Автор Тема: Купувам мотор 50cc по можност со гаранција или да е комплет исправно  (Прочитано 17691 пати)

Отсутен volenos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 337
Како што пишав и во насловот барам моторче 50кубици.кое ќе ме однесе од точка А до точка Б што би рекле.
Гледав нови,но прво да прашам тука да не има некој да понуди па да поминам поевтино.

Значи по можност моторот да е под гаранција или во краен случај доколку не е,истото да е комплет исправно

Понудите може да ги испратите тука или на порака со опис и цена на моторот

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5654
Ako si od skopje odi zemisi novo i mirna glava cenite ti se od 500-850 eura i godina garancija i zemisi 4T ako ti e za od tocka a do tocka b. Malce e potromo od dvotaktnoto ali potrosnja imas od 2-2.5L. Da sakas da go pojacas posle ako ti e tromicko 1200 denari ti e komplet kit 80cc i nakrivi si kapata kje ti brka rabota za niz grad.
Mozes i tuka od forum da nacekas ako nekoj prodava ali moj sovet e novo i da nemu ja mislis..
Imas na pocetok na vodnjanska hamachi mislam deka bea potoa karsi rade koncar imas glanz i onaa ulicana ednonasocnata sto e tesnata vo keramidnica sto izlaga pozadi saem i tuka isto prodavaat.
Ako nemas kesarica site davaat na kredit so licna karta oni ti brkaat dokumenti samo kje tise javat koga ti odobrile da ides dasi zemes dali na 12-24 rati nema da go osetis za plakjanje..

Отсутен volenos

• Јуниор
  • **
Ako si od skopje odi zemisi novo i mirna glava cenite ti se od 500-850 eura i godina garancija i zemisi 4T ako ti e za od tocka a do tocka b. Malce e potromo od dvotaktnoto ali potrosnja imas od 2-2.5L. Da sakas da go pojacas posle ako ti e tromicko 1200 denari ti e komplet kit 80cc i nakrivi si kapata kje ti brka rabota za niz grad.
Mozes i tuka od forum da nacekas ako nekoj prodava ali moj sovet e novo i da nemu ja mislis..
Imas na pocetok na vodnjanska hamachi mislam deka bea potoa karsi rade koncar imas glanz i onaa ulicana ednonasocnata sto e tesnata vo keramidnica sto izlaga pozadi saem i tuka isto prodavaat.
Ako nemas kesarica site davaat na kredit so licna karta oni ti brkaat dokumenti samo kje tise javat koga ti odobrile da ides dasi zemes dali na 12-24 rati nema da go osetis za plakjanje..
fala za sovetot vlatce.Inaku od kade mislis deka e najdobro da se zeme od pogore spomenatite.Stvarno sum totalen laik za ovaa rabota.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
Isti se sekade motorcinjata isti modeli na kineski proizvoditeli samo sto sekoj go brendira po svoja zelba..Dali e hamachi dali glanz isti gjaol prosetaj eden den kje vidis deka sve se isti kineski firmi dali jijing ili jiajue taka da toa e toa..
Jas koga zimav za nijansa bea poevtini vo glanz znaci karsi rade koncar za razlika od hamachi ustvari taa nijansa bese skoro 50eura a dobivas i 1 godina garancija...Ako plakjas u kjes sekade mozes da dobies 50 eura popust ili pa da ti daat kaciga i kuferce gratis dodeka preku banka nedavaat popust..

Отсутен volenos

• Јуниор
  • **
Isti se sekade motorcinjata isti modeli na kineski proizvoditeli samo sto sekoj go brendira po svoja zelba..Dali e hamachi dali glanz isti gjaol prosetaj eden den kje vidis deka sve se isti kineski firmi dali jijing ili jiajue taka da toa e toa..
Jas koga zimav za nijansa bea poevtini vo glanz znaci karsi rade koncar za razlika od hamachi ustvari taa nijansa bese skoro 50eura a dobivas i 1 godina garancija...Ako plakjas u kjes sekade mozes da dobies 50 eura popust ili pa da ti daat kaciga i kuferce gratis dodeka preku banka nedavaat popust..
Незнам каде има мотори карши раде кончар.Секој ден поминувам но не сум забележал до сега,освен едни што се после хемиско и разознавање.Едно мало дуќанче.

Исто така би те замолил за совет,дали има после секаде делови за кинескиве мотори,или морам да купувам стрикно од продавницата од која го имам земено.Пример дали се исти деловите?Ова го прашувам бидејќи после таа една година гаранција претпоставка е дека ќе треба да менувам нешто,па да не се зезнам да нема пример(тресам глупости)кургла,палење,карбуратор и да не може никаде да се најдат.

Не сум баш некој човек што има желба да тера натаму наваму и да бара од продавница до продавница делови,туку сакам да си завршам што е можно побрзо работа.
Како и да е ако е утре тој кај раде кончар во малото продавниче ќе појдам обавезно да видам и многу веројатно и земам.

TУку ова hamachi e бренд на мотори или нонаме,па нашиве да си лепат само како во случај што е тоа со МАХ велосипедите на агротехна
И дали имаат овие вебстрана кај раде кончар што се?

Отсутен volenos

• Јуниор
  • **
Незнам каде има мотори карши раде кончар.Секој ден поминувам но не сум забележал до сега,освен едни што се после хемиско и разознавање.Едно мало дуќанче.

Исто така би те замолил за совет,дали има после секаде делови за кинескиве мотори,или морам да купувам стрикно од продавницата од која го имам земено.Пример дали се исти деловите?Ова го прашувам бидејќи после таа една година гаранција претпоставка е дека ќе треба да менувам нешто,па да не се зезнам да нема пример(тресам глупости)кургла,палење,карбуратор и да не може никаде да се најдат.

Не сум баш некој човек што има желба да тера натаму наваму и да бара од продавница до продавница делови,туку сакам да си завршам што е можно побрзо работа.
Како и да е ако е утре тој кај раде кончар во малото продавниче ќе појдам обавезно да видам и многу веројатно и земам.

TУку ова hamachi e бренд на мотори или нонаме,па нашиве да си лепат само како во случај што е тоа со МАХ велосипедите на агротехна
И дали имаат овие вебстрана кај раде кончар што се?За веб страна најдов во меѓувреме

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
Ovie kaj rade koncar imaat web.   NIMEX.COM.MK.  znaci bas karsi rade kncar ima tabla deka prodavaat skuteri na samata ulica glavna e...ima kako dvorce i dukjanot e taka povnatre po 3-4 skalicki se kacuvas gore ima eden flegmaticen decko raboti..
Inace delovi imas kade sakas izbor ima skoro sekade po dosta evtini ceni za kineskive baska imas ovde na forumov decko sto e tata mata za odrzavanje i za bilo sto da ti treba za skutercinjata gi znae na pamet..

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7057
Имаш Хамачи и во Скајмото, башка таму е и сервисот нивни. Човекот и вработените се многу коректни и стручни, поготово тој дечкото Даниел. Се наоѓаат пред надвожњакот кај поранешниот авто пазар.

Отсутен Koshtan

• Почетник
  • *
  • Пораки: 17
Ако те бендисува Baotian BT49QT-12 пиши пм да го видиш за викенд.

Моторчето е супер сочувано, пазено ко очи!
На него се монтирани скоро нови (на 9500 км.) Сава гуми, на 9000 км. е направена надградба на мотор (заменети се радилица; клипче; цилиндар надградено е на 80 кубика), заменет каиш, ролни, замаец.
Последна промена на уље е извршена на 10000км, трајно регистрирано со 11 месеци осигурање (за двајца).
Со него добиваш гратис две кациги и багажник. Треба да се смени ауспух (некој идиот во Кисела Вода пробал да ми го украде ауспухот, напраил беља - се е во ред само тропа) .

Отсутен volenos

• Јуниор
  • **
Ovie kaj rade koncar imaat web.   NIMEX.COM.MK.  znaci bas karsi rade kncar ima tabla deka prodavaat skuteri na samata ulica glavna e...ima kako dvorce i dukjanot e taka povnatre po 3-4 skalicki se kacuvas gore ima eden flegmaticen decko raboti..
Inace delovi imas kade sakas izbor ima skoro sekade po dosta evtini ceni za kineskive baska imas ovde na forumov decko sto e tata mata za odrzavanje i za bilo sto da ti treba za skutercinjata gi znae na pamet..

Ќе поминам да видам.Супер што имаме форумџија добар за мотори.ЌЕ ми треба веројатно во иднина.

Инаку поминав денес околу 12Часот до овие што се под државна двете.
ВО едниот дуќан видов,додека тој баш на аголот беше затворен.
Веројатно ќе поминам уште кај овој од Раде Кончар.Толку и имам време

Ако те бендисува Baotian BT49QT-12 пиши пм да го видиш за викенд.

Моторчето е супер сочувано, пазено ко очи!
На него се монтирани скоро нови (на 9500 км.) Сава гуми, на 9000 км. е направена надградба на мотор (заменети се радилица; клипче; цилиндар надградено е на 80 кубика), заменет каиш, ролни, замаец.
Последна промена на уље е извршена на 10000км, трајно регистрирано со 11 месеци осигурање (за двајца).
Со него добиваш гратис две кациги и багажник. Треба да се смени ауспух (некој идиот во Кисела Вода пробал да ми го украде ауспухот, напраил беља - се е во ред само тропа) .

Што знам другар.10000км ми се некако многу,али пиши цена(можеш и на порака)па ако е прифатливо ќе договориме некако.

Отсутен Koshtan

• Почетник
  • *
  • Пораки: 17
Незнам... ја ти пишав ако сакаш да го видиш, ако ти е многу 10000км побарај си ново, совет: JJ50Q-22RJ8 - 4T.

Ја му барам 450€... или недај Боже да сум расположен дента, може ќе ти го дадам и за 400€.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
Помини во мега маркет во стоковна куќа мост,имаат дечките моторчиња и даваат убав попуст ако плаќаш во кеш.Исто така и во хемимоторс во еднонасочната уличка во керамидница ќе го бараш газдата Фаца за да средиш за убав попуст.

Отсутен volenos

• Јуниор
  • **
Одг: Купувам мотор 50cc по можност со гаранцијk
« Одговори #12 на: 29 Јули 2014, 03:45:19 am »
Помини во мега маркет во стоковна куќа мост,имаат дечките моторчиња и даваат убав попуст ако плаќаш во кеш.Исто така и во хемимоторс во еднонасочната уличка во керамидница ќе го бараш газдата Фаца за да средиш за убав попуст.
Не сум поминал натаму подолго време.Баш во стоковната ли е?Ќе поминам утре да видам.
Туку дали некој знае какви се овие мотори кои ги продава човеков ?Гледам има повеќе огласи

Еве еден од него,а гледам има и повеќе

http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=1321558

ТУку што ќе кажете за овој.Го знае ли некој моторчево.
http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=1320731

Највеќе што ми боде очи е ова!Незнам марка,но дали во иднина доколку се расипе би имал проблем со делови или нема да имам гајле.
http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=1294266

Ми врти око некако и овој ама е 150цц

http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=1031439

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
Abre tebe ti e za poevtino ili ???
Toa crnoto e farbano se gleda od kineski dzid,prvoto toa maleckoto e so 10guma novo e 499eura.Edino toa bitolskoto crvenoto mozno e da fakja oko ama so go znam..Ako ides vekje za polovno zaso nego zemes toa od kostan nema vrska ako pominalo 10000km ako e cuvano baska go pojacal na 80cc i vaka se gleda na sliki deka e zdravo ne e arabat

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7057
Ако мислиш дека 10.000 км се многу, јас имам со истиот модел 27.000 км без никакви проблеми. Така да се е до тоа како се возат и одржуваат.