Автор Тема: Претапацирање на пола шалтабла и пола тапацири од врати (Дајте ми совет)  (Прочитано 7757 пати)

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
  • Пораки: 1518
Вака момци,сакам да ја поделам шалтаблата ( претежно долниот дел)  да ја направам во крем боја  но незнам дали тоа да иде со лепенје еко кожа или со фарбанје .. ако се офарба дали ке пука бојата .. ако се залепи еко кожа дали ке се одлепува на топло време да не ми се напраат меури.Што препорорачувате ? Иначе централната кознола ке остане фабричка вратите до кај сто имам одлучено ке бидат у крем боја остатокот темен каков што е. И седиштата ке се праат во иста боја но со  навлаки од самад  и ке бидат платнени. тоа е замислата дајте ми некој совет како е најубав начин да изработи. Предност им давам на тие веке што пробале и што напраиле нешто слично.
еве мал пример како би сакал да изглеа  http://media4.s-nbcnews.com/j/msnbc/Components/Photos/070319/070319_SilveradoInterior_hmed_9a.grid-6x2.jpg ваква замисла имам  сакам да се отвори малце колата внатре  да добие светлина.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
Ако сакаш да изгледа убаво че мора добар мајстор да ти го прави,на пример види кај славчо на фејс како ги пицнува,иначе можеш само да ја унаказиш со фарбање и сл.

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
imam cicko sto tapacira zborev so nego .. ama vika na toplo vreme moze da se odlepi nemoze da garantira on raboti 36 godini tapaciranje.. ali ajde  dobrodojden e uste nekoj sovet fala vlatce
( Slavco sum go gleal lud e coekot :D )

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
Farbanje nikako samo da najdes cista koza i nekoj da ti tapacira za da bide ubavo..
Imase nekade na reklama5 imase nekoj sto tapacira koli sedista,tapaciri e sea za saltabla neznam.
Inace ubava ti e zamislata i so srekja proektot pa da vidime nekoja slika

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Тој струмичанецот барај го, има како Бентли да изгледа внатре.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Доста со тој струмичанец веке, крена цена 300% од кога го удри славата во глава. Од 500 до 1000 евра ке му бара на мац за тоа.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Ако има работа зашто да не си наплати :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
realno treba majstorski da se izvede poso na sviocite i naborite i dlabnatinite ima dosta rabota zategnuvanje za da ne se zbrcka materijalot zatoa imam ja majstor  ali ne sum siguren dali ke iskoci kako sto planiram ( sitnicar sum nekam da ima zguzvan materijal )
Vlatce ke iskoci poso golema mi e zelbata a i preracunav gruba cena okoli 9 10 000 ke iskoci  so znaci ke mozam da si dozvolam :D
 Baska ovie tapaciri nekade se potrskinati a i crni se sekoe dopiranje so patika se poznava i tesko se vadi. Ke bide najverojatno do nova god ili posle nova god  za sea gleam opcii za izveduvanje na zafatot :D

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
Одг:
« Одговори #8 на: 07 Октомври 2014, 22:09:04 pm »
За таа работа што ја сакаш можеш и на Венцо да му се јавиш и да го консултираш
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
koj e venco sto raboti kaj se naoga ?

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
Одг:
« Одговори #10 на: 07 Октомври 2014, 22:39:28 pm »
Венцо е тапетар, работи на тие проблематики. Имаш доста напишано по темите за тапацирање на кровови, седишта итн. И во темата на @nevian за тиграта имаше детално објаснување за реставрација на ентериерот. Инаку се наоѓа во Влае
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
daj mi nesto fb nekoja reklama brojce i taka natamu

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
Одг:
« Одговори #12 на: 07 Октомври 2014, 23:23:04 pm »
Човекот е во години па не користи фб. Ти реков во темата за тиграта имаш слики од ентериерот комплет, а телефонот му е 071382774

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
Јас знам дека ги фарбаат со специјална припрема.

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2615
  • Custom made interiors
Ако сакаш стварно да добиеш нешто убаво и професионално направено донеси ги кај Славче, а ако сакаш да експериментираш и само да си играш и да си ја расипеш колата тогаш експериментирај. :)