Автор Тема: Перење возила  (Прочитано 712427 пати)

Отсутен Cranium

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 954
Одг: Перење возила
« Одговори #3810 на: 07 Мај 2025, 13:09:38 pm »
1600mkd

Од каде пазариш KochChemie?

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3842
« Одговори #3811 на: 07 Мај 2025, 14:15:49 pm »

Отсутен Iceman_sk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 110
« Одговори #3812 на: 09 Мај 2025, 15:36:33 pm »
Здраво на сите
Ги гледав на youtube Титаниум и изгледаат одлично дали некој од нив земал за перење возило производи?
Ги има и кај нас од пред некое време
https://www.titanium.mk/
Очите се бескорисни кога умот е слеп :)

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3842
« Одговори #3813 на: 09 Мај 2025, 16:35:02 pm »
Dobri ceni imaat 😁

Отсутен SolidMKD

• Почетник
  • *
  • Пораки: 8
« Одговори #3814 на: 24 Мај 2025, 07:17:58 am »
Може некој во кратки црти да ми напише.

Како е најдобро да се одржува колата? Во перална регуларна, самоуслужна перална или сам да си ја мијам комплет?

Досега само по регуларни перални ја носам повремено.

И кои средства да ги земам како крпи, пени и сл.? Од Тему сакав да земам од тие малите правосмукалки ,и рекоја дека не биле силни доволно. Има некој искуство?

Гаражирана е колата.

п.с. можда ќе се смее некој, ама понекогаш ја оставам на дожд и после со крпа ја поминувам. :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44046
  • Il Moderatore
« Одговори #3815 на: 24 Мај 2025, 09:11:13 am »
п.с. можда ќе се смее некој, ама понекогаш ја оставам на дожд и после со крпа ја поминувам. :)
Ја спремаш за фарбање, а? :D

Немој веќе да го правиш ова.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8835
  • Пичлеме
« Одговори #3816 на: 24 Мај 2025, 13:55:38 pm »
Ние од Кар Клуб обично пред дожд ги периме колите, не обратно :)

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1382
« Одговори #3817 на: 24 Мај 2025, 14:00:02 pm »
Може некој во кратки црти да ми напише.

Како е најдобро да се одржува колата? Во перална регуларна, самоуслужна перална или сам да си ја мијам комплет?

Досега само по регуларни перални ја носам повремено.

И кои средства да ги земам како крпи, пени и сл.? Од Тему сакав да земам од тие малите правосмукалки ,и рекоја дека не биле силни доволно. Има некој искуство?

Гаражирана е колата.

Секако е најдобро сам да си ја миеш комплет, ќе знаеш точно кои средства се користени, само што бара двор + инвестиција во опрема за перење :) ако имаш можност, само така. Инаку другата најдобра опција ти е самоуслужна.

Од крпи можам да ти ја препорачам CarPro Dhydrate од autopro.mk, неколку луѓе на форумов ја имаат, една крпа брише цела кола без проблем.

Отсутен shelby

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 58
« Одговори #3818 на: 24 Мај 2025, 14:24:30 pm »
Како минимум на секои 2-3 перења после сушење пребриши ја фарбата со некој спреј-он восок или Sonax BSD за заштита. И полесно ќе се испере наредниот пат.

Купи си CarPro PERL за пластиките и гумите. Го разредуваш и едно шише трае вечно.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7023
  • French diamond
« Одговори #3819 на: 24 Мај 2025, 22:45:21 pm »
Перење на самоуслужна со кофа и микрофибер ракавица, шампон со висок и бришење со еленски крпи, оние микрофибер 50х50цм неможам да ги смислам и  некое течно восоче од време на време. Денес баш ја свежнав

Отсутен SolidMKD

• Почетник
  • *
  • Пораки: 8
« Одговори #3820 на: 26 Мај 2025, 06:39:29 am »
Фала ви на сите за одговорите. Уште нешто. Има поента да земам од тие малите смукалку за во кола или да баталам?
Ги има на Тему гледам, ама колку им е силата?

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5907
« Одговори #3821 на: 26 Мај 2025, 08:18:35 am »
Фала ви на сите за одговорите. Уште нешто. Има поента да земам од тие малите смукалку за во кола или да баталам?
Ги има на Тему гледам, ама колку им е силата?
Istite gi davaa i vo PSS na vremeto so registracija. Za troski se arni da soberes. Vo globala brka rabota ama da zamkne podlaboko vo tepihot tesko. Neznam kolku se so cena na Temu ama do kaj 10€ brka rabota za povekje zemi si imas po 1500 den polovni normalni smukalki i teraj.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5601
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #3822 на: 26 Мај 2025, 09:45:25 am »
Ako mozes da nacekas Parkside onie na baterija sto se (ne racnite) epten dobro povlekuvaat doagaat so dodatoci koi se dovolno tesni da soberesh megu sedista i drugi nedostapni mesta.
Skoro godina dena go koristam za site vozila i epten mi e practicno deka e bez kabel.

Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5787
« Одговори #3823 на: 27 Мај 2025, 23:00:40 pm »
Скопјанишча,перите тука ?🤣
https://www.facebook.com/share/16ZdaM2ZKQ/?mibextid=wwXIfr
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5907
« Одговори #3824 на: 27 Мај 2025, 23:21:43 pm »
Скопјанишча,перите тука ?🤣
https://www.facebook.com/share/16ZdaM2ZKQ/?mibextid=wwXIfr

teraj majtap so nas nebanjati aj aj.
Kolega letoska odnese BMW E39 na perenje kaj majstorov za 2900 mislam akcija detalno perenje i hemisko vnatre. Kolata shala na strana iskoci staklo pancevo. Od nadvor isprana saglam,pod trkala,blatobrani,vnatre saltabla tepih sedista stvarno odlicno za parite.
Ja gledav koga ja zema sabajleto mu ja ostavi i ja zema nakaj 5 popladne mislam.