Автор Тема: Половна кола VS Нова кола?  (Прочитано 105867 пати)

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
Одг: Половна кола VS Нова кола?
« Одговори #105 на: 08 Септември 2011, 17:16:58 pm »
Ах бре Македонче...пусто нели треба да си го измериме со комшијата па затоа нашата кола треба да биде поголема и по гастербатерска од на комшијата.
Какви се ѓубриња не се изнагледав по градов платени од 10 до 20 000 евра доенсени кај комшијава на полирање.
Пос слободна проценка 80% од нив имаа поминато над 300 000 км.
Кога ќе ги прашаш газдите...Неееее ја проблеми...цццц...никад...нема везе...коска е.
Да, ако тропнеш на каросерија стварно е коска, бидејќи нема повише од 5 години старост и нормално да има камен каросерија зашто е БМВ, Мерџо или во најмала рака некој Пасат.
И која е логиката да дадеш 20 000 евра за кола долга 17 и пол метра за да си го измериш со комшијата а за тие пари да не си купиш рецимо Голф еве нов од салон?

Амбасадор да не си или женската твоја да не му е ќерка на племиелот?

Абе ајде ви се молам....сите го занемарувате тој момент и никој нема муда да го каже.

Шо тоа колиштата на метро шо ги донесоа демек оти многу убави се затоа ли ги купија?

Убави се ако се нови...се што е старо гомно донесено од странство и извозено....е во најмала рака маќка и тоа во Бунар не во вреќа.

Ако чинеле тие коли они ќе си го возеле, немало да ги продаваат.!

Возат 3 години прават 300.000 илјади и чао...Лапај Македонче Колиште за без пари?

без пари?

Па не знам дали е без пари кога ќе лупнеш 16 комада за БМВ и курот ќе му го пукнеш на комшијата како си купил авион за многу ефтини пари и после неколку илјади километри ќе го врзеш за багремот во двор оти моторот напросто рикнал...дооодил...више уље него бензин...а бензин 20 литра.

И ќе си лупнеш уште 5 до 6 комада за да донесеш здрав мотор (моториште) и по мајстори овде онде и после си раат бар за наредните 3 години.

И кога ќе видиш....за 20 и кусур комада можеше да си купиш Гланц Нов Форд, Оpel, VW,  Mazda, Honda, Toyota и тн.

Е да ма за 20/ќе ќе купев нешто од компакт класата и немаше да биде наметро кола со премим бренд како Мерџо или БМВ туку ќе беше нешо стандард па аналогно на тоа на комшијата ќе му беше поголем од мојот.

Јас се извинувам ако некој се најде погоден ама тоа е мислењето на 90 % од луќето...со чесни исклучоци на некои членови на форумот.

Причина за продавање на возило немора да значи дека е неисправно , има случаеви каде се потреби пари , купување на поново ауто и тн .
Не се сите коли од увоз во Македонија , има некој купени од салон и се продаваат поради финансиски проблем и тн .
На некој не му е битно дали колата ќе ја купи нова или стара , мене ми е свеисто .
Јас би земал реков половна кола мерцедес или бмв ауди или што било , ќе побараш и ќе си надеш асална кола со многу повеќе опрема од нова и поубава .
Пример кога искочи ауди а6 2005та колку пари коштало ? зошто кошта толку ?
Зошто неговата цена е иста со нов Голф а ова е старо 6 години ?
И нова кола ќе стане стара , и таа еден ден ќе почне да си покаже дефекти , за тие пари толку .

Ти не рипај одма...БМВ беше спомнато затоа што имам жив пример кој и го опишав овде на форум ...сега да не го барам кај е ....такви на метро колишта има од сите марки скоро.

Во глобала тоа е...дојди во Велес да видиш колку  БМВ има ама не како твоето туку од тие на метро...двапати подолго од твоето...како на цртаниот Том и Џери...Подарок од Буч...!
Јас рипам ? :D ;D
Грешка си немој да мислиш дека спона БМВ и се наљутив , мислам дека ме познаваш добро . ;D
Бев во велес и видов само едно 525тдс е39 темно плаво со многу убави бандаѓи друго не видов . ;D

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
« Одговори #106 на: 08 Септември 2011, 17:18:05 pm »
Hah...abe dzabe uploadirav jas.

A  makedonCHEto vo temava moze go gledam i vo stravot od "problemi" pri kupuvanje kola na staro  i nesigurnosta makedonCHEto  da ne ostane zaebeno na kraj.. pa komsijata da mu se smee.

Zatoa, makedonCHE....podobro nova ko(SI)licka u ruka, otkolku polovna golema kola i komsiska bruka.
« Последно менување: 08 Септември 2011, 17:23:41 pm Stratro »

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #107 на: 08 Септември 2011, 17:19:03 pm »
Факт е дека дилерите сакаат да поминат со многу помалку трошоци, а да ќарат повеќе. Јас лично видов кај еден мајстор донесени Мерцедеси Е-класа од пичке си мајчине, со скапани врати (мене не ми се веруваше дека толку може да скапе мерцедес) и веројатно колите беа донесени од некоја поплава. И баш мајсторот ни вика, и тој што ќе ги купи коливе ќе рече "сум купил убава кола". Битно он си напуни кит, ќе си ја наплати работата, па после кој ќе наседне со таа кола, негова среќа.

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #108 на: 08 Септември 2011, 17:20:16 pm »
Јас сборам за кола половна ама неувезувана . Испадна дека сите коли во Македонија се увезени ;) ;D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #109 на: 08 Септември 2011, 17:20:32 pm »
Цената на КОРИСТЕНО паѓа како и на све друго:

Сакаш да и ја одземеш невиноста на некоја девојка, АРНО АМА за жена сакаш да си ја земеш таа на која си и бил прв ?! ;D
ИЛИ не ти смета прошлоста на робата што си ја донел дома ;) ОК, све поштуем - секој со свој начин на гледање на нештата (изгледа ние малку постарите сме поприлично конзервативни), што не значи дека сме у право - све е релативно !!!

Така е...на шо ќе личев јас со Фејтон ко му го нудеа за помалку пари од АСХ/от?

На дилер на дрога...на мафијаш...на што?

Сакам и јас Мерџо, Лексус, БМВ, или некој  VW на метро...ама здравиот разум кај постарите преовладува повеќе од колку кај младите...како што рече Џиџи!

Секоја чест за тие што змеаа стари коли возени по година дена за до 30% поефтина цена....или колку паричиња имал...скрпил за нешто мало половно...толку имал.

Ама 20 и кусур бона да стегнеш за кола возена 5 години од странство и да ја носиш по мајстори, треба да си според мене многу богат или да имаш ептен, ептен многу пари, а многу малку памет.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #110 на: 08 Септември 2011, 17:21:58 pm »
Јас сборам за кола половна ама неувезувана . Испадна дека сите коли во Македонија се увезени ;) ;D
Е не! Во МЗТ се произведени!

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #111 на: 08 Септември 2011, 17:23:31 pm »

A  makedonCHEto vo temava moze go gledam i vo stravot od "problemi" pri kupuvanje kola na staro  i nesigurnosta makedonCHEto  da ne ostano zaebeno na kraj.. pa komsijata da mu se smee.

Zatoa , makedonCHE....podobro nova ko(SI)licka u ruka, otkolku polovna golema kola i komsiska bruka.

Па на некого му е мерак и задоволство по цел ден да есо главта под хауба, а може некој има попаметна работа или пак во најмала рака не се разбира од коли...а што е најважно може не му е дојдено да вози некоја америчка направија на метро за таа цена.

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #112 на: 08 Септември 2011, 17:23:41 pm »

Сакаш да и ја одземеш невиноста на некоја девојка, АРНО АМА за жена сакаш да си ја земеш таа на која си и бил прв ?! ;D
ИЛИ не ти смета прошлоста на робата што си ја донел дома ;) ОК, све поштуем - секој со свој начин на гледање на нештата (изгледа ние малку постарите сме поприлично конзервативни), што не значи дека сме у право - све е релативно !!!

Сакам и јас Мерџо, Лексус, БМВ, или некој  VW на метро...ама здравиот разум кај постарите преовладува повеќе од колку кај младите...како што рече Џиџи!

Секоја чест за тие што змеаа стари коли возени по година дена за до 30% поефтина цена....или колку паричиња имал...скрпил за нешто мало половно...толку имал.

Ама 20 и кусур бона да стегнеш за кола возена 5 години од странство и да ја носиш по мајстори, треба да си според мене многу богат или да имаш ептен, ептен многу пари, а многу малку памет.
Во право сте до негде и вие . :)
Ама ги мешате малку работите , никој не спона за половна кола од 20.000 . И кој спомна увезена кола ??

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #113 на: 08 Септември 2011, 17:24:19 pm »

па не сите 90 %... ;D

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #114 на: 08 Септември 2011, 17:25:15 pm »
Е не! Во МЗТ се произведени!
Фаланга не ме заебавај и ти сега ;D ;D ;D ;D
Зборам дека има некој што си ја купил од салон , дека не се сите од странство донесени . ;) ;D

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #115 на: 08 Септември 2011, 17:25:44 pm »

A  makedonCHEto vo temava moze go gledam i vo stravot od "problemi" pri kupuvanje kola na staro  i nesigurnosta makedonCHEto  da ne ostano zaebeno na kraj.. pa komsijata da mu se smee.

Zatoa , makedonCHE....podobro nova ko(SI)licka u ruka, otkolku polovna golema kola i komsiska bruka.

Па на некого му е мерак и задоволство по цел ден да есо главта под хауба, а може некој има попаметна работа или пак во најмала рака не се разбира од коли...а што е најважно може не му е дојдено да вози некоја америчка направија на метро за таа цена.

A moze i vo najmala raka uopste da ne go interesiraat koli i da nema merak za koli...
Bitno da se stigne od tocka A do tocka B...makar i vo ocuvan Wartburg.

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #116 на: 08 Септември 2011, 17:25:58 pm »

па не сите 90 %... ;D
Епа тогаш ќе си бараме од тие 10 % убава кола ;) ;D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #117 на: 08 Септември 2011, 17:26:42 pm »

Во право сте до негде и вие . :)
Ама ги мешате малку работите , никој не спона за половна кола од 20.000 . И кој спомна увезена кола ??

Друже, овде зборат за јаки парчиња од странство, амерички крокодили...тие не се продаваат на излез од Велес во Башино Село...таму има Корса, Фиеста, Поло, Корола, евентуално Голф и Астра.

Тие не коштаат 2 банки пари....!

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #118 на: 08 Септември 2011, 17:27:10 pm »

+ 1 ;)

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #119 на: 08 Септември 2011, 17:36:39 pm »
Djidji druze.. ne si mi jasen...
Da ne me sfatis pogresno ali ti bar, od bilo koj ovde  imas pominato poveke vreme nad hauba na nova kola vo obid da i izvadis 10 KS poveke...namesto (ako stvarno imas merak za brza kola) da kupis nesto polovno, a trojno pobrzo ..za isto ili pomalku  pari.
:)
« Последно менување: 08 Септември 2011, 17:38:11 pm Stratro »