Автор Тема: Перење возила  (Прочитано 867203 пати)

Отсутен Tomce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 762
    • ibiz.mk
Одг: Перење возила
« Одговори #2925 на: 02 Јули 2021, 19:45:52 pm »
Sto preporacuvate za engine bay cistenje. Na motor od ulje. Necistotija. Da svetne malku

Отсутен Panda993

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 101
« Одговори #2927 на: 05 Јули 2021, 02:19:02 am »
https://carbox.mk/product/gel-za-plastika-za-nadvoreshnost-sonax-210300/ nekoj da spodeli iskustvo mislenje za proizvodov?
Ili eventualno da ponudi podobar proizvod za vakva namena :)

Отсутен krledr

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 50
« Одговори #2928 на: 05 Јули 2021, 08:57:12 am »
Ја користам од скоро Plastic care, на Sonax, ем за надворешност и внатрешност... башка пиефтино малце
Го држи долго сјајот

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Отсутен Diesel

• Легенда
  • Пораки: 7000
« Одговори #2929 на: 05 Јули 2021, 09:08:55 am »
https://carbox.mk/product/gel-za-plastika-za-nadvoreshnost-sonax-210300/ nekoj da spodeli iskustvo mislenje za proizvodov?
Ili eventualno da ponudi podobar proizvod za vakva namena :)

Јас би ти го препорачал ова...

http://www.autopro.mk/produkt/vnatreshna-upotreba/perl-coating-carpro-890den

За сВе - надворешни пластики, внатре ентериер, кожа, гуми, моторен простор... Се меша согласно потребите од 1:1 до 1:5.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #2930 на: 05 Јули 2021, 09:21:04 am »
@Panda993 земи го Сонаксот. Јас имам таков убав е ептен. Перл што ти препорачува Дизел е добар, особено за внатре, ама надворешно ако го раствориш 1:5 ќе немаш воопштро трајност. Сонаксот тера неколку месеци без проблем на надворешни пластики

п.с. тоа пластик каре од сонакс од krledr за внатре и надвор би ти дошло како перл, со тоа што во директна споредба перл е подобар и можеш да го раствораш по потреба.

Отсутен Diesel

• Легенда
« Одговори #2931 на: 05 Јули 2021, 18:40:14 pm »
Затоа можеш да го раствориш и 1:1, а и as is да го нанесеш.

Ќе трае. Пробано, гарантирано.

А мораш да земеш во предвид и лепењето на прашина кај гелот. Кај Перл, таква мака немаш.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #2932 на: 05 Јули 2021, 19:17:02 pm »
Не лепи прашина Сонакс екстериорот. Го мачкаш како восок да речеме, после 5-10 мин пребришуваш со мф крпа и толку е. Прашина лепи исто како и целата останата кола. А траен е со гаранција многу. Плус е специјализиран за надворешни пластики плус и мотор може, а перл е за се, од гума до пластика. Јас секое перење неам намера да мачкам нешто, ама ако имаш време тогаш и перл е одличен избор.

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 2132
« Одговори #2933 на: 07 Јули 2021, 14:26:37 pm »
Новиве четки во градска перална @Bu$aV MeGaNe делуваат импресивно добро од сликиве на нет БРАВО

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55268
  • Махер
« Одговори #2934 на: 07 Јули 2021, 14:29:01 pm »
Новиве четки во градска перална @Bu$aV MeGaNe делуваат импресивно добро од сликиве на нет БРАВО
Во живо мене многу ми се бендисуваат исто така. Тивки се не маваат по колата, и немало некоја замерка за миењето.

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #2935 на: 07 Јули 2021, 15:50:09 pm »
Немојте да се смеете или чудите, објаснете како изгледа перењето во градска перална, да не се срамам пред луѓето. Во топанско автоматската перална, плаќаш, ги даваш клучевите на вработениот и он го тера цел процес.
 Во градска, колата на трака се носи, или ја позиционираш на едно место и не мрдаш 3/5 минути? И која цена се правосмукалките, и дали ги бива. Еднаш на гала, слабо влечеа...  :)
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55268
  • Махер
« Одговори #2936 на: 07 Јули 2021, 16:24:32 pm »
Немојте да се смеете или чудите, објаснете како изгледа перењето во градска перална, да не се срамам пред луѓето. Во топанско автоматската перална, плаќаш, ги даваш клучевите на вработениот и он го тера цел процес.
 Во градска, колата на трака се носи, или ја позиционираш на едно место и не мрдаш 3/5 минути? И која цена се правосмукалките, и дали ги бива. Еднаш на гала, слабо влечеа...  :)
Какво излагање од кола, тоа ја утепува поентата.
Седиш внатре мијат со вап. После застанува на трака колата и сама вози со тебе внатре. Завршува тоа и возиш надвор.

Посебно си одиш на усисивач со 10 денарки железни. Усисивачите се океј.

Проблемот е што стаклата од внатре мораш сам, а често заборавам или ќе ги направам цели со облаци.

Отсутен Diesel

• Легенда
« Одговори #2937 на: 07 Јули 2021, 16:47:24 pm »
Користи две крпи. Првата мф за пребришување со средство за стакла, втората за финално сушење без траги.

Препорачувам Сонакс, зелена, за стакла, како втора крпа.

Труди се да користиш средства за стакла кои се ammonia free.

Јас користам Mafra Split.

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #2938 на: 07 Јули 2021, 17:11:51 pm »
Комшија користи весници. Уште не разбирам како алкохолното средство не ја размачкува бојата од весниците по стаклата.
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45016
  • Il Moderatore
« Одговори #2939 на: 07 Јули 2021, 17:29:00 pm »
Комшија користи весници. Уште не разбирам како алкохолното средство не ја размачкува бојата од весниците по стаклата.

Ако користи весници, користи строго чешмовача, каков алкохол, какви средства! Алкохол само со салата веројатно. Комшијата твој у војска бил, се глеа!
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.