Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Значи... Баталете ги тие „мене никогаш не ми побарале“ муабети. Доволно е еднаш да побара џандар, и да немате, и да направи проблем, и да ве кошта дупло од тоа што сте заштедиле со невадење у прошливе 10 години. Едноставно, не треба на џандар да му се даде уште една причина да малтретира. Толку е едноставно.Мене скоро обавезно ми бараат меѓународна возачка дозвола на презентациите на коли кога одам.Ми се десило и грчки џандар да ми ја побара.Само процедурата е глупава... Особено потребата за онакви мали фотографии ко за у пасош.. Каде бре у 21ви век да најдам такви? Цар ќе биде тој што за 150 денари плус ќе понуди сликање на лице место.
Па, ако направиш соопбраќајка каде си ти крив, осигурителната компанија ќе ја бара исплатената штета од тебе бидејќи нема МК и ГР склучено договор за признавање возачки дозволи.А исплаќање штета во странство... Ко воли, нек изволи
Ако ти истекува возачката за 2 месеци, тогаш меѓународната кошта 950 за 2 месеци. Ако имаш 3 години тогаш е навистина ефтина.