Автор Тема: Висина на кола!!!многу ниско  (Прочитано 2480 пати)

Отсутен bubo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 87
    • Beautiful Girls from your city for night
Висина на кола!!!многу ниско
« на: 17 Октомври 2016, 07:46:12 am »
Здраво!имам проблем со киа рио 2014,колава е премногу ниска фабрицки направена и рециси на секој тротоар ми закацува!некое решение?како да се поткрене барем 5сцм од напред зосто позади е ок?поздрав

Отсутен x01

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 729
Одг:
« Одговори #1 на: 17 Октомври 2016, 07:50:40 am »
Пoвисoки гуми стaви

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43643
  • Il Moderatore
Одг: Висина на кола!!!многу ниско
« Одговори #2 на: 17 Октомври 2016, 07:53:11 am »
Не пипкај ништо и внимателно покрај тротоари. Научи си дека ти е ниска колата и живеј со тој момент (додека не си купиш SUV).

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Vladeee

• Редовен
  • Пораки: 2215
« Одговори #3 на: 17 Октомври 2016, 12:49:19 pm »
Евентуално, да смениш тактика за качување и симнуење од тротоари.
>>>>><<<<<

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
Висина на кола!!!многу ниско
« Одговори #4 на: 17 Октомври 2016, 13:02:01 pm »
Ако ги качуваш/симнуваш право нормално дека ќе ти фаќа, тротоар или било што поткренато се качува и се симнува на косо прво со едно тркало. Секогаш!  Истото важи кога треба да поминеш преку дупка-работа на пат, пак на косо. Фиестата моја е пониска од Риото па пазам и немам проблем. Добро е да е напред колата пониска за стабилност, немаш потреба да ја креваш. Само внимавај. Ако ептен си на место кај што нема услови за на косо и мораш право да ја спуштиш, со сецкање на кочницата постепено. Практикувај ги овие работи и ќе немаш мака.

Отсутен darkserial

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 788
« Одговори #5 на: 17 Октомври 2016, 13:22:06 pm »
Кај мерцедесиве што имам слушано има проблем ако ставиш повисоки гуми, со сензори нешто итн итн, битно не можело. Зависи до автомобилот, некои може да ставиш повисоки па ништо да нема гајле, а кај некои ти идат уште 1000 проблеми. Јас кај мене, 205/55 R16 вика од VW, а јас возам 225/50 R16. Претходно кога ја купив колата имаше ставено 205/60 R16. Голф 5-кава е висока кола, до сега сум немал никаков проблем, презадоволен сум во тој поглед.
btw прашај во официјален што ќе ти речат за повисоки гуми или погуглај по форуми...

А ниска кола во МК ти е страшен проблем!! Јас прво на тоа би гледал кога би купувал кола! Патиштава ни се.........
VW Golf 5 1.9 TDI - 77kw - 2005

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
Одг:
« Одговори #6 на: 17 Октомври 2016, 13:28:42 pm »
Најверојатно му фаќа липот, мада имаме и високи нерегуларни тротоари каде може да закачи и браникот. Решение = внимавај и при паркирање и при спуштање/качување.

Отсутен Dando

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 339
« Одговори #7 на: 17 Октомври 2016, 13:47:54 pm »
Секаде ми фаќа, не се паркирам на тротоари, строго на платен паркинг по можност да не е на подзено или надземно ниво, возам спуштена кола и таква си ја сакам,

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6368
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #8 на: 17 Октомври 2016, 14:16:52 pm »
Со поголеми гуми можи да се крени максимум 1цм.
Над тоа можеби нема да фаќа на тротоари, ама ќе фаќа тркалото по браници, калници.  ;D

Отсутен sinisa

• Редовен
  • Пораки: 1207
Одг:
« Одговори #9 на: 17 Октомври 2016, 14:27:12 pm »
Ниско си е Риото, плус липот доле на се фаќа, нема по тротоари или на косо ќе влегуваш.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Одг: Одг: Висина на кола!!!многу ниско
« Одговори #10 на: 17 Октомври 2016, 16:24:53 pm »
Секаде ми фаќа, не се паркирам на тротоари, строго на платен паркинг по можност да не е на подзено или надземно ниво, возам спуштена кола и таква си ја сакам,
Да си жив и здрав за ова што го пиша. И јас го делам истото мислење и живеам на ист начин и не ми пречи.

Инаку што нема да прочита човек, ќе кревале коли пошто фаќале на тротоар кој е за пешаци а не за коли. Боже..

Отсутен bubo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 87
    • Beautiful Girls from your city for night
« Одговори #11 на: 17 Октомври 2016, 18:13:19 pm »
онака беше муабетот за тротоари не дека се качувам:)ама сепак фала за совет за повисоки гуми