Автор Тема: Opel Astra H 1.4 16V Cosmo + Stage 1 Tuned  (Прочитано 193717 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
Одг: Opel Astra H 1.4 16V Cosmo + Stage 1 Tuned
« Одговори #480 на: 15 Ноември 2011, 16:48:16 pm »
djidji, turi mu kurot na filteri milteri cipovi mipovi usisi i drugi trakatanci...

e ova ti treba tebe...

http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=215911
Кој сака да делиме! Мене ми требаат седиштата!!! :)

Прашај, може ке ти ги даде само седиштата ...
И ке фатат кај тебе у Полото?
Корекција, полото има супер седишта... Фиестата од друга страна... Зашто да не фатат.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3873
« Одговори #481 на: 15 Ноември 2011, 19:23:16 pm »
Моторов од астрава никако зимање, кога се додаваше гас на астрава се правеше димна завеса зад неа но во права смисла на зборот. Маста и е извадена на колава, пред тоа имаше таблица 009 BT па сигурно ја знаат и други велешани слободно може да прашате. Ја истумбаа на патот за Штип, фала богу никој повреден немаше.
Кога стигнаа толку да го уништат моторот како шо велиш,нова кола,силен мотор.....али Опел е  ;D ;D ;D ;D ;D

Па имаше оваа над 100к сигурно така да немаше ни нешто малце км. Во секој случај газдата ни ја пазеше многу колава ни се грижеше околу неа нешто  па може и затоа. Сега има CLS 320CDI.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Sarach

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
« Одговори #482 на: 15 Ноември 2011, 21:20:43 pm »
"Se prodava oshtetena Opel Astra G GTC OPC 1.9 150ks.
Proizvedena e 06.2007godina, sport verzija, so full oprema, RECARO sedista, 18ki bandasi, shall tablata voopsto ne e ostetena.
Kolata e so makedonski dokumenti."

hahahaha samo shall tablbata ne e ostetena, a sve drugo e tursija....... ahahahaha

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #483 на: 10 Декември 2011, 18:26:06 pm »
Да, ја знам колата, Тоmmy ми кажа. Исконтактирав со човекот, Саше се вика и работи во „Жито“ Велес. 3.500 и бараше, па еве 3.300 ... незнам, инаку овие мотори се најдобрите дизели од Опел, т.е. Фиат :) Поефтини се на Интернет у Англија, мора со све мењач и компјутер да се земат - здравје! До тогаш мора и постоечкава да си ја чуваме ;) Не сум задоволен од уљето у мењач што го ставив, многу помеко влегуваше пред тоа у брзина, а му ставив и МоS2 адитивче у мењачот, ама кога уљето не му одговара џабе. Кого го интересира што имав претходно ставено, нека ја прелиста темава :D Затоа денес купив

ваљда адитивчето е фатено на металот, па нема да ги пребришувам запчаниците-нека се исцеди убаво старото и само ќе го заменам уљето. Саглам адитив за мењач е многу скап 80 мл - 1250 денари за 100000 км. 
Уље у мотор уште незнам какво да ставам. Ако одам на варијанта од ЛМ, се двоумам меѓу Top Tec 4600 (5W-30) - ќе добијат после НГ или Leichtlauf High Tech 5 W-40. У меѓувреме се снабдив со

да не испадне дека само ја останав без него ;D Додуша све ова ќе се мења кај marsher, ама у пролет, а тогаш сакам да ги заменам и свеќиците со DENSO IK16, пошто се плашам дека и моиве NGK се фалц. Купени се у Солид

тие што можат да ги разликуваат нека пишат дали се оригинални, инаку платени се огин  :(

Отсутен infected

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 402
« Одговори #484 на: 10 Декември 2011, 19:31:46 pm »
Џиџи земи си или од топтекот 4600 или од LL 5-30ката. Јас земав од LL 5-40ката и таа ем ја има помалку на залиха и ем пишува дека е само за GM–LL–B025 (односно опелов дизел).

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1852
« Одговори #485 на: 11 Декември 2011, 14:02:58 pm »
Џиџи не се секирај за свеќците, со огромна веројатност тврдам дека се оригинал,ако сакаш ќе ја најдеме и набавната фактура за свеќиците.:)

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #486 на: 11 Декември 2011, 14:08:36 pm »
Фала ти kalimero, искрено малце ли олесна :) Знаеш што е муабетов: Прво ми понудија други - исти, ама не се исти :) и кога виде дека сум упорен и точно знам што сакам, извади одоздола една штека од овие свеќици - као special edition биле за неколку негови пријатели, љубители што имаат Хонди (тие му ги барале овие...). Али чим вака викаш - ти верувам и мирно спијам, поентата ми е да не поебам мотор ради „ефтина“ свеќица :D Последен пат коа ги проверуав кај marsher беа прилично „чисти“ као смешата да ми е посиромашна... Ај за следните ќе го послушам gOJDO и ќе си нарачам Иридиумски од НЕТ ;)

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #487 на: 11 Декември 2011, 19:25:20 pm »
Со среќа подновувањето  ;)

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3907
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #488 на: 11 Декември 2011, 19:35:45 pm »
аирлија нека е. :)

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #489 на: 11 Декември 2011, 19:39:58 pm »
Фала дечки, да ви се врати! ;)

Отсутен ViksaSk

• Редовен
  • Пораки: 1225
« Одговори #490 на: 11 Декември 2011, 20:30:15 pm »
Ликви-моли прекрасно уље,другар мој го користи во кавасаки нинџа 750 кубика прекрасно е според неговите тестирања.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6144
  • 69
« Одговори #491 на: 12 Декември 2011, 01:04:43 am »
Џиџо....Denso некако не би ти ги препорачал...Сум имал не баш позитивно искуство со нив...И тоа ги купив како замена за Champion N9YC од Австрија, со препорака од тамошен механичар дека се за класа подобри од Шампионките...Инаку свекиците ги возев на 101-от, а тој имаше фиатов мотор...Не оние од застава...Искрено да ти кажам ги издува Денсото на 4000 километри...Едноставно ги проби...Повторно си ги вратив Шампионките и немав проблем...Со тој тип на свекица никад немало никаков проблем...Е сега кај тебе е случај со сосема друго возило, но сепак мислам дека NGK или Bosch, или пак BERU  би биле вистински погодок...Инаку тоа дека ке го уништиш моторот со лоша свекица е прикасна за мали деца...Веруј :)
Лоша свекица се осеќа одма...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #492 на: 12 Декември 2011, 03:01:01 am »
Џиџи, аирлија подновување... :)

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #493 на: 12 Декември 2011, 08:04:33 am »
Џиџо....Denso некако не би ти ги препорачал...Сум имал не баш позитивно искуство со нив...И тоа ги купив како замена за Champion N9YC од Австрија, со препорака од тамошен механичар дека се за класа подобри од Шампионките...Инаку свекиците ги возев на 101-от, а тој имаше фиатов мотор...Не оние од застава...Искрено да ти кажам ги издува Денсото на 4000 километри...Едноставно ги проби...Повторно си ги вратив Шампионките и немав проблем...Со тој тип на свекица никад немало никаков проблем...Е сега кај тебе е случај со сосема друго возило, но сепак мислам дека NGK или Bosch, или пак BERU  би биле вистински погодок...Инаку тоа дека ке го уништиш моторот со лоша свекица е прикасна за мали деца...Веруј :)

Па тоа е - Denso има многу слаб избор т.е. палета за жал ... Имаш право, ако подобро размислам пак би одел на NGK, ама Премиум класа овој пат.

@ Riki

Фала, да си купиш што ти треба ;)

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #494 на: 12 Декември 2011, 14:51:10 pm »

На претходното пунто, возев NGK па ги сменив со BERU, и тие ги платив 1600 или 1800 некаде, добри беа
I’m so mean, I make medicine sick