Автор Тема: problem so servo<<  (Прочитано 9380 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: problem so servo<<
« Одговори #15 на: 05 Октомври 2014, 13:37:29 pm »
хидролаб златановски во синѓелич

Гаранција ми дава 6 месеци.
Да беше 2 год или па макар 1 год, се ипслати.

Вака сумлив ми е.

2 години на репарирано железо не ти дава никој... а тој што може да ти даде, репарацијата ке те кошта одпилика околу 85% од нова летва... затоа ај да не летаме по облаци и да се спуштиме во реалноста.. порано кога се возеа застави, лади, пезетки и останати за тоа време луксузни возила, за репариран дел имаше гаранција до вратата од дуќанот... денес некој ти дава 6 месеци или 12 месеци гаранција и тебе не ти е доволно? а нова летва ако купиш колку ке има гаранцја? поготово ако ти е донесена по нарачка од некого од странство? нај често е 0 денови, а не месеци.... сепак, ти си знаеш, сам одлучи си...

но напазарот во МК единствен е што работи нај квалитетно... 2 зглоба репарирав кај него по цена од 60 евра комад. зглобовите извозеа преку 100.000 пред да ја продадам колата и уште возат истите... а гаранција ми даде 12 месеци. помината е гранацијата веќе 2 години. други што знам дека репарирале летви тераат без никаков проблем...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11814
  • Архитект
« Одговори #16 на: 05 Октомври 2014, 16:03:52 pm »
Повели дечко репарирана со 2 години гаранција.

http://www.ebay.co.uk/itm/RECONDITIONED-ALFA-ROMEO-147-POWER-STEERING-RACK-/251313282329?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3a83705d19

Не барам да ми измисли топла вода, него да си гарантира 1 год. макар за неговата работа.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #17 на: 05 Октомври 2014, 16:23:08 pm »
одлично ќе беше ако беше во велика британија,стај уште 100че шипинг + монтажа,сепак тука е поефтино

Отсутен Passat4e

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 211
  • Peugeot 1.9 Diesel .!.
« Одговори #18 на: 05 Октомври 2014, 17:21:20 pm »
momci znaci problemot e sleden znaci vo polna krivina a i koga raboti na prazno kolata volanot  mn tesko ide a koga sum vo  Voznja vo krivina volanot  mislam servoto vrakja ali male tesko <<<
 pred nekoj den ja proveriv pumpata ja otvoriv i koga gledam ATF tecnost ima sosema malce na dnoto od pumpata e sea neznam do sto ide taka tesko volanot dali deka nema tecnost dali e otidena letvata ili sosema treto ONAK  rece deka ne bi trebalo da se izgubi ATF  tecnosta taa ne se trosi ne isparuva znaci nesto e do pumpata ili nedaj boze Letva moze li edna molba da me upatite kaj nekoj seriozen majstor da go sredam ova blagodaram odnapred<

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14736
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #19 на: 05 Октомври 2014, 17:57:58 pm »
A ti prvo da turis atf pa da vidis kakk ke se odnesuva volanot, ako se ponasa isto togas ke baras majstor ako se podobrividi dali od nnekade ti go gubi masloto pa posle ke baras majstor.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #20 на: 05 Октомври 2014, 20:04:40 pm »
аман бе другар,па ја мислев си дотурил атф,оди на првата бензиска 200 денари литро е дотури до мах. и види што ќе биде

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #21 на: 06 Октомври 2014, 00:38:34 am »
Повели дечко репарирана со 2 години гаранција.

http://www.ebay.co.uk/itm/RECONDITIONED-ALFA-ROMEO-147-POWER-STEERING-RACK-/251313282329?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3a83705d19

Не барам да ми измисли топла вода, него да си гарантира 1 год. макар за неговата работа.

аха... да.. и гаранцијата ти ја поддржува...? кој? ако ти се расипе ке ја рекламираш, ке ти ја вратат непоправена со зборовите дека на светската карта, македонија е прогласена со нај лоши патишта... иди бе, ме пресмеа... овој златановски, малку е арогантен тип, но добро е што дава некаква гаранција... другите, како што реков, гаранцијата ти ја даваат до врата...

ме заебаваш нели? мислам, со линков си играш мајтап со сите нормални кои немаат р’бет да искалкулираат и дознаат што значи гаранција од некој петко петковски од преку 5.000 километри што ти продава репариран дел за возило... да не се лажеме... не сме мали деца..
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #22 на: 06 Октомври 2014, 00:39:20 am »
momci znaci problemot e sleden znaci vo polna krivina a i koga raboti na prazno kolata volanot  mn tesko ide a koga sum vo  Voznja vo krivina volanot  mislam servoto vrakja ali male tesko <<<
 pred nekoj den ja proveriv pumpata ja otvoriv i koga gledam ATF tecnost ima sosema malce na dnoto od pumpata e sea neznam do sto ide taka tesko volanot dali deka nema tecnost dali e otidena letvata ili sosema treto ONAK  rece deka ne bi trebalo da se izgubi ATF  tecnosta taa ne se trosi ne isparuva znaci nesto e do pumpata ili nedaj boze Letva moze li edna molba da me upatite kaj nekoj seriozen majstor da go sredam ova blagodaram odnapred<

друже... ти сеуште не дотури атф? ако подолго време ја возиш колата без атф, и да била исправна пумпата ке се расипе...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Passat4e

• Јуниор
  • **
  • Peugeot 1.9 Diesel .!.
« Одговори #23 на: 08 Октомври 2014, 16:16:26 pm »
Trknav denes do Makpetrol zemav ATF  <maslo za Avtomacki menjaci no moze i za Servo pumpi i drugi nameni 230 den Litar doturiv vo pumpata do gore go napolniv sea ke vidime utre ke ja provozam da vidam kako ke se ponasa volanot <<< ako e ista pesna ke treba da se bara care <

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #24 на: 08 Октомври 2014, 20:44:09 pm »
не до горе,си имаш таму на казанчето max.
и немора да чекаш до утре,пробај уште одма

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14736
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #25 на: 08 Октомври 2014, 21:06:08 pm »
Neka legni masloto. :D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #26 на: 09 Октомври 2014, 01:50:44 am »
Trknav denes do Makpetrol zemav ATF  <maslo za Avtomacki menjaci no moze i za Servo pumpi i drugi nameni 230 den Litar doturiv vo pumpata do gore go napolniv sea ke vidime utre ke ja provozam da vidam kako ke se ponasa volanot <<< ako e ista pesna ke treba da se bara care <

абе што ти објаснував јас претходно? до горе си го наполнил? сакаш да ти експлодира казанчето? убаво ти пишав дека треба да го наполниш до обележаниот максимум... или на казанчето има или на самото капаче има како куренце кое е во улога како класичен мерач на масло... ако ни таму ни таму нема тогаш го полниш 2/3 од целото казанче... две третини, никако поише...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Passat4e

• Јуниор
  • **
  • Peugeot 1.9 Diesel .!.
« Одговори #27 на: 09 Октомври 2014, 13:22:10 pm »
Ke staam prvo nekoj sliki cisto da se vidi >>>

Отсутен Passat4e

• Јуниор
  • **
  • Peugeot 1.9 Diesel .!.
« Одговори #28 на: 09 Октомври 2014, 13:23:31 pm »

« Последно менување: 09 Октомври 2014, 13:54:18 pm velestrumf »

Отсутен Passat4e

• Јуниор
  • **
  • Peugeot 1.9 Diesel .!.
« Одговори #29 на: 09 Октомври 2014, 13:55:15 pm »
Znaci ovie 6 sliki sto gi staviv se slikani pred da stavam AFT  maslo vo servo pumpata <<< se gleda deka od predhodno bese zamastena od nadvor <<<<