Како се фативте за USB-њава :D Златно Спотифај, ни книги ни плејлисти ни даунлоадирање песни. Иако и јас имам УСБ со музика ама го немам ажурирано повеќе од 1 година.

Кој сака добар дилер за Спотифај и да не се замара веќе со УСБ нека ме контактира во ПП, се заортачив со едно кинефче на WhatsUp, ептен Ок е.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20115
« Одговори #12536 на: 04 Декември 2022, 03:33:29 am »
Exodia.

Отсутен vladimir_1

• Редовен
  • Пораки: 1078
« Одговори #12537 на: 06 Декември 2022, 16:20:04 pm »
Некој да понуди или да кажи кај да најдам одвлажнувач некој помал за во спална соба ?
Јас го имам Gorenje d16m ама не е за во спална бучен е :)

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5654
« Одговори #12538 на: 06 Декември 2022, 16:53:23 pm »
Domakjini mashina za sushenje alista nekoj da preporaca. Gledam ima so kondenzacionen sad ima so nekoja toplotna pumpa koja drastisno pomalce dava deka trosi struja.
Kje se koristi samo zimno vreme da ne susime alishta vo soba maliot mi fakja nekoja alergija eve 3to zimo po red od istata pricina. Letno vreme po granki,zici,tarasi ne e problem.
E sega da sushi saglam i da izlagaat alistata demek kako peglani da netreba nevesticeto moe da go maltretiram i taka sekoj den ako ne edna ama i dve mashini pustame.
Budzet nekade 22 ama moze da se rastegne do 25.000 normalno zlatna karticka.
Gledam setek ima 24 rati so 0 kamata. Plus od firma kaj nas imaat sindikat so niv i so Neptun dogovor.
I bitno prasanje dali moze za sushenje alista masinata da se tovari vrz masinata za alista perenje bidejki nemam prostor. Da bidat edna vrz druga.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #12539 на: 06 Декември 2022, 17:05:14 pm »
Може една врз друга доколку не ти прави брејкденс машината за перење :)

Деновиве разгледував и оваква и одбрав на една колешка CANDY CSOE H8A2DE-S за 25 бона од Нептун.
Со топлотна пумпа, со сензор, на врата е кондензациониот сад, кондензаторот не се вади за перење туку има едно филтерче што се пере еднаш месечно, во бубањотот има двоен филтер кој се чисти по секое сушење.
За останатото ќе си одбереш соодветен програм :)