Автор Тема: Усб адаптер  (Прочитано 20269 пати)

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3039
Одг: Усб адаптер
« Одговори #30 на: 13 Септември 2011, 15:17:35 pm »
Со ова може да се слуша музика или и ова е само полнач...и од каде ?

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #31 на: 13 Септември 2011, 15:55:27 pm »

Значи ова го прикључуеш кај упаљачот и добиваш + 2 прикључоци за упаљач и 2 усб излаза на кој можеш да прикључиш фм трансмитер.

Најдобра особина му е што е Fortron, и што може да ротира за 180 степена.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #32 на: 17 Септември 2011, 20:23:58 pm »
Бојан друже, џабе бараш џабе се...на Фиестата тоа ептен не е изводливо....глеав на fordownrsclub форумот и имаеде што успа во ова...ама гњаважа невидена е! Значи ја вади центранта конзола незнам пто незнам како, па после таму со кабел го правиш усб-то..го местиш ама и треба некој апдејт на борд компјутерот да се направи...тоа у UK е за без пари кај нас ќе ти наплатат дебело...се на се, не се исплати за у фиестата...терај со ауксот :D

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #33 на: 18 Септември 2011, 01:15:44 am »
Дали може ова , пример да служи како иниверзален полнач, само со моето усб од телефонот да си го пундам, дали е само усб напојување или има електороника која дава за полнење на телфон

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
« Одговори #34 на: 18 Септември 2011, 02:27:05 am »
Дали може ова , пример да служи како иниверзален полнач, само со моето усб од телефонот да си го пундам, дали е само усб напојување или има електороника која дава за полнење на телфон
Што ти е на тебе? :) Каква електроника за полнење? Ти вади УСБ, а ти што ќе уклучиш тоа ќе се полни! :D :D :D :D :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20626
« Одговори #35 на: 18 Септември 2011, 03:12:01 am »

Де бре Рики, пеј атеншн да му еем матер... 1/5 ти е односот на правилно напишани зборови, према грешни, башка контекстот на реченицава може да го сконта само шизофреничен дислексичар...

Ако ти е прашањето дали можеш да пуниш телефон на ова, ДА, можеш, ако имаш УСБ приклучок на телефонот.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #36 на: 18 Септември 2011, 12:17:02 pm »
Изгледа не ја разбирате електрониката...

Дефинитивно и ти ... и Дени...

Ке прочита некој електроничар, па ке видиме ...

ЕДИТ:

Значи прашањето ми беше, дали овој усб адаптер, прави дирекни 12в волти, као дирекно од акумулатор на плус и минус...

Или има електоника со која го намалува струјата за да биде, доволна за полнење на мобилен телефон???

Не знам што не ви е јасно ... ???

Телефоните не знам дали знаете, ама не се пунат на 12в си имаат некоја вредност од 4-6 волти и пола ампер па до ампер другарчиња мој :)
« Последно менување: 18 Септември 2011, 12:21:43 pm RikiRulz »

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #37 на: 18 Септември 2011, 12:24:32 pm »
Што ти е на тебе? :) Каква електроника за полнење? Ти вади УСБ, а ти што ќе уклучиш тоа ќе се полни! :D :D :D :D :D

Ете ти сеа Дени... ти викаш така, од кај знаеш пример дали може јас имам направено да компресорчето за гуми пумпање да ми работи на УСБ ? и ти сакаш да кажеш... ако го закачам на УСБ адаптеров ке работи, ако адаптерот дава 5 волти и пола ампер???

Затоа убаво си прашав, какви има...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #38 на: 18 Септември 2011, 12:31:29 pm »

Ете ти сеа Дени... ти викаш така, од кај знаеш пример дали може јас имам направено да компресорчето за гуми пумпање да ми работи на УСБ ? и ти сакаш да кажеш... ако го закачам на УСБ адаптеров ке работи, ако адаптерот дава 5 волти и пола ампер???

Затоа убаво си прашав, какви има...
Логично нели ако има усб приклучок, излезниот напон да е како на усб, односно 5V... Се што е правено за УСБ, ќе работи. А што викаш може и бојлер некој да има на УСБ направен, ама мислам дека нема да работи. :)
Сакав да речам стабилизирана е струјата на 5V на сите овие, некако по дифолт ми доаѓа да е. :) Нема везе, се разбравме мислам. Ама нека прочита некој што има повисока оценка Електроника од мене за да потврди. :D

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #39 на: 18 Септември 2011, 12:32:59 pm »
Рики,ова би требало да го смалува напонот и да прави стабилизиран извор на напон од 5 волти како усб порт на PC,па така да можеш да полниш телефон!

ЕДИТ Дени веќе пишал !
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен Jove

• Сениор
« Одговори #40 на: 18 Септември 2011, 12:35:04 pm »
Бојан очигледно вакво бараш ти ???
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #41 на: 18 Септември 2011, 12:37:20 pm »
Бојан очигледно вакво бараш ти ???
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
И јас сакам вакво нешто, ама многу ги кењаат. Ако знае некој убаво вакво што има асален звук, да ми каже.

Отсутен Jove

• Сениор
« Одговори #42 на: 18 Септември 2011, 12:45:51 pm »
Вакво нешто што што пренесува асален звук нема да најдеш !
Јас имам во џипот вакво нешто и тера  скоро 3та година,а го купив по цена од 400 денари :D

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #43 на: 18 Септември 2011, 12:57:55 pm »
Се разбравме :)

Мило ми е...

Дени, вакви има едни, поубаво изгледат со убав звук... ги има во Ѓорче кај Сефо... цели се црни, и мислам дека се на тач, или се со дугмиња.. ама убаво изгледаат профи направени

Отсутен Slavjan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 101
« Одговори #44 на: 18 Септември 2011, 13:14:30 pm »
Не знаев каде да прашам па еве ќе отворам нова тема...каде да најдам вакво ? http://usbcarcharger.org.uk/wp-content/uploads/2010/09/Universal-USB-Car-Charger.jpg   усб адаптер за во кола...?
Во Беверли капиштец одзадните скали, ТТК банка кај што е, има продавница за ИТ и тука јас си купив мислам дека 180 денари беше исто вакво со 6 месеци гаранција  ;D
Али ова ти е адаптер не и фм модуларор такви барај во емимедија таму има еден куп али ова ти е колку да не си без ич за друго за к.р не ги бива.  ::)
« Последно менување: 18 Септември 2011, 13:20:19 pm Slavjan »
<>