Автор Тема: Vw Mk1 1.6D Blue  (Прочитано 33385 пати)

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
Одг: Vw Mk1 1.6D Blue
« Одговори #90 на: 10 Април 2015, 18:27:22 pm »
би ве советувал за во ауто, да користите 4 пински флкс диоди, доста по издржливи и појаки. Како и подобар агол на осветлување.

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2608
  • Custom made interiors
« Одговори #91 на: 10 Април 2015, 21:32:36 pm »
Бакарна не испечатена плочка имаш на пример во логинг. Е сеа за изработката, за печатење на колото може да се користи тонер трансвер постапка или фото постапка или пак најобично цртање со маркер. После се става плочката во раствор од хидроген и солна киселина, се наглизува бакарот каде што не е печатено, а каде што е печатено (исцртано) останува бакарот. После се брише, се буши и се леми.. Вака изгледа грубо објаснето.

Патем, одлично проектче, само напред  :)
Тоа е тоа грубо објаснето ако сакаш све детално пиши ми пп
Па така грубо објаснето разбрав како е ама треба у пракса да се проба па тогаш ќе се знае потполно како е.

кикоМк1# нема потреба од пп ако не ти е тешко може тука подетално да објасниш да научиме сите.

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #92 на: 10 Април 2015, 22:59:10 pm »
Одлично боиче!
Што бандавчиња ќе се стават?

Ronal turbo :)

Отсутен Sans

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 142
« Одговори #93 на: 11 Април 2015, 00:17:00 am »
би ве советувал за во ауто, да користите 4 пински флкс диоди, доста по издржливи и појаки. Како и подобар агол на осветлување.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Евентуално од нет да се нарачаат вакви, тука кај нас да ти е страв за цена да прашаш. Ја лично не гледам потреба (освен мерак) за вакви зафати кога сега има ЛЕД со секакви форми/фасонки кои пасуваат на оргиналното лежиште.

Отсутен kikoMk1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 53
« Одговори #94 на: 11 Април 2015, 09:43:41 am »
Одлично боиче!
Што бандавчиња ќе се стават?
бандасите ке останат на крај ептен е кнап со пари сеа но ако испадне несто добро ке се снајдеме  ;D а се планира
oz turbo

ronal turbo

pirelli

и нормално bbs rm или rs

Па така грубо објаснето разбрав како е ама треба у пракса да се проба па тогаш ќе се знае потполно како е.

кикоМк1# нема потреба од пп ако не ти е тешко може тука подетално да објасниш да научиме сите.

Значи вака имаш бакарна плочка во логин , бт електроник и кај скопјанка.Прва ја миеш плочката со жица за садови потоа јас плочката ја цртав со маркер (можеш и со фото хартија па хартијата ја лепиш со пегла на плошката) го црташ целото коло на плочката. после правиш раствор 2:1 солна киселина спрема хидроген обичен (не млечен) 12%, ја ставаш плочката во растворот и додека не се извади бакарот каде што не е поминато со маркер не ја вагаш. после ја миеш со вода, после бушиш и лемиш

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Евентуално од нет да се нарачаат вакви, тука кај нас да ти е страв за цена да прашаш. Ја лично не гледам потреба (освен мерак) за вакви зафати кога сега има ЛЕД со секакви форми/фасонки кои пасуваат на оргиналното лежиште.

вакви диоди не сум видел кај нас а овие обичниве ги земав доста евтино по 7,5 денари затоа и се одлучив за home made затоа што се далеку поиздржливи, повеке светат и во цена излегуваат исто а купечките имаш 3 диоди а јас ставив 20
« Последно менување: 11 Април 2015, 11:09:42 am kikoMk1 »

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
« Одговори #95 на: 03 Мај 2015, 12:45:21 pm »
*допуна...мораш да ја размрдуваш плочката додека е во киселината за побрзо да испадне бакарот кај што не е поминат маркерот, инаку може да почне да нагризува и кај што има маркер.

« Последно менување: 03 Мај 2015, 12:51:36 pm Pistorij »

Отсутен kikoMk1

• Јуниор
  • **
« Одговори #96 на: 03 Мај 2015, 20:29:45 pm »
Продолжуваме понатаму

Се исчисти цел патос и од внатре пола се стави во епоксиден другата половина друг ден

Се среди и пепељарата

Средена и централната маска

Средена е и маската прицврстен е држачот за радиото за да не тресе :D

Исфарбан и другиот штоп само не е поминат со лак беше малку оштетен но се санираше

еве како беше

а како е сега

а десниот штоп и се исполира

Пред

потоа

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6130
  • 69
« Одговори #97 на: 03 Мај 2015, 21:07:36 pm »
Екстра.
Само мене искрено доколку го задржуваш олд скул моментот, повеќе штоповите би ми се допаѓале ако се онакви какви што беа. Со помаранџест жмигавец и бел рикверц.
Но ако планираш модификации ондак ке поминат и овакви црвени.
Но се е тоа ствар на вкус. :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Деки

• Редовен
  • Пораки: 1534
« Одговори #98 на: 03 Мај 2015, 22:48:05 pm »
Кажи ми со која процедура ги офарба штоповиве?  ;D Зошто јас ќе го јадам пак да ги фарбам од џеттава, тогаш коа ги фарбавме само спрејот, и сеа ми се шаренајца од дожд им излезе пола боја хахаха  :D

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #99 на: 03 Мај 2015, 22:48:13 pm »
bravo brat pogotovo sopovite bravo !

Отсутен kikoMk1

• Јуниор
  • **
« Одговори #100 на: 04 Мај 2015, 07:29:31 am »
Кажи ми со која процедура ги офарба штоповиве?  ;D Зошто јас ќе го јадам пак да ги фарбам од џеттава, тогаш коа ги фарбавме само спрејот, и сеа ми се шаренајца од дожд им излезе пола боја хахаха  :D

1. Ќе го матираш со 1500
2. Ќе го одмастиш
3. Ке го поминеш колку раце сакаш штопот (кај мене е 4)
4. Ќе го поминеш со лак али од сите страни да има доста лак за да недојде до бледеење
5. На крај полирање ако сакаш

Отсутен Деки

• Редовен
  • Пораки: 1534
« Одговори #101 на: 04 Мај 2015, 23:23:47 pm »
Благодариме, али сепак јас се решив по се изгледа ќе ги однесам во Џерси имам другарче таму да ми ги средат, имаат средено многу штопови така, па да не се зафркавам јас а и со време сум сеа слаб  :D

Отсутен kikoMk1

• Јуниор
  • **
« Одговори #102 на: 09 Мај 2015, 08:22:49 am »
Полека се средуваат и фаровите

направени крстови

е сеа некој ако има само сочиво од кец или од двојка али добро да е зашто ова е малку матирано

И незнам со што можам сега да ги залепам па ако знае некој нека кажува

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #103 на: 09 Мај 2015, 10:05:52 am »
Со лепак за шофершајбни

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54991