Одлично боиче!
Што бандавчиња ќе се стават?
бандасите ке останат на крај ептен е кнап со пари сеа но ако испадне несто добро ке се снајдеме
а се планира
oz turbo
ronal turbo
pirelli
и нормално bbs rm или rs
Па така грубо објаснето разбрав како е ама треба у пракса да се проба па тогаш ќе се знае потполно како е.
кикоМк1# нема потреба од пп ако не ти е тешко може тука подетално да објасниш да научиме сите.
Значи вака имаш бакарна плочка во логин , бт електроник и кај скопјанка.Прва ја миеш плочката со жица за садови потоа јас плочката ја цртав со маркер (можеш и со фото хартија па хартијата ја лепиш со пегла на плошката) го црташ целото коло на плочката. после правиш раствор 2:1 солна киселина спрема хидроген обичен (не млечен) 12%, ја ставаш плочката во растворот и додека не се извади бакарот каде што не е поминато со маркер не ја вагаш. после ја миеш со вода, после бушиш и лемиш
би ве советувал за во ауто, да користите 4 пински флкс диоди, доста по издржливи и појаки. Како и подобар агол на осветлување.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Евентуално од нет да се нарачаат вакви, тука кај нас да ти е страв за цена да прашаш. Ја лично не гледам потреба (освен мерак) за вакви зафати кога сега има ЛЕД со секакви форми/фасонки кои пасуваат на оргиналното лежиште.
вакви диоди не сум видел кај нас а овие обичниве ги земав доста евтино по 7,5 денари затоа и се одлучив за home made затоа што се далеку поиздржливи, повеке светат и во цена излегуваат исто а купечките имаш 3 диоди а јас ставив 20