Автор Тема: LANCIA LYBRA 2.4 ЈТД  (Прочитано 28480 пати)

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
Одг: LANCIA LYBRA 2.4 ЈТД
« Одговори #30 на: 08 Септември 2011, 18:35:21 pm »
опрема многу,мотор повеќе од ДОКАЖАН,ако ти фаќа глата и ако ти излегва есапот земај ја...остај дрн дрн муабети,јапонец,германец,французиНКА,црнкиња, ;D ;D ;D
Мечето немој вака , ланчија зар не знаеш што г...о е , па тоа недај боже да ми се расипе , ќе забега човекот начисто ;D
како имам намеркано една КАППА 2.4џтд,камен е...е сега незнам како ке се одвиваат работите во следниве 2-3 месеци.....
п.с. моторот е докажан(тоа е јасно),незнам што друго да се расипе....се се расипува и со добар мајстор се се средува,така да....инаку добиваш многу луксуз за без пари
Мечето не знаеш како е одржуван моторот ЈТД си бара одржавање . Капа е супер кола и јас за малку ќе купев таква , ама некако страв ме фати :D
затоа бе Даре ке си провериш,ако ти фаќа глата ке си ја купиш,ако не никој не те обврзува да ја купиш,ке се начека некоја друга.....
Е така само проверка ако е ок земај ако не чао пријатно . :D
Капа е евтина кола а многу убава ;D
па затоа ти велам....ај кажи една кола,која би била подобра избор за тие пари
Па и нема да ти кажам право , еднино фиат крома .

Отсутен leopardi

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 208
« Одговори #31 на: 08 Септември 2011, 19:55:57 pm »
Po moe lanciata za tie pari mislam deka vredi,bidejki za 3500 evra i registirana do krajot na maj 2012,nema da najdes nekoja dobra kola za tie pari,no problemot e sto malce sum knap,a da vi kazam tipot moze i da mi sredi da ja zimam kolata na kredit preku potrusuvaski kredit od stopanska,znaci imam dve varijanti ili kes ili kredit,

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14330
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #32 на: 08 Септември 2011, 20:26:04 pm »
Po moe lanciata za tie pari mislam deka vredi,bidejki za 3500 evra i registirana do krajot na maj 2012,nema da najdes nekoja dobra kola za tie pari,no problemot e sto malce sum knap,a da vi kazam tipot moze i da mi sredi da ja zimam kolata na kredit preku potrusuvaski kredit od stopanska,znaci imam dve varijanti ili kes ili kredit,
Леопарди,мое мислење е дека тебе тие шубе да ја возиш Алфата,односно чим гледаш други коли,ти сакаш да ја смениш....е сега,пошо велиш кнап си (а и многу други се кнап,вклучувајќи ме и мене),тогаш шо и да земаш треба добро да провериш(ти имам повеќе пати кажано)...плус немој да се заглавуваш во кредити за кола,посебно на старо,пошо можеш гадно да се заебиш.....јас ти кажувам дека би купил и Алфа и Ланчиа (не сум скептик како другите),но немој да влегуваш во непотребни авантури,освен ако си авантурист тогаш повели..... ;) :D ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34111
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #33 на: 08 Септември 2011, 20:32:23 pm »
Арно вели Мечка, кредит за кола на старо која може да е сомнителна, без гаранција, па уште од класата на оние кои се не така економични за одржување мислам дека е рецепт за голем заеб.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #34 на: 08 Септември 2011, 20:59:52 pm »
Подобро да земе кредит за да купи посаглам возило одошто да земе кредит за да поправа несаглам возило.

Ако Ланчијата вредела повеќе и цената ќе и била поголема. Бар во ранг до 5000 евра е лесно да се продаде кола која навистина вреди. Потешко одат оние од 5000 до 10000. Најтешко се продаваат коли со цена над 10000 бидејќи ретко кој има 10 банки кеш за кола.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен leopardi

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 208
« Одговори #35 на: 08 Септември 2011, 21:09:48 pm »
Леопарди,мое мислење е дека тебе тие шубе да ја возиш Алфата,односно чим гледаш други коли,ти сакаш да ја смениш....е сега,пошо велиш кнап си (а и многу други се кнап,вклучувајќи ме и мене),тогаш шо и да земаш треба добро да провериш(ти имам повеќе пати кажано)...плус немој да се заглавуваш во кредити за кола,посебно на старо,пошо можеш гадно да се заебиш.....јас ти кажувам дека би купил и Алфа и Ланчиа (не сум скептик како другите),но немој да влегуваш во непотребни авантури,освен ако си авантурист тогаш повели..... ;) :D ;D
Потполно си во право друже,така е како што викаш некако шубе ми е да ја возам алфата од проблемот што го имав,ако што ми викаат сите вклучувајќи и мајстори демек сега е топ средена и да си ја возам раат,но некако знаеш кога имаш голем мерак врз некоја кола и некојси да ти го расипе тој мерак,тогаш и ќјефот ке ти помине,не е исто како што имав мерак пред ремонтот некако ти се расипува кјефот,мада сега за сега немам никаков проблем,еве утре планирам да ја регистирам колата и да одам на пат,но да ти кажам со страв да не ми се деси пак истото па да останам негде на пат,а надвор од МК ке бидам,е тоа е проблемот сега гледам некоја добра кола и одма ми иде памет да си ја давам мојата и да си зимам друга,и сум паднал во мислење дал да си зимам друга кола или крај крајева да си ја возам мојата и да си ја средам пак за мој кјеф како што сум ја средил до сега,А за кнап што викаш знам дека сите се у кнап бар во денешно време,значи и јас работам и во МТВ и приватно со сервис за компјутери имам и дуќан за компјутерска роба и тв аудио што можеби и ке си го затворАМ до крајот на септември бидејќи воопшто нема работа а и луѓето немаат пари,за тоа нит помислувам за на кредит да си зимам кола,кога едвај месецот го поминуваме што викаат крпен живот,јеби га.Можеби пак ке си дојде времето на нашите татковци,убавите стари времиња па нема да си коментираме тука за некоја кола дали чини или не,но без мислење ако ни се допаѓа колата ке си ја зимаме одма во кеш,без да мислиме два пати дали ке имаме пари за понатаму.....ке биде поубаво хехехе сега за сега тоа

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #36 на: 08 Септември 2011, 21:15:44 pm »
Проверувај редовно уље и ти гарантирам дека нема да имаш посериозен проблем.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #37 на: 08 Септември 2011, 21:15:53 pm »

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #38 на: 08 Септември 2011, 21:18:12 pm »
Потполно си во право друже,така е како што викаш некако шубе ми е да ја возам алфата од проблемот што го имав,ако што ми викаат сите вклучувајќи и мајстори демек сега е топ средена и да си ја возам раат,но некако знаеш кога имаш голем мерак врз некоја кола и некојси да ти го расипе тој мерак,тогаш и ќјефот ке ти помине,не е исто како што имав мерак пред ремонтот некако ти се расипува кјефот,мада сега за сега немам никаков проблем,еве утре планирам да ја регистирам колата и да одам на пат,но да ти кажам со страв да не ми се деси пак истото па да останам негде на пат,а надвор од МК ке бидам,е тоа е проблемот сега гледам некоја добра кола и одма ми иде памет да си ја давам мојата и да си зимам друга,и сум паднал во мислење дал да си зимам друга кола или крај крајева да си ја возам мојата и да си ја средам пак за мој кјеф како што сум ја средил до сега,А за кнап што викаш знам дека сите се у кнап бар во денешно време,значи и јас работам и во МТВ и приватно со сервис за компјутери имам и дуќан за компјутерска роба и тв аудио што можеби и ке си го затворАМ до крајот на септември бидејќи воопшто нема работа а и луѓето немаат пари,за тоа нит помислувам за на кредит да си зимам кола,кога едвај месецот го поминуваме што викаат крпен живот,јеби га.Можеби пак ке си дојде времето на нашите татковци,убавите стари времиња па нема да си коментираме тука за некоја кола дали чини или не,но без мислење ако ни се допаѓа колата ке си ја зимаме одма во кеш,без да мислиме два пати дали ке имаме пари за понатаму.....ке биде поубаво хехехе сега за сега тоа
и тебе мозокот попара тие....терај ја Алфата и не биди АВТОдеструктивен(не си мисли лошо за самиот себеси ;D),па во некоја наредна прилика кога ке дојдиш при некој денар,продај ја,барем ке си го раетисаш мозокот  ;) :D

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8151
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #39 на: 20 Септември 2011, 12:50:29 pm »
Земи си јапонец или германец и не се замарај....

И да е така дури,досаден стана муабетов!

Само јапонските и германските се коли,другиве не.

а попрво ќе се распаднат германските од ланчите али ај ...
Tocno taka!!!
Gledam deka nitu eden od clenovite nema vozeno Lybra ili 2.4jtd a komentira na veliko...
Kupete i germansko i japonsko i marsovsko ako ste badasal covek i ne ja odrzavate dzabe e se, poglednete go linkov http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=277094
Za koi pari koja kola ja kupuvate, za 3500 evra lybra e naj top izbor u bilo koja smisla a posebno vo 2.4jtd smisla, jas ja imam i ja vozam i tesko deka bi vozel nesto drugo, kolata e top, amortizacija odlicna, komfor, oprema, start, brza, agilna, vnatre se cuvstvuvas kako vo luksuzen dom, jas toa ne bi go menjal za nikoj germanski traktor... Ako moze Lancia da se narece go**o germanskite se 100% traktori, ne daj boze najaden da sednes da vozis :D delovi za germancite ima na sekoj cekor, zet mi kupi stabiliator za Astra 350 denari go povozi do Skopje i nazad do Stip i go vrati, se rastropa, viljuska za Lybra vo Automobile SK e 17.000(sigurno ima alternativa i za 4.000 kako so mi kazaa), na 270.000 seuste ne e smeneta kaj mene a bev na tehnicki na testiranje i e TOP ke odi uste tolku, pa videte sto se isplati povekje, delovi ima nasekade za Lancia, kolku ke platite tolku ke vozite, 4 diskovi i plocki komplet za napred i nazad od REMSA Spanija se 12.000 denara, sporedete so germanski delovi i pisete dali e poevtino kaj germanskite...
Nemojte laicki da sporeduvate BILO KOJA KOLA pred 1998g so kola po 2000g, smeneti se generaciite, injektor si e injektor, skap e i za pasat i za renault i za lancia, pasat audi ima najskapa i najkomplicirana i najkvarliva prednica...

Se vo ova najdobronamerno za covekot da si kupi so mu e keif, da ne se kochi nepotrebno.
Ke se pretstavam naskoro so mojata ubavica vo posebna tema, za sega ve pozdravuvam i blagodaram na provokacijata za da se zaclenam na vaka ubav forum :)

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #40 на: 20 Септември 2011, 12:53:53 pm »
Пират прво престави ни се !! ;D
Престави ни ја либрата да ја опулиме .
Ја друже на БМВ то мое ништо му немам сменето , не знам за ауди , пасат и друго ама досега сум имал 3 БМВ , и за ниедно не сум купувал делови . ;)

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #41 на: 20 Септември 2011, 13:03:41 pm »
Земи си јапонец или германец и не се замарај....

И да е така дури,досаден стана муабетов!

Само јапонските и германските се коли,другиве не.

а попрво ќе се распаднат германските од ланчите али ај ...
Tocno taka!!!
Gledam deka nitu eden od clenovite nema vozeno Lybra ili 2.4jtd a komentira na veliko...
Kupete i germansko i japonsko i marsovsko ako ste badasal covek i ne ja odrzavate dzabe e se, poglednete go linkov http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=277094
Za koi pari koja kola ja kupuvate, za 3500 evra lybra e naj top izbor u bilo koja smisla a posebno vo 2.4jtd smisla, jas ja imam i ja vozam i tesko deka bi vozel nesto drugo, kolata e top, amortizacija odlicna, komfor, oprema, start, brza, agilna, vnatre se cuvstvuvas kako vo luksuzen dom, jas toa ne bi go menjal za nikoj germanski traktor... Ako moze Lancia da se narece go**o germanskite se 100% traktori, ne daj boze najaden da sednes da vozis :D delovi za germancite ima na sekoj cekor, zet mi kupi stabiliator za Astra 350 denari go povozi do Skopje i nazad do Stip i go vrati, se rastropa, viljuska za Lybra vo Automobile SK e 17.000(sigurno ima alternativa i za 4.000 kako so mi kazaa), na 270.000 seuste ne e smeneta kaj mene a bev na tehnicki na testiranje i e TOP ke odi uste tolku, pa videte sto se isplati povekje, delovi ima nasekade za Lancia, kolku ke platite tolku ke vozite, 4 diskovi i plocki komplet za napred i nazad od REMSA Spanija se 12.000 denara, sporedete so germanski delovi i pisete dali e poevtino kaj germanskite...
Nemojte laicki da sporeduvate BILO KOJA KOLA pred 1998g so kola po 2000g, smeneti se generaciite, injektor si e injektor, skap e i za pasat i za renault i za lancia, pasat audi ima najskapa i najkomplicirana i najkvarliva prednica...

Se vo ova najdobronamerno za covekot da si kupi so mu e keif, da ne se kochi nepotrebno.
Ke se pretstavam naskoro so mojata ubavica vo posebna tema, za sega ve pozdravuvam i blagodaram na provokacijata za da se zaclenam na vaka ubav forum :)
редно беше некој подршка да ни дај,Даре имаш некое лошо искуство со Ланчиа или  ???

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8151
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #42 на: 20 Септември 2011, 13:55:02 pm »
Se pretsaviv - to est se obidov  :P seuste mi ja nema temata vo "vozila na clenovi"

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17554
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #43 на: 20 Септември 2011, 16:56:55 pm »
Ја друже на БМВ то мое ништо му немам сменето , не знам за ауди , пасат и друго ама досега сум имал 3 БМВ , и за ниедно не сум купувал делови . ;)

Даре, без навреда, ама од луѓе како тебе излагаат муабетите дека Фиат/Алфа/Ланчиа не чинат. Купуваш кола и ја тераш ко магаре на македонските патишта без еднаш да ја провериш. Да го однесеме БМВ - то твое на механичар, ќе му најдат 1000 дефекти. Пак ќе речам, без навреда. Секоја кола сака одржување и привремени проверки.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #44 на: 20 Септември 2011, 18:04:15 pm »

Даре, без навреда, ама од луѓе како тебе излагаат муабетите дека Фиат/Алфа/Ланчиа не чинат. Купуваш кола и ја тераш ко магаре на македонските патишта без еднаш да ја провериш. Да го однесеме БМВ - то твое на механичар, ќе му најдат 1000 дефекти. Пак ќе речам, без навреда. Секоја кола сака одржување и привремени проверки.
Мартин,на стара кола секако дека ке му најдиш маана или некој недостаток,безразлика дали било Алфа,БМВ,Ланчиа,VW,Мерцедес итн.итн....мене ме нервираат муабети,баш од тие луѓе кои ништо не разбираат и живеат во 1990година.....Зошто,Ланчиа-та не би чинела ???Дека го вози еден од најдобрите и најјаките дизел мотори(тука не се важат 4.0,6.0 литрени дизел мотори),дека внатре е поелегантна и со подобри материјали од коли во нејзината класа кои денес се произведуваат....не чини од безвезни луѓе,кои поим немаат од животот...