101кс имаше оваа што ја возев.
Куплунгот си бара навикнување, ама дефинитивно си има некоја мака, релативно е мека педалата за разлика кај мене на пасатот кога седнав да го возам мислев се расипал дека многу тврда педала али се навикнав за брзо.

И друго ми текна кога давам гас за да сменам во друга брзина, пуштам гаста како скутер автоматик мислиш ја одземам гаста, па сецнува колата моторно кочење, куплунг, мењам друга брзина и си возам. Тоа на почетокот едно 5-6 пати ми се случи, после ја навикнав. Додека кај мојата давам гас, пуштам гаста колата сама си оди по инерција и нема никакво моторно кочење или какво било сецнување. Задната шофершајбна е мала и нема многу прегледност, страничните ретровизори многу лажат, гледам позади мислев ќе ме рокни еден џип, гледам на внатрешниот ретровизор џипот оддалечен од мене едно 15м. Внатре кабинското светло е како на тико, едно е и има три позиции, нема огледалце кај штитниците од сонце пред возачот, а кај совозачот нема светло и ноќно време не е баш практично иако го има. Командите за жмигавци, кратко/долго светло и тие за брисачи ми беа чудни, премногу тивки, не се како класичните кај повеќето автомобили.
Еден огромен минус што нема покажувач на температура на моторот, со стрелка - класика, и како се прати температурата појма неам.
И да се слагам дека црна кола се вози со клима али ја носев колата за поправка на истата, требаше да се промени шпуна на компресорот.

ОК количе е, не е лошо ааали не е за мене, не ми остави нешто убав впечаток. Можеби тие поопремените со појако моторче би биле пологичен избор.