Tocno Dare. No bi ti kazal deka prednica se poprava lesno i se vrakja vo originalna sostojba. No motor so 250000Km ne moze da bide vo ista sostoja kako i so 50000Km. Toa e jasno od elementarna mehanika. Kilometrazata ima ogromna uloga vo cenata da znaes, zatoa i se eftini i baska imaat pokazano korozija.
Епа тоа е корозијата е најлошо нешто кај колите , во која е потребно инвестирање , крпење и така натака .
Во Германија , Австрија барем се реални ти вика има поминато 300.000 и од прилика знаеш што земаш , а пак во блгарија ти вика има поминато 170.000 а има многу незналици кои што ќе се излажат и ќе ја земат таа кола . И зошто бугариве прават тјунирани коли со боди китови браници спуштена кола , а да ги извадиш нив се е рѓа .
Тука во Македонија се возат исто многу скапаници , читам по огласи купувам кола неувезувана , па исти курац ти е само друго паковање , мислиш ја земал некој од тука па многу ја чувал .. кај нас работата е земи вози по дупки и каде не , ние не си ги ни одржуваме како што треба колите , уље кога ќе стане ќумур веќе се менува , филтри никогаш не сменети , има и многу случаеви каде што лѓето си ги чуваат колите редовно одржавање ама тие не ги продаваат .