Тоа значи секојдневно готвење оброци и ужинки, пентарење деца по работна плотна, фиоки отворање дневно сигурно стотина пати, кабинети по десетина... У превод, кујната се користи фамилијарно, не е само за покажување. Ако си во тој стадиум од животот, ќе ме сфатиш на што мислам.
Де бре, многу си сериозен 
Во мојов случај се користи полуинтензивно
и еве 11 години ништо не е мрднато, освен што зарѓа тоа матракуката од вертикалната фиока за шишиња и зачини, ама кој ја врти 
Мајти, не му замеравај на Пјер, постар е од мене и тебе заедно + 11 години.
Децата од мали ги тепа, немаат пипнато рачка на кујна, само шпекулира дека Нисам е бољи од Шкода...
Кон сериозна нота:
- во цената многу игра улога материјалот
- иверка VS медијапан, на пример, многу
- потоа следи бојата: ако земаш нешто унапред направено со иверка, исто има многу различни цени од еден дизајн до друг
- во медијапан, самите бои имаат различни цени, да ги ебам, па макар и од истиот производител.

Сума сумарум, секогаш е добро човек да се информира за сите тие работи пред да почне да сече.
Мери трипати. Еднаш сестра ѝ. Цела куќа среќна.
За механизми - секогаш поквалитетното.
Особено со мали деца.