Автор Тема: Перење возила  (Прочитано 866896 пати)

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Одг: Перење возила
« Одговори #1590 на: 09 Јуни 2018, 09:51:10 am »

Отсутен Dejan Gj

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 427
« Одговори #1591 на: 09 Јуни 2018, 09:55:48 am »
NXT Generation шампон 532мл. 590ден.-- 450ден.
Gold Class шампон 473мл. 680ден. -- 490ден.
Ultimate шампон 473мл. 680ден. -- 490ден.

Отсутен antibiotic1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 318
  • МАЗДАШ
« Одговори #1592 на: 09 Јуни 2018, 18:42:07 pm »
Добар ли е шампонот TW ice за дома да си ја перам колата, или ке ми препорачате друго нешто во овој ценовен ранг?
Патем препорачајте ми средство за бубачки.. какви има стругај стругај(лакот ке го поебеш) и се трга маме им е*ем.
Mazda's never die, they just get faster.

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #1593 на: 09 Јуни 2018, 18:54:34 pm »
zemi od Meguirs. za nijansa poskapi od ice, ama za drasticno mnogu podobri

Отсутен antibiotic1

• Јуниор
  • **
  • МАЗДАШ
« Одговори #1594 на: 09 Јуни 2018, 19:00:05 pm »
zemi od Meguirs. za nijansa poskapi od ice, ama za drasticno mnogu podobri
Све убаво они се топ , ама сепак дур све да наземам гјавол ипол ке ми искочи. Ценовниот ранг на tw ми е ок
Еве сега правам листа што све треба да си купам пошо колата за 1 недела ке ја земам од фарбање. Ке иде кај даме на полирање за некое време и после со некое средно добро одржување ке се грижам за бојата. Ке пишам во др тема што сум на план  од козметика да земам тука да не ја тупам.

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #1595 на: 09 Јуни 2018, 19:09:12 pm »
tw ice pola litar kolku sto znam e 350, a pola litar Megs se po 450-490 spored cenite sto gi pisal pogore dejan. taka da vo buzet ti se, ne e drasticno poveke. krajno isto ke ti.dojde, megs pomalku ml ke koristis, tw poveke ista matematika. Jas Megs bi odel. Inace tupi i tuka, za toa e ovaa tema 😀

Отсутен antibiotic1

• Јуниор
  • **
  • МАЗДАШ
« Одговори #1596 на: 09 Јуни 2018, 19:42:00 pm »
tw ice pola litar kolku sto znam e 350, a pola litar Megs se po 450-490 spored cenite sto gi pisal pogore dejan. taka da vo buzet ti se, ne e drasticno poveke. krajno isto ke ti.dojde, megs pomalku ml ke koristis, tw poveke ista matematika. Jas Megs bi odel. Inace tupi i tuka, za toa e ovaa tema 😀
За megs 490 цената како што знам е сега толку дека е на акција. Ама шо викаш па каде каде подобри се.
Колата ми е  на фарбање како што кажав (па ке иде на полирање кај даме) па сакам за натака да се снабдам со некои ствари од авто козметика што ке ми го олеснат перењето/чистењето на колата а и векот на лакот/бојата. Листата што ми е на план да ја купам е следна:
1. TW ICE liquid clay bar
2. TW ICE spray detailer
3. TW ICE shampoo или megs како шо вика inter1
4. TW ICE Liquid Wax 500ml
не бива без средства за гуми/бандажи
5. k2 bold
6. Sonax Extreme за чистење на бандажи
и ова за кокпитот
7. Sonax CockpitPfleger

Доколку некој има предлог да сменам нешто или да додадам слободно пишете. Овој ценовен ранг ми е ок за нагоре не фала има и други давачки, а и за нафта требаат пари пошо цената отиде у плафон :D

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #1597 на: 09 Јуни 2018, 20:16:25 pm »
ok ti rabotite, samo mesto tw detailer zemi sonax briliant shine detailer. Toa liquid clay neznam sto e, ama ne ti treba toa momentalno. Dame ke ti ja pomine i so glina i so se, pa nema da ti treba barem 1 god toa. Sonax za bandazi ti e top. Generalno ok ti se rabotive, site gi imame tie plus minus 😁 Inaku jas ti tupam za megs poso mene mi se omilena firma, vtori Sonax, pa pw i ostali 😉 srekno

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #1598 на: 09 Јуни 2018, 20:36:17 pm »
@antibiotic1 кога ќе си ја земаш колата од кај даме, земи си тефтерче и што ќе ти препорача, тоа да си купиш. :D
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен antibiotic1

• Јуниор
  • **
  • МАЗДАШ
« Одговори #1599 на: 09 Јуни 2018, 21:07:21 pm »
@antibiotic1 кога ќе си ја земаш колата од кај даме, земи си тефтерче и што ќе ти препорача, тоа да си купиш. :D
:D на место муабетов

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3235
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #1600 на: 09 Јуни 2018, 22:33:44 pm »
:D на место муабетов
ми го зема зборот

Отсутен duffymkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 134
  • Noob
« Одговори #1601 на: 11 Јуни 2018, 22:51:18 pm »
ИЛИ @dame да то пише списокот тука па да видиме што препорачуваат професионалците.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6693
« Одговори #1602 на: 12 Јуни 2018, 07:09:48 am »
За megs 490 цената како што знам е сега толку дека е на акција. Ама шо викаш па каде каде подобри се.
Колата ми е  на фарбање како што кажав (па ке иде на полирање кај даме) па сакам за натака да се снабдам со некои ствари од авто козметика што ке ми го олеснат перењето/чистењето на колата а и векот на лакот/бојата. Листата што ми е на план да ја купам е следна:
1. TW ICE liquid clay bar
2. TW ICE spray detailer
3. TW ICE shampoo или megs како шо вика inter1
4. TW ICE Liquid Wax 500ml
не бива без средства за гуми/бандажи
5. k2 bold
6. Sonax Extreme за чистење на бандажи
и ова за кокпитот
7. Sonax CockpitPfleger

Доколку некој има предлог да сменам нешто или да додадам слободно пишете. Овој ценовен ранг ми е ок за нагоре не фала има и други давачки, а и за нафта требаат пари пошо цената отиде у плафон :D
Ако иде кај полирање кај даме голем дел од листава не ти треба, освен некои работи за ентериер, само да си најдеш добра перална како кај бушав и тоа е тоа.

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #1603 на: 12 Јуни 2018, 07:45:46 am »
naprotiv. golem del mu treba t.e. se so isklucok na glinata i sealantot poso dame ke mu ja sredi prvicno, ama za sekoe naredno perenje i sreduvanje vo dvor se treba od ovde. ako ja nosi samo vo peralna togas da nishto ne mu treba od listava osvem moze detailer nekoj i sredstvo za kokpit i nekolku mf krpi

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6693
« Одговори #1604 на: 12 Јуни 2018, 08:07:54 am »
Па за перална зборев. Сигурно есенски и зимски период нема да мрзнеш во двор и да ја поминуваш со TW ICE spray detailer :D