Автор Тема: Оглас за работно место автомеханичар со искуство  (Прочитано 6211 пати)

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Се бара авто механичар за Скопје. Идеалниот кандидат би бил со работно искуство, почетна плата по договор (не е мала), пријавен и осигуран, со полно работно време. Контакт на тел: 071630158 Самоил.
Огласот е услужен, јавувајте се само на телефонот.
« Последно менување: 17 Јуни 2014, 19:50:12 pm ARMEX »

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
бамп...

се работи за во сервисот мехатроника.

кандидатот ке биде пријавен, осигуран и ако нема своја кола, а живее подалеку, ке добие едно супер економично дизелче на име на фирма, за да го користи. обавезно и еден оброк, ако случајно понекогаш се заглавува поради нешто и втор оброк има. колку што бев сведок, ако е пушач и кутија цигари дневно од газдата има, кафиња од автомат дрн дрн дрн... пријатна атмосвера за работа, алат колку што треба и повеке одошто треба има, значи без импровизации околу тоа прашање, пнеуматика моќна се користи цело време, и се работи на хидраулични дизалица а има и одличен проостран канал... одприлика еден месец тест период за неговото искуство (секако платен ке биде и тој период). колку да се провери знаењето на кое ниво е, иако тоа ке се види за неколку дена. после неколку дена самоил ке ја има веке финалната одлука.

како што пиша армекс, договорна е платата, а има и бонуси. претходниот што работеше никад не беше под 22.000 месечно, а сведок сум и за 30.000 дека има земено понекогаш...

бидејки некој ке се праша зашто, ке појаснам дека последниот од таму си отиде т.е. беше избркан поради тоа што на една иста кола во рок од 48 саати, направи двапати иста грешка која двапати кошташе по 450 евра плус нервозата и бесот на сопственикот на возилото, а не му беше прв пат да прави такви грешки. тој работеше таму нешто над 4 години.

газдата за брзо време дозволува полна слобода и поклонува поверење. многу често дозволува слобода при избор на начин на работење, само темпото и временските рокови да бидат запазени.

тоа е тоа...  ако имате некој кој бара работа, пратете го-упатете го нека се јави, нека си направи муабет, нека се информира... тоа барем не кошта ништо (или многу малку)...
« Последно менување: 17 Јуни 2014, 18:06:04 pm onak »
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Одамна недостасува добар кадар. Оние што не се екомисти и правници, програмери се.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13874
Муабетов е топ! Добра е и плата и услови.

Мој предлог е покрај ова, нека има оглас и за мајстор почетник.

Што ми е идејата. Земете некој неискусен, првите неколку месеци нека зема помала плата. Ако му фаќа црпката (или барем покажува желба да научи, јбг не се сите родени со „златни раце“) полека донесете го на ова ниво.

Јас да сум, со вакви услови за работи и таков пристап, би бил презадоволен.

Има многу дечки на форумов што дремат дома, немаат работа, имаат мерак, немаат услови за да научат.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7053
Кога читам и ја си велам зошто не учев механика, барем тука лесно може да се види кој знае а кој ... ете имало и во таа струка нормални газди кои се луѓе.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
и јас му го реков ова, ама самоил беше дециден дека бел лист не му треба. вели, двапати веќе зимам млади ентузијасти, желни за авто механика, ама немам више нерви да учам одпочеток. ми треба работник, не почетник... и последниов беше ученик-чирак со минимално познавање дојден пред 4 години. се покажа одличен ученик, добар работник, ама нешто последните месеци почна да покажува огромна аномалија. едноставни и прости работи кои ги направил по неколку илјади пати добро, почна да ги греши и да прави трошоци при истото... во конкретниов случај кога више капката прелеа, се работеше за грешно поставување на ребраст каиш. двапати да згрешиш, двапати да не провериш одкако си го турил каишот дали врти моторот (со клуч се проверува на радилица) и наместо тоа да влеташ зад волан и да го стартуваш моторот... двапати комплет вентили, рамнење глава, ребраст каиш, дихтонзи, шлајфување на вентили, и цел ден работа...

инаку, кај него во сервис одврем енавреме има момци на пракса од асуц... но нив очигледно ги занима само саатите да им пројдат кои он треба да им ги потпише...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6112
  • 69
Одамна недостасува добар кадар. Оние што не се екомисти и правници, програмери се.

Дали си се запрашал зошто? Одговорот лежи некаде погоре, во огласот...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13874
и јас му го реков ова, ама самоил беше дециден дека бел лист не му треба. вели, двапати веќе зимам млади ентузијасти, желни за авто механика, ама немам више нерви да учам одпочеток. ми треба работник, не почетник... и последниов беше ученик-чирак со минимално познавање дојден пред 4 години. се покажа одличен ученик, добар работник, ама нешто последните месеци почна да покажува огромна аномалија. едноставни и прости работи кои ги направил по неколку илјади пати добро, почна да ги греши и да прави трошоци при истото... во конкретниов случај кога више капката прелеа, се работеше за грешно поставување на ребраст каиш. двапати да згрешиш, двапати да не провериш одкако си го турил каишот дали врти моторот (со клуч се проверува на радилица) и наместо тоа да влеташ зад волан и да го стартуваш моторот... двапати комплет вентили, рамнење глава, ребраст каиш, дихтонзи, шлајфување на вентили, и цел ден работа...

инаку, кај него во сервис одврем енавреме има момци на пракса од асуц... но нив очигледно ги занима само саатите да им пројдат кои он треба да им ги потпише...

Штета...

Шо збораш бе...веднаш ја верглал? :D

Во Ферари ги вртат моторите прво на рака, а не па „мајстор“ ко него :D

А тоа со што викаш АСУЦ чекаат за потпис...ќе им дојде на глава. Ќе видиш после како ќе молат кога ќе треба да се вработат.

Ама дечишта, не го мислат тоа од сега. Ниту некогаш некој го мисли на 17 години.

Кај мене на факултет (значи на ФАКУЛТЕТ) ги праќавме на пракса, се тепаат само потпис да земат и да се рает...

Ние молевме за пракса да не земаат во фирми (значи сум МОЛЕЛ, а не ме земаа оти немале време да се замараат со мене, а само сакав да видам работна атмосфера, што се работи, кои се реалните проблеми), овие не сакаат да одат...

Присутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4976
саботи се работи ли? никој више саботиве не ги остава слободни

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
сабота е работен ден. но не ретко пократок е. во принцип во сабота веќе се привршуваат ситници останати-заглавени...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Присутен nikola_bb

• Сениор
одлични услови онда, плата боље и од многу други места. нормално дека си треба некој што знае да работи

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
ја па мислев се нудиш за работното место, па затоа прашуваш... хехехе
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Присутен nikola_bb

• Сениор
со оглед на условиве право да ти кажам и поред дипломава помочана би размислил :D

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
бамп...

зар никој нема што сака да работи?

свашта...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk