Автор Тема: Перење возила  (Прочитано 749696 пати)

Отсутен fcwizard

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 246
Одг: Перење возила
« Одговори #3615 на: 07 Октомври 2023, 10:40:58 am »
Здраво, каков foam lance да земам за total 1800w перач на притисок?

Јас го земав овој под D пасува, или барај друг со тие димензии

https://www.aliexpress.com/item/32861463399.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.188.21ef1802k8nFx7

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5200
« Одговори #3616 на: 07 Октомври 2023, 10:57:05 am »
Испрана со Meguiars,  мислам дека е најдобар од TW Zip и од Sonax жолтиот

Davaat po samousluznive vo germanija so svoj sampon?

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #3617 на: 07 Октомври 2023, 11:57:45 am »
Тие не даваат,ама како шо гледам секој втор си носи кофи,шампони,сунѓери,четки итн.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5200
« Одговори #3618 на: 07 Октомври 2023, 12:06:30 pm »
Тие не даваат,ама како шо гледам секој втор си носи кофи,шампони,сунѓери,четки итн.
Jas do sega dve sto probav ednata ok taka taka. Drugata pritisok poise imam doma na slavinava nego wapot tamo. Za cenata da ne komentiram

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Присутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7217
  • French diamond
« Одговори #3619 на: 07 Октомври 2023, 12:23:05 pm »
Јас до сега четка нивна немам ставено на кола, секогаш одам со моја кофа и ракавица и никој ништо не пререкол, а имам и други видено така. Притисокот  е смешки, јас раце се мијам со пиштолот после перење на колата  ;D

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1083
« Одговори #3620 на: 08 Октомври 2023, 10:41:44 am »
Незнам какви се пиштолите таму, ама пред месец дена у пералната кај што одам при мало невнимание со пиштолот си поминав преку раката, уште не ми е заздравена раната.  :-X

Иначе и ја си носам ракавица и други помошни материјали, немало никаков проблем до сега.
За цената, 3 до 4 евра за предперење со шампон, активна пена, темелно плакнење со топла вода, течен восок. Плус уште 1 евро ми е доволно да ја усисам комплет.
Ова во Холандија!

Отсутен Michomk

• Почетник
  • *
  • Пораки: 8
« Одговори #3621 на: 09 Октомври 2023, 15:39:44 pm »
Здраво, ќе може да ми направи некој листа на прозиводи што се добри за естетско одржување на автомобилот?

Отсутен flashgordon007

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 129
« Одговори #3622 на: 14 Октомври 2023, 23:23:48 pm »
Го среде конечно?
Abe da ne ja ebavame vaa tema, za u druga tema e realno ama ajde nakratko ( kolku so se moze ) i tuka ke ti kazam. Kaj mene golema ispadna i ne se znae koga i kako ke se zavrsi. Neli pred 16 meseci go napraiv lom cel skocen zglob i mi stavija plocki strafovi sipki sto ti ja znam. I toa izgledase vaka
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
E arno ama vaka imav golemo ogranicuvanje pri dvizenje, zglobot mi funkcionirase da recam polovicno, imav problemi pri skali kacuvanje, pri odenje krivev i slicno. I kapak nad seto toa odreden del( se gleda na vtorata slika ) od skrsenicata ne zarasnuvase nikako. I aj cekavme valjda ke zarasne od mesec u mesec nisto...i sega pred nedela dena se resivme na uste edna operacija da se izvadat del od plockite i strafovite sto navodno mi smetaat pri dvizenje, a del da ostanat da se vadat vo idnina negdeka noemvri dekemvri. Zosto ne site naednas sega. Epa zatoa sto nogata seuste ne e zazdravena i ako se izvadat site nema da bide pricvrstena i moze pak da se skrsi. Za da ne dojde do toa izvadivme del sto navodno tie mi smetaat za normalno dvizenje, i plus se potpolni so koska od mene toa mesto so ne zazdravuvase. I sega nemam snimka od nogata ama znam sto e izvadeno. Ete go nema toj materijal sto e so crveno oznacen na slikata.
I taka me operiraa prviot pat vo klinicki centar vo Skopje, dr aleksandar saveski, a sega vo sveti erazmo vo ohrid vo kostozglobna dr saso nedeski.
Zosto ne pak aleksandar saveski, zatoa sto celo vreme vikase ke zazdravi ke zazdravi, i na kraj posle godina dena koga se vide deka ne zazdravuva, misteriozno se otkaza od ponatamosen tretman. Kao u stil nemoze pak da se operira nogata, ako gi izvadime site sipki ke ja skrsis pak nema da bide pricvrstena i taka. Mu dadov predlog vaka pola od materijalot da se izvadi sega i da se potpolni toa so ne zazdravuvase a pola po 6/7 meseci. Rece ne biva ke operirame 100 pati na isto mesto! Dobro doktore vas predlog? Neka si ostane taka kako so e. Krivi i kjuti. Vikam da ama ja sum 32 god ne 70 god pa da ne mu ja mislam mnogu mnogu. I tolku bese. Doktor saso nedeski pak dade takov predlog pola od toa so mi smeta da se izvadi sega, i da se potpolni delot so ne zazdravuva, a drugiot del od osteosintetickiot materijal da se vadi ponatamu. I taka bidna. E sea vo celava situacija sto mene iskreno mnogu me plasi, e toa sto i otkako izvadivme toa so mi smetalo navodno jas pak nemam nikakvo podobruvanje vo funkcionalnosta i mobilnosta na zglobot. Okej svesen sum deka 16 meseci bil ukocen vo taa polozba, i deka nikogas nema da bide istiot. Ama sepak i doktorov i site rekoa deka ke bide podobro od prethodno i ke se pusti za uste nekoj stepen i nema da krivam. Sega za sega toa ne se sluci si ostana isto. E sea navodno treba da pominam banja i fizikalna 21 den za da se oslobodi zglobot od toa sto e zakocen tolku vreme. Iskreno sakam da se nadevam deka posle banja i fizikalna ke imam podobruvanje. Zatoa pisav i na pocetokot i sega ne se znae kako ke ispadne i koga ke se zavrsi. Vo sekoj slucaj golema belja bidna....😁

Не ја сфаќај поракава како критика.
Што сте се закачиле за државното здравство? Тоа е група на неспособни, непрофесионални, самобендисани митолози кои врска немаат со медицина (чат-пат има и залутани меѓу нив).
Оди во приватните болници, имаш квалитетни ортопеди во систина, филип2... Ќе платиш, ама нема да бидеш инвалид. Е, да, ќе платиш на болницата, не под рака на докторот, сестрите, болничарите и на крај кога ќе повлечеш цртата - ќе ти биде поевтино и ќе те оправат.

P.S. Можеби е касно напишано, Се надевам дека до сега е се успешно завршено

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1998
« Одговори #3623 на: 24 Ноември 2023, 13:49:18 pm »
Имате 20% во кар бокс до недела попуст(а ја вчера пазарев)

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1998
« Одговори #3624 на: 30 Ноември 2023, 12:17:10 pm »
Едно прашање кајшто се отвара вратата на работиве имала колава пред да ја земам од гуменине заштитници се приметува дека се извадени и од внатрешна страна е зацрнето пробав со влажна глос искача со многу напор али не е тоа тоа да го разложи, што сретство да се брка за да може да се исчисти тој дел претпоставувам наталожени маснотии итн

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #3625 на: 30 Ноември 2023, 13:30:54 pm »
Со чистач за кочници ако веќе немаш никаков алкохол. За 150-200ден многу работи чисти како: смола, остатоци од лепак, масла, масти...
Прскаш на крпче и бришиш без многу труд.

Отсутен fuzzjaw

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 529
  • Alfa Romeo Giulietta 1.4TB
« Одговори #3626 на: 30 Ноември 2023, 19:41:41 pm »
За тврдокорни глупости (остатоци од 5+ години стари лепенки, катран, итн.), имам прекрасно искуство со MaFra Deca Flash. Мислам дека и за мрснотии би функционирало.

https://carwash.mk/category-ncistenje/DecaFlash

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #3627 на: 30 Ноември 2023, 20:07:47 pm »
Некое за презакоравени brake dust? Ни со триење не излегува. Си бара некое средство.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6153
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #3628 на: 30 Ноември 2023, 21:51:44 pm »
Брејк клинер + Сонакс Фелгенбист.

Присутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7217
  • French diamond
« Одговори #3629 на: 11 Декември 2023, 19:58:11 pm »
Конечно по 2 месеци испрана, ич нејќам на автоматски перални да ја носам, ама многу беше лом и плус сакав и од долу перење, после снегот/солта.