Гласање

Кој од овие 3 го посакувате највеќе ?

Alfa Romeo Giulietta 2.0 Mjet
31 (51.7%)
Audi A3 1.6 TDI CR
13 (21.7%)
BMW 118 D
16 (26.7%)

Вкупно гласови: 59

Автор Тема: Луксузни Компакти  (Прочитано 66542 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
Одг: Луксузни Компакти
« Одговори #75 на: 01 Септември 2011, 21:58:10 pm »
Не, едноставно споредбата нити е фер, нити е реална.

Тука во споредбата фалат:

- Citroen DS4
- Lexus CT Hybrid
- 2012 BMW 1-Series (наместо сегашниот модел)

И тек тогаш можеме да праиме муабет за луксузни компакти. Пак ќе кажам, да споредуваш модел стар година дена со модели стари 5-6 години е ептен необјективно.

И колку за споредба, ја пре би земал А3 него Џулиета. Али тоа е сасвим субјективен избор.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #76 на: 01 Септември 2011, 22:04:21 pm »
А3 неможе да избега од сенката на Голф. Секогаш пре би го купил оригиналот него ли негова верзија. Golf 6 подобро изгледа од моменталното А3.

И на крај крајева доминантноста на дизајнот на Џулиета не е единствениот Ас у рукав.

Тука е најдобриот дизел на денешницата Мjet. 170 коња наспрема мочани 105 кој за тие пари може да се добијат од VW A3 edition.
« Последно менување: 01 Септември 2011, 22:06:15 pm Cuore Sportivo »

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #77 на: 01 Септември 2011, 22:14:13 pm »
Се слагам, ценовната разлика е неопростива, а ценовната политика на Porsche Skopje чудна. Во салон и кај едните и кај другите ќе добиеш добар попуст (со тоа што мислам дека подобар попуст ќе добиеш во Порше него во Аутомобиле СК, али тоа е сасвим друг муабет), али ако се водиме по каталошки цени, цената на A3 е луда.

А3 со 2.0 TDI мотор и 170 коња кошта 29к со основното ниво на опрема, а 32к со највисокото. A за 26к зимаш Golf GTD.

Crazy.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #78 на: 01 Септември 2011, 22:17:10 pm »
Се слагам, ценовната разлика е неопростива, а ценовната политика на Porsche Skopje чудна. Во салон и кај едните и кај другите ќе добиеш добар попуст (со тоа што мислам дека подобар попуст ќе добиеш во Порше него во Аутомобиле СК, али тоа е сасвим друг муабет), али ако се водиме по каталошки цени, цената на A3 е луда.

А3 со 2.0 TDI мотор и 170 коња кошта 29к со основното ниво на опрема, а 32к со највисокото. A за 26к зимаш Golf GTD.

Crazy.

32 000 евра ?

159 со 2.4 JTD и 210 кс.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #79 на: 01 Септември 2011, 23:35:52 pm »
Фали и Lancia Delta... Иако според мене е жива грдосија, и не би ни плукнал на нејзе, сепак спаѓа во премиум компакти.

Дефинитивно фали Ситроенот... Лексусот не знам дали го направија официјално, а мислам дека го претставија во Женева...
Како премиум т.е. луксузен компакт фали (или фалат) Mercedes A и/или B класа... Е сеа, мислам дека А класата е помала од горенаведениве компакти, а B класата е малтене MPV... Иди па најди НЗС :D

MINI би се споредувало со Citroen DS3, Alfa Romeo MiTo, Audi A1 и слично, не припаѓа во оваа споредба.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #80 на: 02 Септември 2011, 00:29:59 am »
Е, да, Делта! Скроз ја забораив, а мислев кој друг компакт ми фали.

Мене не ми е (до толку) грда, особено во убава боја. Иначе вака, ништо посебно. И ентериерот разочарува, некако има аура на јефтиноќа.

Б класата ја мислев, и дефинитивно иде у игра, али и мене ме кочи моментот што е MPV многу повеќе него компакт.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #81 на: 02 Септември 2011, 01:29:44 am »
PA PRED EDNO 10-tina postovi napisav deka fali LANCIA DELTA.......................................................nikoj ne cita site samo pisuvaat  8)
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #82 на: 02 Септември 2011, 01:44:29 am »
И јас набројав се што фали... вклучувајки ја делтата.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #83 на: 02 Септември 2011, 02:18:01 am »
џуљетата е перверзноќа невидена, да треба да одлучуем помеѓу овие коли и да не ја одберам џуљетата, секој пат коа ќе ја видам ќе ми биде ненормално криво што сум можел а не сум си ја купил, а пошто ептен сум слаб на џули коа 3 пати ќе ја видам како ја вози друг а сум можел јас, ќе ме мавне срце. па зашто да си ризикуем живот и да бидам со грди срања, коа можам да уживам и притоа да иам лепотица, по која што сите ќе се вртат  ;D
п.с. значи ова алфиве ти се викторија сикрет моделите у автомобилска верзија :D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #84 на: 02 Септември 2011, 04:02:05 am »
PA PRED EDNO 10-tina postovi napisav deka fali LANCIA DELTA.......................................................nikoj ne cita site samo pisuvaat  8)

Ако ја туриме Делта ќе ни се одлее гласачкото тело. ;D

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #85 на: 02 Септември 2011, 05:07:20 am »
Lexusot go vidov vo Skopje pred mesec i kusur. Vele nemoj drug pat vakvi lapsusi lebati :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #86 на: 02 Септември 2011, 08:02:00 am »
CT Hybrid?? Сиријасли?? Брејјјј што сме биле напредни... Хибрид е, па оправдана е мојата апсолутна незаинтересираност ;D
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #87 на: 02 Септември 2011, 08:41:57 am »

Giulietta е оценета според најновите построги Euro NCAP стандарди и важи за најбезбедно ауто у класа.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #88 на: 02 Септември 2011, 08:57:43 am »
Cuore, od koga toa poeftinoto, a pomokno  auto e podobro?

Да биле ценeти би вределе повеќе. Вака им останува да се порадаваат за 30 000 $.

Znaci, da vredi Alfata poveke, ke kosta kolku Audi.
« Последно менување: 02 Септември 2011, 09:07:33 am Stratro »

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1847
« Одговори #89 на: 02 Септември 2011, 09:42:49 am »
Од понудениве Ауди А3, колата и после толку време е одлична, посебно со редизанот.И е премногу функционална, тој караван изглед ја прави многу практична.Изгледот е класика, с лине пакетот е перверзија, ситни детали за огромна и одмерена промена.

БМВ 1 = Патика

Џулиета, не ми е Алфа, неколку  компакти од непремиум бренд накити ги со опрема за да дојдеш до цена на Џулиета, ќе изгледаат поубаво. Новиов дизајн што го форсираат во новиве модели на Алфа ми е срање, Митото средно жалосно, Џулиета како недоработена ми е од напред а позади морам да кажам ама тоа лед линијата како од шутка да ја купиле и залепиле, сите имаат лед па ајде и ние.
159 е тоа е убава кола, што не ја редизајнираа и да ја насадат на Џулиета.