Автор Тема: KOSARKA MAKEDONIJA-GRCIJA, da navivame site zaedno!  (Прочитано 76169 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
Одг: KOSARKA MAKEDONIJA-GRCIJA, da navivame site zaedno!
« Одговори #450 на: 18 Септември 2011, 22:03:45 pm »
Ту мајката како не отидовме во финале!!!!!!!!!!!!! :)
Епа да имаа поима од копшарка сигурно ќе стигневме. Така е кога се игра со голема желба а со нула организација и искуство. Никогаш не се знае.
Види го Бо. Зема топка, прави план, оди и реализира акција. Нашиве гледаат само да ја дадат топката на друг, ако не можат да ја дадат не знаат што да прават.

Мислам секоја чест за она што го приредија зад знамето на Македонија ама мислам дека се многу далеку од влез во некое финале или слично... Треба уште многу да се учи и да се тренира.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #451 на: 18 Септември 2011, 22:10:03 pm »
Бо ќе биде во дрим тим.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #452 на: 18 Септември 2011, 22:20:13 pm »
Не трескајте саде зелени....!

Ова е огромен успех на нашата Кошарка!

Секоја чест за момците...капата доле!

Можеше повеќе...да...само ако Стојановски не се исплашеше и реализираше чист зицер од под кош место да му падне од раце...ама и тоа се случува!

Не јадете бобонки затоа што до вчера пукавте со пиштоли у град за таа иста репрезентација и мафтавте со знамиња до никое време во ноќта.

До вчера губевме од Израел на сите можни терени а сега рамноправно се носиме со една светска кошарска велесила како што е Русија.

Ако Тошко немаше пех и не си ја повредеше раката, не знам дали баш така лесно ќе не совладаа и Шпанците синоќа а и Русите денеска мислам дека ќе плачеа.

Како и да е....Само напред и да ги гледаме на Олимпијада во полуфинале!

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #453 на: 18 Септември 2011, 22:22:20 pm »

Можеше повеќе...да...само ако Стојановски не се исплашеше и реализираше чист зицер од под кош место да му падне од раце...ама и тоа се случува!

Не јадете бобонки затоа што до вчера пукавте со пиштоли у град за таа иста репрезентација и мафтавте со знамиња до никое време во ноќта.

До вчера губевме од Израел на сите можни терени а сега рамноправно се носиме со една светска кошарска велесила како што е Русија.

Ако Тошко немаше пех и не си ја повредеше раката, не знам дали баш така лесно ќе не совладаа и Шпанците синоќа а и Русите денеска мислам дека ќе плачеа.

И на светско со америка во финале :D

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #454 на: 18 Септември 2011, 22:24:58 pm »

+1

Баш така. Ова е феноменален успех за нашите кошаркари.
Јас не им се лутам на нашите што изгубија од русија, туку на русите оти играа многу одвратно.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #455 на: 18 Септември 2011, 22:50:38 pm »
a jas se lutam zasto imaat premnogu slaba realizacija od pole za reprezentativci, treba da znaat kaj e kosot mizeecki ne bunari da praat  ;D ;)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #456 на: 18 Септември 2011, 23:20:41 pm »
Ајдеее добро е :)

Од таква позиција само јас и дамјан можеме да промашиме... али јбг,и ова е одлично :)
Главата горе момци!

Освен во невработеност и сиромаштија, МАКЕДОНИЈА сега е на едно од првите 5 места...и во европската кошарка :)

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #457 на: 18 Септември 2011, 23:30:58 pm »
4 roki 4 ;D ;D ;D

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #458 на: 19 Септември 2011, 01:13:02 am »
4 roki 4 ;D ;D ;D

Да де,ама така е зборот нели... :) првите 5 места/ :D

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #459 на: 19 Септември 2011, 01:45:08 am »
Јас викам на наредното натпреварување (светско, олимпијада што и да е) да стигнеме до четвртфинале и задоволен сум. Да го повториме овој успех ќе биде чудо.

Секоја чест момци во секој случај!
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен IvO

• Редовен
  • Пораки: 1676
« Одговори #460 на: 19 Септември 2011, 04:27:46 am »

+1

Баш така. Ова е феноменален успех за нашите кошаркари.
Јас не им се лутам на нашите што изгубија од русија, туку на русите оти играа многу одвратно.

+ 1000000

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7560
« Одговори #461 на: 19 Септември 2011, 04:31:48 am »
Со подобра клупа и ке може ... Вака неколку луѓе не можат да носат цела репрезентација на грб ...

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #462 на: 19 Септември 2011, 10:15:18 am »
Со подобра клупа и ке може ... Вака неколку луѓе не можат да носат цела репрезентација на грб ...
Антич цела утакмица ја играше . Ама не му оди нешто од рака . Чековски е легенда нема што , бунарчиња колку ти душа сака ..

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #463 на: 19 Септември 2011, 10:22:33 am »
Чеековски треба да го исврлат,мора да се најде подобар на негово место,зашто неможе кошот да го погоди  :(
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #464 на: 19 Септември 2011, 10:22:57 am »
Потребно им е само искуство и добар тренер кој ќе ги научи како да градат акција. Потребна им е насока и стратегија. Они не знаат што да прават со топката (освен некои исклучителни ситуации каде веројатно инстинктивно им доаѓа). Губат топки бидејќи тимската игра не им е на баш високо ниво. Често не очекуваат подавање или повисоко или пониско додавање и лета топката во аут.

Можеби и грешам, ама тоа е мојот впечаток: немаат визија како да искреираат напад, да ја разбијат одбраната и да создадат солидна и сигурна ситуација за шут кој нема да го промашат.