Автор Тема: KOSARKA MAKEDONIJA-GRCIJA, da navivame site zaedno!  (Прочитано 76025 пати)

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
Одг: KOSARKA MAKEDONIJA-GRCIJA, da navivame site zaedno!
« Одговори #465 на: 19 Септември 2011, 10:24:28 am »
Потребно им е само искуство и добар тренер кој ќе ги научи како да градат акција. Потребна им е насока и стратегија. Они не знаат што да прават со топката (освен некои исклучителни ситуации каде веројатно инстинктивно им доаѓа). Губат топки бидејќи тимската игра не им е на баш високо ниво. Често не очекуваат подавање или повисоко или пониско додавање и лета топката во аут.

Можеби и грешам, ама тоа е мојот впечаток: немаат визија како да искреираат напад, да ја разбијат одбраната и да создадат солидна и сигурна ситуација за шут кој нема да го промашат.
Да не ни е докузовски немаше да стигнеме до тука ..

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #466 на: 19 Септември 2011, 10:28:32 am »
Не знам дали е така, не коментирам. Дали не го слушаат или не го капираат Докузовски не знам, само гледам дека слабо им оди со планирање и изведување на акциите.

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #467 на: 19 Септември 2011, 10:32:15 am »
Не знам дали е така, не коментирам. Дали не го слушаат или не го капираат Докузовски не знам, само гледам дека слабо им оди со планирање и изведување на акциите.
Русите не победија поради 2 причини . Имаа мислам 25 офанзивни скокови ако не даде од 3 , ја фаќа некој друг и дава 2 поена . Антич беше како поп во диско сосема изгубен , а и нашиве неможеа добра акција да направат ... Сепак сите сме задоволни , 4то места е супер за нас ... Мада барем бронза да освоеа  :'( :'( :'( :'(

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #468 на: 19 Септември 2011, 10:45:22 am »
Абре луѓе, што туку пишувате глупости.
Седам и се чудам.
Ти Миле си фатил ли некогаш баскет во рака? Си изиграл некоја утакмица жовотот?
Ајде доста јадете бурек за џабе.
Од ништо не сте задоволни.

Сега ќе ти објаснам некои работи.
Нашите имаат ОДЛИЧНА тимска игра. Знаеш како го знам тоа, дека шпанија не победи едвај со 10 разлика, а во финалете франција губеше 20 разлика.
Изгубената со русија е многу нормлна, јас незнам шо се чудите. Јас да бев на нивно место немаше ни да играм. Требаше да ги стават оние децата што не ни влегоа. Да имаат и тие некоја статистика на европско првенство.
Исто така немаме некој поединци што даваат по 30 поени (освен Бо). Значи тимска игра и одбраната ни е на високо ниво. Исто така момците многу паметно и зрело играат, со некои исклучоци (чековски и самарџиски).
Ама како и да е, момците се ОДЛИЧНИ!!!! Јас повторно ќе кажам, дека сум ПРЕМНОГУ ГОРД!!!! Секоја чест за успехот.

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #469 на: 19 Септември 2011, 10:47:50 am »
Седам и се чудам.

Нашите имаат ОДЛИЧНА тимска игра. Знаеш како го знам тоа, дека шпанија не победи едвај со 10 разлика, а во финалете франција губеше 20 разлика.
Изгубената со русија е многу нормлна, јас незнам шо се чудите. Јас да бев на нивно место немаше ни да играм. Требаше да ги стават оние децата што не ни влегоа. Да имаат и тие некоја статистика на европско првенство.
Исто така немаме некој поединци што даваат по 30 поени (освен Бо). Значи тимска игра и одбраната ни е на високо ниво. Исто така момците многу паметно и зрело играат, со некои исклучоци (чековски и самарџиски).
Ама како и да е, момците се ОДЛИЧНИ!!!! Јас повторно ќе кажам, дека сум ПРЕМНОГУ ГОРД!!!! Секоја чест за успехот.
Сите сме ние многу горди , само знаеш како е кога ќе изгубиме .. Можевме среќа немавме , мора малку да прокоментираме ;) ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #470 на: 19 Септември 2011, 11:15:11 am »
Седам и се чудам.

Деки, и јас сум задоволен, не дека не сум. 4-то место е супер.
Ама знаеш како викаат? Тој што не прифаќа критики очигледно има пречка во развојот. Ако им акажеме сега на нашите дека се супер и се е како што треба да биде на следното првенство ќе бидат елиминирани и ќе се покакаат. Затоа мора да се бодрат и да се укажува на грешките за да има подобрување. Стагнацијата  е негативна работа. ФАКТ е дека не играат тимски КАКО ТРЕБА. Треба да се подобрат на тоа поле.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7560
« Одговори #471 на: 19 Септември 2011, 11:31:11 am »
Не може секогаш да те служи, таа беше на наша страна против Литванија ...

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #472 на: 19 Септември 2011, 15:41:14 pm »
ja bi im dal nedela dena da sutiraat slobodni i trojki , motornata funkcija na rakata da se razvie sama da sutira ko onoj bugaron pol gasol frli - pogodi  ;D ;D ;D

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #473 на: 19 Септември 2011, 15:46:42 pm »
Ги дочекавме клошаркарите овај де кошаркарите , како што им доликува БРАВО МОМЦИИ ЗАСЧУЖИВТЕ !! ;D

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #474 на: 19 Септември 2011, 17:39:29 pm »
ja bi im dal nedela dena da sutiraat slobodni i trojki , motornata funkcija na rakata da se razvie sama da sutira ko onoj bugaron pol gasol frli - pogodi  ;D ;D ;D

Роки тој шо фрлаше и шо погаѓаше се вика Juan Navaro. Тој тоа го прави секој ден во европската кошарка. Не е за чудење.
А друга работа, тој шо го спомнуваш Пол Гасол, не е Пол туку  е Pau Gasol

;)

Отсутен NUME

• Сениор
« Одговори #475 на: 19 Септември 2011, 21:45:28 pm »
ma da im go nacukam bajrakot na dvajcata u gz pederista bugarski  ;D ;D ;D ;D :D

Отсутен NUME

• Сениор

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #477 на: 20 Септември 2011, 14:22:15 pm »
навивавме шо навивавме,сега дајте ФАКТИ дека сте навивале....

еве ме мене во најлегално и најчовечко издание позз ;D ;D ;D ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Schmitt

• Редовен
  • Пораки: 1818
« Одговори #478 на: 21 Септември 2011, 01:42:31 am »
Уште едно одлично видео во кое се ставени најубавите моменти од ЕП 2011 во Литванија.

Never drive faster than your Angels can fly.

Отсутен google

• Редовен
  • Пораки: 2396
« Одговори #479 на: 21 Септември 2011, 01:56:28 am »
Kako i da e svaka cast na momcite, vakvi raboti i falat mnogu na drzavata da se obedini narodot da se zaboraat nekoi problemi i da se custvuvame gordi...