Автор Тема: Автомобил што најНЕпријатно ве изненадил  (Прочитано 45412 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
Одг: Автомобил што најНЕпријатно ве изненадил
« Одговори #135 на: 26 Септември 2015, 18:45:54 pm »
Because Mercedes.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #136 на: 26 Септември 2015, 18:50:31 pm »
Незнам што очекуваш од 220цди ама бројките се далеку од лоши
Performance
Top speed: 227 km/h
Acceleration 0-100 km/h: 8,4 s
Max power: 125 kW (170 hp)
Max torque: 400 Nm
Max torque RPM: 1400 tpm

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20142
« Одговори #137 на: 26 Септември 2015, 18:54:22 pm »
Колку Голф 2.0 тди 140 е брз.  :)

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #138 на: 26 Септември 2015, 19:09:34 pm »
Греота е да ја споредуваш со таква шабанерија.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #139 на: 26 Септември 2015, 21:12:56 pm »
Незнам што очекуваш од 220цди ама бројките се далеку од лоши
Performance
Top speed: 227 km/h
Acceleration 0-100 km/h: 8,4 s
Max power: 125 kW (170 hp)
Max torque: 400 Nm
Max torque RPM: 1400 tpm

Na hartija znam deka e super.
Vo zivo ne bas...pogotovo meguzabrzuvanja, a i start od mesto.

Spored mene ovoj motor vo polesna C klasa bi bil idealen.
Ajde..licen vkus.
Fak it.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34156
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #140 на: 26 Септември 2015, 23:52:49 pm »
Јас не се изненадив од срањето наречено Фолксваген дизел, па уште и клин.
Пред 5 години кога ви зборував за ова денес што се случува вие ми се смеевте. Уште се смеете... Смејте се ;)

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
« Одговори #141 на: 08 Август 2017, 22:50:54 pm »
Opel Astra 1.7cdti ecotec од 2004 год.

Шознам, можеби имав поголеми очекувања од колата али ме разочара, ја повозив околу 200км денес. Многу високо се седи и нема удобни седишта, има тврда вожња за мој вкус, на тргнување е проблематична, неможам да осетам каде фаќа куплунгот, и многу е бучна внатре, пишува дека има 147000км а дали се реални чисто сумљам, два три пати ми излезе гумицата на куплунгот па застанував да ја местам. Ме изненади држењето на автопат при брзини над 100км/ч, ме занесе мислев возам 70 коа гледам 130.. воланот не тресе ама е многу тврд како механички да е, без серво. И дека црна боја беше, како во сауна да бев па цело време возев со подотворен прозор. А да,  и моторчето ме изненади дека убаво си повлекува од ниски вртежи ама на високи е тапа, само бучи а не иде, така да си шалтав на 2100 обртаи.

3+ би и дал оцена од мене.  :D

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14173
« Одговори #142 на: 08 Август 2017, 23:51:16 pm »
1) Тоа со седиштата, често пати беше споменувано, не знам што мислеа кога ги монтираа во колава.
2) За каде фаќа кумплунгот тоа е веќе до самата кола што си ја возел. Кумплунгот на добар примерок е релативно добар.
3) Гумицата нема врска дали има поминато 10, 20, 50 или 500 000км :) ама ок сфаќам што сакаш да кажеш.
4) Црна кола се вози со клима :)
5) Моторчето е така концепирано да влече на ниски обртаи. Како и секој друг дизел, на високи обртаи го нема веќе тоа повлекување. Не е бензинец :) Башка ако си ја возел верзијата со 101КС, нема што многу да очекуваш.

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #143 на: 08 Август 2017, 23:57:32 pm »
Има верзија и со 82кс

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен Passat3B

• Редовен
« Одговори #144 на: 09 Август 2017, 07:24:42 am »
101кс имаше оваа што ја возев.

Куплунгот си бара навикнување, ама дефинитивно си има некоја мака, релативно е мека педалата за разлика кај мене на пасатот кога седнав да го возам мислев се расипал дека многу тврда педала али се навикнав за брзо.  ;D

И друго ми текна кога давам гас за да сменам во друга брзина, пуштам гаста како скутер автоматик мислиш ја одземам гаста, па сецнува колата моторно кочење, куплунг, мењам друга брзина и си возам. Тоа на почетокот едно 5-6 пати ми се случи, после ја навикнав. Додека кај мојата давам гас, пуштам гаста колата сама си оди по инерција и нема никакво моторно кочење или какво било сецнување. Задната шофершајбна е мала и нема многу прегледност, страничните ретровизори многу лажат, гледам позади мислев ќе ме рокни еден џип, гледам на внатрешниот ретровизор џипот оддалечен од мене едно 15м. Внатре кабинското светло е како на тико, едно е и има три позиции, нема огледалце кај штитниците од сонце пред возачот, а кај совозачот нема светло и ноќно време не е баш практично иако го има. Командите за жмигавци, кратко/долго светло и тие за брисачи ми беа чудни, премногу тивки, не се како класичните кај повеќето автомобили.

Еден огромен минус што нема покажувач на температура на моторот, со стрелка - класика, и како се прати температурата појма неам.

И да се слагам дека црна кола се вози со клима али ја носев колата за поправка на истата, требаше да се промени шпуна на компресорот.  :D

ОК количе е, не е лошо ааали не е за мене, не ми остави нешто убав впечаток. Можеби тие поопремените со појако моторче би биле пологичен избор.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6504
« Одговори #145 на: 09 Август 2017, 07:34:35 am »
Тоа е кога ќе возиш кола редовно од повисока класа (без разлика колку е стара) и веднаш возиш возило од пониска класа. Немој да мислиш дека ќе имаш многу поразлично искуство од тоа годиште со еквивлент на астра од цитроен, ваг, рено, пежо, форд итн. да не ги набројувам.

Отсутен Passat3B

• Редовен
« Одговори #146 на: 09 Август 2017, 07:42:01 am »
Држи вода муабетот. Редовно возам пасат караван од 1998, а астрата што ја возев беше 2004.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #147 на: 09 Август 2017, 11:04:05 am »
Мек кумплунг е добар кумплунг во основа. Ако е тврд тогаш имаш некој проблем, ОСВЕН ако фабрички нема потежок кумплунг. Тука веќе правиме муабет за субјективно доживување.

Тоа за менувањето брзини не знам, секоја кола различно, ама не смее да има моторно кочење ако менуваш брзина :) нормално.

Минусот за температура, го имам и кај BMW-то. И страшно ме нервира оти истиот „проблем“ го имав кај Zafira-та. Изгледа некој глупав тренд било тогаш.

Дури кај поновите модели на BMW E60 немаше ни шипка за масло, мора преку iDrive. Фала Богу мојата си има.

Командите за жмигавци кај Опел и BMW се исти. Според мене глупави малце.

И да убаво кажа vlatko.klp ... секоја кола од таа класа е ништо посебно. Онака нормално количе. Од Пасат па нагоре, се обрнува повеќе внимание на ситници и driving pleasure. Ниска средна класа ти е entry level кај што произведувачот се замара за квалитет на материјали, суспензија, џиџиња во кола, ергономија и ред други работи.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11754
  • Архитект
« Одговори #148 на: 09 Август 2017, 11:36:42 am »
Кај тебе на е60 ако уклучиш жмигавец, стварно не можиш да го исклучиш освен ако не го свртиш воланот?

3:35

« Последно менување: 09 Август 2017, 11:43:42 am osmica8 »

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #149 на: 09 Август 2017, 11:51:31 am »
Не,...можеш, само што треба пак да притиснеш во ист правец ;D

Мада на вртење го враќа мислам, или тоа притискањето го правам толку подвесно.