Автор Тема: Renault Megane 1.9 dcI Exception  (Прочитано 39282 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Renault Megane 1.9 dcI Exception
« Одговори #15 на: 30 Август 2011, 08:09:08 am »
Го обожавам Меганчево.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7049
« Одговори #16 на: 30 Август 2011, 12:10:52 pm »
Многу многу убав Меган, стварно е уникатен ..... Супер мотор имаш ....  уште многу тури до Македонија да си поминете :)

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6437
« Одговори #17 на: 30 Август 2011, 12:43:48 pm »
Супер примерок за меган,е сеа вуферот ти го вгради или во опрема иде ???
Кога го земавме Меганот, претходниот сопственик рече дека во цената е вклучен вуферот.
Супер е меганот , колку е нафтата таму кај тебе ? ;D
Нафтата е околу 4.2лити=1.21евра=75 денари отприлика. Бензинот е поскап за околу 5-6 денари.

Иначе моторот е со 6 брзини. Единствена замерка е што нема темпомат :/
Потрошувачката во град не е многу ниска. Поготово овде зимата е скоро 6 месеци, надвор -15 просек, возење работа/дома кратки дестинации се движи околу 9 литри ако не и повеќе. Но на автопат е сосема друга работа. Летово од Литванија-Македонија (2.000км) со 2ца возачи, премногу куфери (дури и на задни седишта :D) + точак позади потроши 5.7 литри. За назад дека повеќе се користеше клима и + повеќе товар потроши 6.2. Возење 120 во 6та брзина е многу економично (4-4.5 литри).
Највеќе сум задоволен од моторот, влече многу добро, немам замерки.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #18 на: 30 Август 2011, 13:38:31 pm »
Супер примерок за меган,е сеа вуферот ти го вгради или во опрема иде ???
Кога го земавме Меганот, претходниот сопственик рече дека во цената е вклучен вуферот.
Супер е меганот , колку е нафтата таму кај тебе ? ;D
Нафтата е околу 4.2лити=1.21евра=75 денари отприлика. Бензинот е поскап за околу 5-6 денари.

Иначе моторот е со 6 брзини. Единствена замерка е што нема темпомат :/
Потрошувачката во град не е многу ниска. Поготово овде зимата е скоро 6 месеци, надвор -15 просек, возење работа/дома кратки дестинации се движи околу 9 литри ако не и повеќе. Но на автопат е сосема друга работа. Летово од Литванија-Македонија (2.000км) со 2ца возачи, премногу куфери (дури и на задни седишта :D) + точак позади потроши 5.7 литри. За назад дека повеќе се користеше клима и + повеќе товар потроши 6.2. Возење 120 во 6та брзина е многу економично (4-4.5 литри).
Највеќе сум задоволен од моторот, влече многу добро, немам замерки.

Де де, јеботе темпомат, брат ми го има, неќе никад да го укључи. Не ни знае да бидеме на чисто ;D ;D ;D ;D

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #19 на: 30 Август 2011, 13:40:54 pm »
Па нема место за темпомат во Нашава државичка :D
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #20 на: 30 Август 2011, 13:42:36 pm »
Па нема место за темпомат во Нашава државичка :D

Таман си го укључил и ОП патарина ;D ;D ;D ;D

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #21 на: 30 Август 2011, 14:22:20 pm »
Си завршил работа плус мерак 6 брзини, сеа уште чип :)

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #22 на: 30 Август 2011, 16:28:42 pm »
Спремен за европското првенство во кошарка во Литванија! :) (левото знаме е литванско ако не знаете)

Uploaded with ImageShack.us

Отсутен Sarach

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
« Одговори #23 на: 30 Август 2011, 16:54:24 pm »
mene ko Bugarsko mi se vide....  tempomatot (ako e Cruise Control) e super rabota, kuore neznam brat ti so tempomat ima, ama jas go koristam i kaj Lancerot i kaj Accordot (samo kaj Passatot nemam, da go ebam)!!!!!!!

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3463
« Одговори #24 на: 30 Август 2011, 17:12:04 pm »
Добредојде на форумов и се радувам што фамилијата Меган и понатаму расне и со ова се докажува дека има многу задоволни возачи на Рено и сите муабети „Рено не чини“ паѓаат у вода. Меганчето е супер и е мнгу редок примерок! се надевам дека ќе го возиш со години.
П.С Ги напумпа ли гумите?
Поздрав!!! 

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #25 на: 30 Август 2011, 18:21:02 pm »
mene ko Bugarsko mi se vide....  tempomatot (ako e Cruise Control) e super rabota, kuore neznam brat ti so tempomat ima, ama jas go koristam i kaj Lancerot i kaj Accordot (samo kaj Passatot nemam, da go ebam)!!!!!!!
Абе какво бугарско не ме заебавај. За во Македонија незнам, ама во Литванија повеќето патишта се автопати и се чувствува потребата од темпомат.
Добредојде на форумов и се радувам што фамилијата Меган и понатаму расне и со ова се докажува дека има многу задоволни возачи на Рено и сите муабети „Рено не чини“ паѓаат у вода. Меганчето е супер и е мнгу редок примерок! се надевам дека ќе го возиш со години.
Поздрав!!! 
Гумите на отворено ги пумпам напред 2.5 назад 2.0 а во град 2.3 назад 2.0 (така пишува во manual-от)

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #26 на: 30 Август 2011, 18:24:58 pm »
 :o аман јас 2,1 - 2,2 предни 2,1 задни на пат се загреваат и стасуваат 2,4 сигурно, возам 225/40/18 напред и 235/40/18 назад  ???

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11735
  • Архитект
« Одговори #27 на: 30 Август 2011, 18:58:21 pm »
Спремен за европското првенство во кошарка во Литванија! :) (левото знаме е литванско ако не знаете)

Uploaded with ImageShack.us

Тооооо мајсторе!!
GOOOOO MACEDONIAA!!!

Имаш карти? Ќе одиш на утакмиците?

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #28 на: 30 Август 2011, 20:34:21 pm »
:o аман јас 2,1 - 2,2 предни 2,1 задни на пат се загреваат и стасуваат 2,4 сигурно, возам 225/40/18 напред и 235/40/18 назад  ???
Така пишува на owner's manual. Приметив дека меганите со помали гуми (205/55 и 195/65) треба да се помалку напумпани ама овие што ги имам јас 2.3 со 2.0.

Тооооо мајсторе!!
GOOOOO MACEDONIAA!!!

Имаш карти? Ќе одиш на утакмиците?
Купив за на 3-ти септември кога играме против грците. I can't fuckin wait!!!!!

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3463
« Одговори #29 на: 30 Август 2011, 20:42:08 pm »
Абе какво бугарско не ме заебавај. За во Македонија незнам, ама во Литванија повеќето патишта се автопати и се чувствува потребата од темпомат.
Поздрав!!! 
Гумите на отворено ги пумпам напред 2.5 назад 2.0 а во град 2.3 назад 2.0 (така пишува во manual-от)
Знам знам, затоа и те прашав пошо ако се сеќаваш ја ти го пратив manuel-от мислев ќе ти текне зошо те прашав ама нема везе.
Поздрав!!!