Автор Тема: Купувам мотор 50cc по можност со гаранција или да е комплет исправно  (Прочитано 17680 пати)

Отсутен M.Meskov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 392
Toj plaviot baotian mu se mnogu amaterski  farbani bandazite, mozno e nekoe detiste da si ima igrano so nego,drugoto izgleda dobro samo pak proverigo. Tie modeli so pnovoto godiste mislam deka imaat problemi so elektronikata na svetlata.

Отсутен volenos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 337
Toj plaviot baotian mu se mnogu amaterski  farbani bandazite, mozno e nekoe detiste da si ima igrano so nego,drugoto izgleda dobro samo pak proverigo. Tie modeli so pnovoto godiste mislam deka imaat problemi so elektronikata na svetlata.
Se slusnav so covekot denes.
Kaza deka imalo nekoi problemi i toa me zamisli malku,no si rekov aj ke projde nekako.A i cenava sto mi ja ponudi ne e taka losa iako site se tuka nekade +-20-30 evra.Kako i da e malku sum zbunet vsunsot ne sum upaten so dokumentive kako ke odi.

Motorceto e na skopski tablici,a covekot e od kumanovo,i on go zemal pred 10 dena od skopje.
Imal dogovor na negovo ime,no soobrakajnata e na prethodniot sopstvenik skopjanec.Ima nekoj ideja sto moze da se pravi?Dali ke si ostanat starite tablici ili prvo ke mora kumanovecot da vadi negovi,pa jas tuka pak drugi.ili pak mozam samo so dogovor da si go prefrlam na moe ime i da si ostanat starite tablici.

Imam i uste dve dobri ponudi,koi sakav da gi gledam,a mnogu verojatno nekoe od niv i da zemam,no vremevo mi gi rasipa planovite,pa taka toa ke go ostavam za utre.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
договор на договор не сум сигурен колку е валиден... но, може да се искомбинира, т.е. да си идеш кај тој од скопје што е на негово име моторот и да направите нов договор мешу тебе и него и така нема мењавање таблици... секако, целата приказна треба да ја каже и потврди кумановецот, на скопјанецот...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5654
abe ja za ova ti zborev zimaj go nese maci kako gresen gjaol po oglasive

http://forum.carclub.mk/index.php/topic,15055.0/topicseen.html

Отсутен volenos

• Јуниор
  • **
договор на договор не сум сигурен колку е валиден... но, може да се искомбинира, т.е. да си идеш кај тој од скопје што е на негово име моторот и да направите нов договор мешу тебе и него и така нема мењавање таблици... секако, целата приказна треба да ја каже и потврди кумановецот, на скопјанецот...

Da i jas taka mu predloziv.Najdobro da dojde navamu i da prasame na notar.Dokolku biva dobro,dokolku ne,da go pobarame skopjanecot.

Inaku utre odam da vidam i edno drugo ako ne e dadeno veke.
Ako ne bidne verojatno ke odberam tuka od forumov koj mi gi predlozija

abe ja za ova ti zborev zimaj go nese maci kako gresen gjaol po oglasive

http://forum.carclub.mk/index.php/topic,15055.0/topicseen.html
Vlatce go imam kako rezervna opcija ovoj.Drugite 3 site se poevtini,a dva se i ponovi,pa ako ne zavrsam rabota ke go baram kostan.Tie ponudi mi stojat podobro nekako

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Другар, само ке го преведете на твое име (договор на договор може и е валидно), за после тоа ти со двата договори и сообраќајната да отидеш на шалтер во технички во Скопје и да си извадиш нова сообракајна.

Отсутен volenos

• Јуниор
  • **
Ништо не испадна со човеков,а веројатно така и ќе остане.Требаше да се јави,али ништо работа.

Туку едно нешто ме интересира!Видов едно моторче кое е надвор од Скопје и за кое сум малку повеќе загреан.

Е сега во план сум да го земам,па да го возам така на неготински таблици.а со човекот само да направам купопродажен договор,полномошно и понатаму да ги сменам таблиците.
Тоа ми е едната мисла,но незнам колку е изводлива.
И дали доколку ги одјавам ја враќам сообраќајната неготинска или останува кај мене се додека не извадам скопска односно каде ја враќам сообраќајната,тука или во неготино??
јас сум во план да си ги задржам таблици и да го возам на неготински,само со договор,бидејќи имам луѓе во полиција(па и не  е проблем да ме фатат)Ќе поминам без ништо.Туку ме интересира доколку се направи купопродажен договор дали сум после временски ограничен до кога морам да ги менувам таблиците или може и после одредено време на пример од 1 или 2 месеци??????

Мислам работата е да ги избегнам овие 50 и кусур евра за технички и таблици,барем сега во прво време додека не видам во каква состојба е моторот

и доколку ги одјавам после дали сум временски ограничен за да ставам нови таблици или морам одма да ставам.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6747
  • Бенве сие бенве
Одг:
« Одговори #52 на: 08 Август 2014, 08:25:42 am »
Druze rabotava so motorcevo ispadna ko nevesta da baras, nikako da se odlucis :), najdobro e da gi sredis dokumentite zatoa sto ne kosta milioni, kupoprodazniot ima rok 15 dena neznam dali si go znael toa, a toa sto imas prijatel vo policija neznam kolku kje mu bide interesno da mu zvonis za glup resliv problem, i jas imam nekolku prijateli i rodnini vo policija pa nikogas ne sum vozel pijan ili ne sum parkiral pogresno, ne sum vozel nasilno bas poradi toa da ne moram da se sramam i da gi sramam niv

Отсутен 386ka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 873
  • Am386 DX/DXL-40
Како бе договорот рок од 15 дена? Или сакаш да кажеш дека човекот треба да си го регистрира на свое име најмногу до 15 дена од купувањето?

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5654
Druze rabotava so motorcevo ispadna ko nevesta da baras, nikako da se odlucis :), najdobro e da gi sredis dokumentite zatoa sto ne kosta milioni, kupoprodazniot ima rok 15 dena neznam dali si go znael toa, a toa sto imas prijatel vo policija neznam kolku kje mu bide interesno da mu zvonis za glup resliv problem, i jas imam nekolku prijateli i rodnini vo policija pa nikogas ne sum vozel pijan ili ne sum parkiral pogresno, ne sum vozel nasilno bas poradi toa da ne moram da se sramam i da gi sramam niv
Majce koga barase kola

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
На крај купи и не пиша веке никад :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6747
  • Бенве сие бенве
Одг:
« Одговори #57 на: 08 Август 2014, 19:34:55 pm »
Eve da ti pomognam, sum imal keeway matrix 18 000km samo sijalica mu smeniv, potoa gilera runner 2009 50cc preubav motor i sedecka pozicija i se, za niv mozam da ti kazam deka se ok 50cc motorcinja, mene mi zdosadija, pa preminav na 650cc :)

Edit: ti kazuvam za kupeni novi, polovno treba da kupis od nekoj tresajlija ko mene O0

Отсутен volenos

• Јуниор
  • **

Веројатно не си го ни прочитал убаво мислењето,а одма почна со некои искази.
Значи јас прво не пијам,не газам луѓе по пат и остали работи,па заради тоа да барам пријател во полиција.И проблемот не е глуп,како што и парите не се малку(тебе може и ти изгледа глупо,како и 50 евра малку)

Точно е дека не се земало бидејќи повеќето понуди не ми се допаднале,биле премногу скапи итн.

Едноставно сите што ми фаќаат око се надвор од скопје.

И од таму и прашањето мое,како и што со документи.
Добро е ако може да се избегне односно да се земат таблици после одредено време.Па од таму и беше прашањето дали има временско ограничување до кога мора да се сменат таблици откако ќе се направи купопродажниот договор???

Едноставно 50 евра се премногу за полицијава и не ми се даваат.И онака секој месец си има некои глупи давачки како даноци,такси и глупости,па криво ми е веќе и секој денар кој и го давам на државата,бидејќи истото не го заслужила.А зашто па и кога можам да не платам,да се правам мангуп и да плаќам.
Второ моторчето сеуште незнам ни како ќе се погоди,па да фрлам пари за регистрации и такви работи.Ипак се тоа половни и еден вид ризик е.Трето па и не ми треба за многу,туку за 2-3 месеци.Веројатно како што напоменав нема ни да се вози после.

Значи за пријател велев дека доколку ме застане полиција,можам без ништо да поминам.Работата е само дали има ограничување за договорот.Да не испадне после да неможам да извадам таблици и да ми остане како диво.

Инаку за полиција ич не се сеќирам.
Си имам луѓе на кои сум им завршил работа и верувам дека ќе им биде и драго да ги побарам,а не досадно.
Како бе договорот рок од 15 дена? Или сакаш да кажеш дека човекот треба да си го регистрира на свое име најмногу до 15 дена од купувањето?
Е ова и јас го прашувам

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6849
  • French diamond
nemora da go prevedis, ke mu kazis samo deka e na nekoj rodnina ili drugar tvoj. Nema nikakov problem da ti prat, a i nema za so....jas 3+  godini go vozam na drugo ime pa dosega ednas mislam deka me imat prasano zosto ima drugo ime vo soobrajkajna. Gledaj samo da e osigurano za drugoto i niv ne gi interesira.

P.s jas nemam ni dogovor :D ni toj ni jas ne se imame pobarano za prefrlanje na moe ime.