Автор Тема: Перење возила  (Прочитано 749287 пати)

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
Одг: Перење возила
« Одговори #180 на: 27 Декември 2014, 20:00:00 pm »

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
« Одговори #181 на: 27 Декември 2014, 22:42:53 pm »
Perfektno bezkontaktno perenje https://www.youtube.com/watch?v=r95sptSm4Bc&index=1&list=UUyhB5Yxe_k5n_le9rsfYjFA
Како ја разредуваш? Ова е премногу течно, гледам не се задржува долго на возилото..

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #182 на: 27 Декември 2014, 22:47:10 pm »
Без разлика колку е валкана колата? Или ако е премногу валкана сепак ќе мора со сунѓер?
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #183 на: 27 Декември 2014, 22:56:49 pm »
Добро бе, брисачите оти не ги кревате, ја ли да ве учам ....

;D ;D ;D

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #184 на: 28 Декември 2014, 00:11:36 am »
penata treba da se sleva,ako go poglednavte dobro videoto ke zabelezite deka se cedi kal I prljavstina dolu,penata e gusta,no ne e suva,a toa I e celta,ne treba da bide suva,ovaa e sovrsen koncentrat od 200ml Mafra Mangusta I 800ml topla voda,dokolku e suva I ne se cedi penata,kazete mi koja e poentata da stoi samo na kolata? :-),ova e plod na podolgo testiranje,ne e izmislena topla voda,za brisacite!!! :-),mislis deka koga ke go svrtis wapot na sofersajbna,nema da go plesne na staklo I da go pukne?fala na sovetot,ama koga ke peres so wap pod visok pritisok,ti na tvoja kola kreni gi brisacite :-)

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 544
« Одговори #185 на: 28 Декември 2014, 00:12:20 am »
Ако дигаш многу брисачи спремај си пари за нова шофершајбна. Од искуство ти кажувам.

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
« Одговори #186 на: 28 Декември 2014, 01:47:46 am »
penata treba da se sleva,ako go poglednavte dobro videoto ke zabelezite deka se cedi kal I prljavstina dolu,penata e gusta,no ne e suva,a toa I e celta,ne treba da bide suva,ovaa e sovrsen koncentrat od 200ml Mafra Mangusta I 800ml topla voda,dokolku e suva I ne se cedi penata,kazete mi koja e poentata da stoi samo na kolata? :-),ova e plod na podolgo testiranje,ne e izmislena topla voda,za brisacite!!! :-),mislis deka koga ke go svrtis wapot na sofersajbna,nema da go plesne na staklo I da go pukne?fala na sovetot,ama koga ke peres so wap pod visok pritisok,ti na tvoja kola kreni gi brisacite :-)
Кај мене па обратно сум приметил дека подобро делува, ако е течно вади кал, но не ја чисти добро, додека ако е погуста и поспоро се цеди подобро ја чисти, иначе мешам 100мл пена со 500мл топла вода и доволно ми р за едно возило дури и повеќе од доволно.. те прашував ради тоа што на пролет здравје сакам да ја пробам мангустава како ќе се покаже :)

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #187 на: 28 Декември 2014, 02:22:13 am »
Кај мене па обратно сум приметил дека подобро делува, ако е течно вади кал, но не ја чисти добро, додека ако е погуста и поспоро се цеди подобро ја чисти, иначе мешам 100мл пена со 500мл топла вода и доволно ми р за едно возило дури и повеќе од доволно.. те прашував ради тоа што на пролет здравје сакам да ја пробам мангустава како ќе се покаже :)
mangusta I jedy 2g se vrv za bezkontaktno,probaj sledniot pat da ja wapiras prvo,potoa foamiraj,kaj mene izglwda tecna bidejki e wapirana prvo,potoa foaming,sto e podelotvoren proces.Na linkot se sleva penata min.15min.do 30min.I potoa samo waping,se e cisto kako solza.Poentata ne e da se zadrzi penata samo kako vizuelna dobra slika,poentata e da ja simne dole prljavstinata.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5659
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #188 на: 28 Декември 2014, 04:16:45 am »
Ако дигаш многу брисачи спремај си пари за нова шофершајбна. Од искуство ти кажувам.
Zs?

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #189 на: 14 Јануари 2015, 14:54:32 pm »
Мафра Полиш Експрес Power  ;)  ::) 8) Каросеријата свила!

п.с. Рацете ми знаат  :D

« Последно менување: 14 Јануари 2015, 15:02:22 pm Allexxander »

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5659
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #190 на: 14 Јануари 2015, 15:30:08 pm »
Do kolku raboti vo zimski uslovi washfabrick da ne znaete?
Prijatel od Ilinden saka da ja projde odozdola pa da ne ide dzabe.

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
« Одговори #191 на: 18 Јануари 2015, 10:48:06 am »
Да не бил некој на саем ? има некој попуст за ваповиве?

edit - Е вака сега, влез е 90 денари. Ги начекав тамо Керхер, Макита, Бош, БлекИДекер и Нилфиск. Сите ги позамарав по 10тина минути да ми објаснат за производ кој ќе биде за перење на една кола и евентуално да се исчисти околу куќата.
Керхер на удар први - дечкото ме убедуваше дека моделот Karcher K 2.14 Plus бил многу слаб за тие работи, имал воздушно ладење (не водено) кое дозволува константна работа од 20 тина минути без одмор на пумпата. (јас мислам дека за тоа време ќе поминам 5 коли ко за прва рука додека не одмори за следна) Цена 80 евра - гаранција 6 месеци. Ме убедуваше да го земам тој од 300 евра што е 130 бари кој има водено ладење и го имаа на тест приклучен и да јак е трза ептен ама многу пари се тоа.
Нилфиск - малечко местенце одбрале ептен, 4 квадрата кај што имаа ставено 2 правосмукалки и 3 вапа. Прво вапот зашто го немате Nilfisk C 105 тој малиот што ви е на сајтот а и лани го имавте со добра саемска цена и попуст 5500ден? епа го немаме бидејќи: редовно доаѓаа за на сервис бидејќи многу го малтретирале моторот кој не издржувал прегревање и прекинале да го носат и затоа имаме за домашна употреба модел од 200 евра кој е 110 бари и е со воздушно ладење (тиииит) па после колешка му кажа водено и така...
БлекИДекер Значи постар човек, одлична комуникација браво. Многу фино ми објасни и плус го имал користено моделот PW 1300 и по пристапна цена од 4500 денари со 2 години гаранција (воздушно ладење, издржлив мотор, гаранцијата важи комплет вап без цревата и рачката и дека не прават никаков проблем и со некој до сега немале замерка) Ги прашав дека како овластени сервисери најчесто за што се жалат клиентите од овој модел - од тоа што контролерот исклучувал кога доводното црево имало помал притисок од 2 бара и после тоа не сака да уклучи пумпата. И кога се работи со него да има помали прекини односно да не си играш со рачката стисни пушти на кратки временски интервали.
Макита модел hw102 - човекот веројатно беше сервисер кој не беше наспан ама се потруди да ми каже дека вапот има 3 години гаранција дека чини 5999 денари, дека притисокот му е 70 бари ако по книга пишува до 100 макс, дека и таа има воздушно ладење и дека без проблем можеш да ја малтретираш половина час.
Бош не најдов вап.

се надевам на некој колку толку ќе му се најде муабетов :)
btw јас сеуште останав без вап но се изгледа дека ќе одберам бош или макитата (лотулс)

и на крај испадна земав

порачано е Foam Lance се чека да стигне...

и барам препорака освен Wash Self некој помал производ активна пена... или да барам на точење кај Бушав и Дандо :)
тоа е исто ко на механичар кога ќе му побараш клешта за да си средиш нешто околу колата

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #192 на: 18 Јануари 2015, 10:55:41 am »
Која цена, колку бари и гаранција ти има вапчето?

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
« Одговори #193 на: 18 Јануари 2015, 11:06:11 am »
Која цена, колку бари и гаранција ти има вапчето?
Максимум му е 150 бари по книшката. Нов е ама не е од тука што значи нема гаранција.
Го начекав од човек што го донесе од Италија и му извадив добра цена 4700 ден. А во продавница да го купиш кај нив е 180-200 евра.
http://en.lavorwash.com/products/view/vertigo-22

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #194 на: 18 Јануари 2015, 12:02:32 pm »
na velestrumf kolata ja napravile kako koga izleze od kaj mene bravo decki