Автор Тема: Audi S3 1.8T Quattro GT2871R Stage 3 Revo  (Прочитано 84096 пати)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
Одг: Audi RS3
« Одговори #15 на: 26 Јануари 2011, 22:30:53 pm »
Се восхитувам не само на професионалноста на зафатите, туку и на љубовта и меракот со кои ги правиш. По n-ти пат, секоја чест!
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен 2fast4you

• Редовен
  • Пораки: 1797
  • Some drive to work ... I work to drive!!!
« Одговори #16 на: 26 Јануари 2011, 22:37:31 pm »
Се восхитувам не само на професионалноста на зафатите, туку и на љубовта и меракот со кои ги правиш. По n-ти пат, секоја чест!
Fala :D milo mi e sto ima luge sto go pocituvaat toa

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #17 на: 26 Јануари 2011, 22:57:26 pm »
Alal da ti e majstore za kolive go gledav golfot go gledav audivo go vidov i s3cheto sekoja chest, mi se dopagjaat kolite kako se izraboteni so kejf i golem merak i ne se shminkani mnogu ne se blink-blink onaka si se taman mi se dopgaja i eksterier i enterier a bogami i jakichki se  :)

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
« Одговори #18 на: 27 Јануари 2011, 09:45:30 am »
интересно би било да го документираше целиот процес на правење на колата во видео запис, интересна емисија ќе беше, сигурно некоја од телевизииве наши ќе беше заинтересирана да ти го откупи видео материјалот, мислам дека ваков проект како твојов ја заслужува секоја можна промоција, БРАВО!!!

PS West Coast Customs вода можат да ти носат :)

Отсутен 2fast4you

• Редовен
« Одговори #19 на: 27 Јануари 2011, 09:50:35 am »
интересно би било да го документираше целиот процес на правење на колата во видео запис, интересна емисија ќе беше, сигурно некоја од телевизииве наши ќе беше заинтересирана да ти го откупи видео материјалот, мислам дека ваков проект како твојов ја заслужува секоја можна промоција, БРАВО!!!

PS West Coast Customs вода можат да ти носат :)
:D :D :D :D hahahaha
Fala,fala!

Отсутен Zvrki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 396
« Одговори #20 на: 27 Јануари 2011, 10:01:49 am »
Друже ако мозе едно техничко прашање. Како се справуваш со оваа наша држава и немањето на закон за модифицирање на возила односно што може да се прави, а што неможе. Како поагаш на хомологација (требаат врски или?)

Отсутен 2fast4you

• Редовен
« Одговори #21 на: 27 Јануари 2011, 10:08:02 am »
Друже ако мозе едно техничко прашање. Како се справуваш со оваа наша држава и немањето на закон за модифицирање на возила односно што може да се прави, а што неможе. Како поагаш на хомологација (требаат врски или?)
Ne treba vrski taman rabota... vo ovaa drzava SAJLI ti trebaat :D
Audito edvaj so trista kombinacii ke go legalizirav megutoa vo meguvreme go prodadov i nikogas ne bese legalizirano a sto se odnesuva do golfot koj gi ebe toa ke mi bide vozilo za DRAG i za TRACK DAY taka da ne se zamaram. Inace ne mozejki da go legaliziram Audito koe bese fabrika napraveno (znaci motorot na fabricki drzaci , zaden trap na fabricki drzaci bez nikakvi modifikacii) ne mi paga na pamet da probam nesto za Golfot :D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29590
    • CARclub.mk
« Одговори #22 на: 27 Јануари 2011, 10:47:50 am »
Ај друго техничко прашање - Аудито, додека беше 1.9 TDI, како го надмина лимитот на DMF-от? Кај мене во Леонот (1.9 TDI, ASV) лимитот му е 300 нм.  Целосно го смени за да издржи 450 нм?

Отсутен 2fast4you

• Редовен
« Одговори #23 на: 27 Јануари 2011, 10:56:25 am »
Ај друго техничко прашање - Аудито, додека беше 1.9 TDI, како го надмина лимитот на DMF-от? Кај мене во Леонот (1.9 TDI, ASV) лимитот му е 300 нм.  Целосно го смени за да издржи 450 нм?
Prvo ke te zamolam da mi objasnis sto e toa DMF?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #24 на: 27 Јануари 2011, 10:59:18 am »
Dual Mass Flywheel, на нашки би дошло Двомасен Замаец.

Изгледа отприлика вака:

Отсутен 2fast4you

• Редовен
« Одговори #25 на: 27 Јануари 2011, 11:08:10 am »
Dual Mass Flywheel, на нашки би дошло Двомасен Замаец.

Изгледа отприлика вака:

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Aha znam znam
e pa jas koristev 240mm DMF od Audi TT 1.8 turbo megutoa toj bese ist so 1.9 TDi (ARL)150 ks megutoa zamaecot ne e problem problem e potisnata ploca. Jas ja izgorev mojata koja bese fabricki od 1.9 tdi (ASZ) motor 130ks i staviv od TT 1.8 t 225 ks Quattro i taa drzese.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #26 на: 27 Јануари 2011, 11:19:21 am »
Јасно. Фала за инфо! :)

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3162
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #27 на: 01 Февруари 2011, 18:53:25 pm »
kaj si be drugar sto ima novo dobar li si
???

Отсутен 2fast4you

• Редовен
« Одговори #28 на: 01 Февруари 2011, 19:23:57 pm »
kaj si be drugar sto ima novo dobar li si
???
Dobro fala na prasanjeto :D

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #29 на: 16 Февруари 2011, 12:12:38 pm »
Ne treba vrski taman rabota... vo ovaa drzava SAJLI ti trebaat :D
Audito edvaj so trista kombinacii ke go legalizirav megutoa vo meguvreme go prodadov i nikogas ne bese legalizirano a sto se odnesuva do golfot koj gi ebe toa ke mi bide vozilo za DRAG i za TRACK DAY taka da ne se zamaram. Inace ne mozejki da go legaliziram Audito koe bese fabrika napraveno (znaci motorot na fabricki drzaci , zaden trap na fabricki drzaci bez nikakvi modifikacii) ne mi paga na pamet da probam nesto za Golfot :D

а еве како нашите комшии си возат "легални" ѕверови......  http://www.youtube.com/watch?v=EIBZqOUjfLI